Resor till Rhodos stad

Rhodos stad har allt; en romantisk, gammal stadsdel som har utsetts till världsarv av UNESCO och består av smala, kullerstensbelagda gator där du kan gå runt utan att behöva tänka på biltrafik; unika historiska byggnader, häribland medeltida fästningar och en av Europas mest spektakulära stadsmurar; en modern stadsdel med mängder av bra butiker, restauranger och barer; och stranden nära stan med med massor av vattensports-faciliteter.

Upplev Rhodos på en resa med Hideaways, alla hotell i Grekland och på andra resmål är noga utvalda och har fått höga betyg av sina tidigare gäster.

Du kan resa till Rhodos dagligen eftersom vi alltid erbjuder valfria avresedagar och reslängd. Flyg från flygplatser som Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Du hittar aktuell information om alla flygavgångar i sökmotorn, och naturligtvis även priser på resorna till Rhodos stad och andra resmål i Grekland.

Välkommen till Rhodos med Hideaways.

Sevärdheter

Den största sevärdheten i Rhodos stad är utan tvekan den gamla stadsdelen som är helt omsluten av enorma försvarsmurar från 14- och 1500-talet som byggdes av riddare av Johanniterorden. När du har passerat detta enorma försvarssystem av murar, broar och tunnlar så kommer du in i en unik medeltida värld, noggrant renoverad av italienarna under sin regeringsperiod vilket gör att det nästan känns som att gå runt i den värld som existerade när korsfararna reste från ön till Det Heliga Landet.

Men staden bär även spår av andra kulturer. När turkarna besatte Rhodos lät de bygga minareter, moskeer och hammans (arabiska bad) runt omkring i stan. De byggde även på träbalkonger med fönsterluckor på de medeltida husen som än idag vittnar om den tid då ön var under arabiskt herradöme. Du kan fortfarande se en del av dessa arabiska spår i den turkiska stadsdelen.

Ett besök på stadens museum med sin berömda staty från första århundradet före Kristus den så kallade Afrodite av Rhodos - kan även varmt rekommenderas.

Stränder

Rhodos stad erbjuder även bra förutsättningar för badälskare. Inom stadens gränser hittar du stranden Psaropoula som har ett lugnt och varmt vatten och mängder av strandfaciliteter, här kan du köpa förfriskningar med mera.

Är du däremot på jakt efter en strand med många vattensportsaktiviteter bör du snarare ta en sväng till stranden i Faliraki där det verkligen finns många vattensportsfaciliteter, häribland bananbåtar, windsurfing och dykning.

Händelser

Medeltidsfestivalen: En av Rhodos stads nyaste evenemang är medeltidsfestivalen som äger rum i juni och för den medeltida stadsdelen tillbaka till sina ursprungliga rötter. Festivalen bjuder bland annat på folk i medeltidskläder, historiska uppvisningar, parader och en riddarshow vid den gamla stadens vallgrav.

Rock-festival: Även Rhodos Rock-festival hålls under juni månad och har kommit till som en hyllning till några av världens mest kända rockband med uppträdande av olika coverbands. Festivalen äger rum i Rhodos vackra amfiteater.

Mat och dryck

Som nästan allt annat så är även den gastronomiska sidan olika om du befinner dig i den gamla eller den nya delen av stan.

Den gamla stadsdelen erbjuder en blandning av caféer, barer och familjevänliga matställen alla centrerade runt Cyperntorget. Det finns mängder av traditionella restauranger och tavernor i detta område som serverar ett stort urval av lokala rätter och drycker som tzatziki, mousaka eller souvlaki eller rent av en flaska kall retsina.

I den nya stadsdelen är restaurangerna och barerna generellt mer livliga och moderna och har ett större urval av internationella rätter och även ett bredare urval av alkoholhaltiga drycker.

Längs stranden hittar du mängder av trevliga caféer, snackbarer och tavernor som passar perfekt för en lunch eller något uppfriskande efter en förmiddag på stranden.

Läs mer om Rhodos stad

Destinationer i Rhodos

Hitta din resa till Rhodos här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter