Vandringssemester i Grekland

Det finns god anledning att ta med vandringskängorna om du ska på semester till Grekland. Nästan oavsett vart du reser så behöver du som regel bara förflytta dig en liten bit bort från de populära stränderna för att träffa på bildskön natur under kortare eller längre vandringsturer.

Populära resmål som Kreta och Rhodos är med andra ord inte enbart rika på härliga badstränder utan även på spännande utmaningar för dig som föredrar friluftsliv och en aktiv vandringssemester. Stigar och vandringsleder kommer att föra dig genom olivlundar, över berg och genom långa djupa klyftor till härliga stränder.

En vandringsresa till Grekland är emellertid inte enbart en möjlighet till att få uppleva det vackra landskapet och naturen. Till fots tar du dig även lätt nära de många och intressanta sevärdheterna som vittnar om att Grekland utgör en av den europeiska civilisationens vaggor och det är svårt att inte ryckas med och känna de kulturhistoriska vingslagen när du till fots förflyttar dig runt mellan de fascinerande byggnadsverken.

Det är naturligtvis upplagt att kombinera en vandringsresa i Grekland med avkoppling i solen, vid vattnet eller för att njuta av alla de härligheter som det grekiska köket har att erbjuda. Att ha en bra bas att utgå ifrån är avgörande för en lyckad semester och hos Hideaways hittar du enbart handplockade, charmiga hotell som är utmärkta utgångspunkter för en vandringsemester.

Läs mer om våra resor till Grekland

>> Läs mer om vandringsresor

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter