Resor till Syros

Sydväst om Athen, ligger den vackra grekiska ön Syros (också stavat "Siros" eller "Syra"). Det är en 518 km lång ö, som ligger i Kykladerna i det Egeiska Havet, och är en vacker ö där det moderna livet möter grekiska traditioner. Det är inte den typiska grekiska semester-ön, full av turister och souvenirbutiker, utan istället är platsen full med betagande backar, expansiva stränder och fantastisk gästfrihet.

Ön är också full med historia, då den en gång var den industriella och handelsmässiga huvudstaden i Grekland. Öns huvudstad Ermoupoli är en hamnstad, som har bidragit till att bygga upp Greklands ekonomi på 1800-talet. Tack vare sin tidigare storhet, är Syros invånare stolta av öns historiska betydelse, och med fantastiska offentliga byggnader, neoklassiska hus och fantastiska torg, erbjuder Syros sina semestergäster en extraordinär semester. 

Utöver sin historia är Syros känd för sin mat, där turister får massor av möjligheter att prova allt från huvudrätter till desserter som är typiska för ön, och som kan släcka varje hungrig själs törst och aptit.

På Hideaways säljer vi resor till Syros och andra resmål i Grekland, och resten av södra Europa, där du bor på noga utvalda hotell. Läs mer om våra resor till Grekland och läs de personliga hotellbeskrivningarna och omdömena från andra gäster, som rest till Syros och till andra resmål i Grekland.

Mat och dryck

Syros kök kantillfredsställa många olika smaklökar och har en rad restauranger, tavernor och caféer som serverar god mat. Från traditionell grekiskt till asiatiskt, har Syros massor av variationer för turisterna. Då det ju är en ö, har Syros många fisk- och skaldjursrestauranger, och den serveradefisken är så färsk, som det någonsin kan bli - troligtvis fångad tidigare samma dag.

Ävenom det finns gott om salta rätter, som bläckfisk och spenatpaj, är Syros mer känd för sina sötsaker. En lokal favorit är Loukoumia - eller Turkish Delight - som äts av lokala invånare över hela ön.

En annan stor smakupplevelse på Syros, är Havadopita, en rund form av dessert gjord med nougat och mandlar på skivor av våffel. Eller Halva, som består av en sesamkräm i en fudge-liknande kaka, som skärs och äts i skivor.

Upplevelser på din semester

Det finns gott om saker att se och göra på din resa till Syros, och du kommer har fullt uppmed att utforska ön under ditt uppehåll här. Arkitekturen på ön, med sina vitmålade byggnader, komplementerar den naturliga skönheten på Syros. Gröna backar, turkost vatten och frodiga, gröna blad skapar en vackar bakgrund för de vitkalkade husen.

Öns kyrka, St. Nicholas, är vidunderligt dekorerad med färgat glas och religiösa målningar. De böjda taken ger en känsla av storhet, när du går genom kyrkan. Syros historiska teater Apollon, är en stor attraktion då det är en av pärlorna i öns kulturarv. Då den öppnade år 1864, spelade endast en italiensk teatergrupp här, men ställer teatern upp många konsnärliga och kulturella arrangemang.

Självklart är en resa till Grekland inte helt komplett, utan en tur till stranden. När du reser till Syros har du tillgång till massor av fantastiska stränder, men Galissas är en favorit bland dem som önskar att uppleva en gyllene sand. Stranden ligger i en skyddad bukt på öns västkust, och är en perfekt plats att spendera dagen med sol och värme.

Syros är en perfekt destinarion för en ö-semester för resenärer på jakt efter en liten flykt från vardagen. Utanför turismens överflöd och med fantastisk och oupptäckt skönhet, är Syros en dold pärla i det Egeiska havet. Boka ditt flyg och hotell i vår sökmotor, så får du en billig paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs också om resor till Samos
>> Här hittar du info om resor till Rhodos

Läs mer om Syros

Destinationer i Grekland

Hitta din resa till Grekland här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter