Resor till Lindos

Vackra vitkalkade hus som ligger på en kulle med utsikt över en bukt med kristallklart vatten och en gyllengul sandstrand. Kan du önska dig en bättre inramning till en semester på Rhodos än så?

Med omkring 1 000 invånare är Lindos nog den mest berömda lilla stan i Grekland eftersom det är den enda av Rhodos tre antika städer som fortfarande är ett urban samhälle. Staden har stolt hållit fast vid sina traditioner och just därför är arkitekturen i staden unik i den grekiska världen med många byggnader som stammar från 15, 16 och 1700-talet.

En semester i Lindos innebär även fantastiska vattensportsmöjligheter, massor av härliga restauranger, barer och butiker och en mycket charmig labyrint av trånga små gränder. 

Välkommen till Grekland med Hideawyas, vi är specialister på resor till Lindos och andra resmål på Rhodos där du bor på handplockade hotell under din semester. Du kan resa till Rhodos från alla flygplatser och i precis det antal dagar som du vill, eftersom vi alltid erbjuder fria avresedagar och reslängd. Läs mer om de enskilda hotellen i Lindos i våra personliga hotellbeskrivningar, läs recensioner från gäster som redan rest med oss till Lindos och mycket mera. 

Stränder

Lindos två stränder är några av de vackraste på Rhodos med sitt underbara antika akropolis som tronar över bukten som en unik bakgrundskuliss.

Pallas-stranden med sina liggstolar och parasoller och en handfull tavernaor är det idealiska stället att ta sig ett dopp efter en dag fylld av sightseeing. Du kan även besöka vattensportcentret för att prova på vattenskidor, windsurfing eller parasailing.

Vid Sankt Peters bukt hittar du en skyddad, naturlig hamn som är Lindos bästa ställe för snorkling tack vare det klara vattnet och det färgrika maritima livet.

Sevärdheter

Den historiska staden själv är huvudattraktionen i Lindos med sin nästa 2 000 åriga historia och sin fascinerande blandning av bysantinsk och turkisk arkitektur.

En labyrint av kullerstensgator slingrar sig mellan de vitkalkade husen och 100 meter över det hela tronar stadens största sevärdhet; ett antikt akropolis, där du bland annat kan se tempel från 300-talet tillägnade gudinnan Athena. 

Händelser

För rockfans: I juni äger Lindos rockfestival "Rhodos Rock" rum, den bjuder på den största samlingen av uppträdande cover bands på ön. I kvällarna tre framför de klassiska rocklåtar i stadens gamla amfiteater som en hyllning till band som Pink Floyd, Rolling Stones och Led Zeppelin.

Turismens dag: "World Tourism Day" äger rum i september och här deltar flera olika städer och byar i arrangemangen och festligheterna. Tillställningen såg dagens ljus för första gången på 1980-talet och skapades för att främja och fira den växande turistindustrin på Rhodos,  och den kommer till Lindos i form av musik, dans, mat och vin på stadens centrala torg.

Hur tar du dig runt i Lindos?

Till fots: Lindos centrum är som skapt för fotgängare så på sätt och vis kan man säga att fötterna är det viktigaste transportmedlet i stan. De smala, mysiga gatorna är härliga att utforska till fots.

Med åsna: Att nå den övre delen av Lindos med det antika templet Akropolis, kan vara svårt att göra till fots eftersom vägarna är mycket branta. Att rida på en åsna är därför vanligtvis det föredragna sättet att ta sig till toppen på.

Med buss: Det finns bussförbindelser till Lindos med ett stopp precis utanför stadens centrum. Bussarna binder samman Lindos med närliggande städer och semesterorter så som staden Rhodos, så det finns bra möjligheter till att göra dagsutflykter med buss. Buss är ett förhållandevis billigt och pålitligt sätt att ta sig runt med i Lindos.

Mat och dryck

Det finns många och bra tavernor, barer och restauranger i Lindos oavsett vilken typ av mat eller dryck du föredrar. På Med East kan du få goda medelhavsrätter; på Zorba kan du utforska det lokala köket; och är du på jakt efter en välskakad cocktail så ska du ställa kosan mot Courtyard Bar.

Se till att tillbringa en del tid på Melia Café och Bageri, här kan du sola dig på taket medan du avnjuter läckra bakelser och kakor från bageriets traditionella ugnar.

Läs mer om Lindos

Destinationer i Rhodos

Hitta din resa till Rhodos här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter