Vingårdssemester i Grekland

Grekland var en av de första platserna i världen, där man började producera vin, och den tusenåriga raditionen för vinodling innebär, att det idag är en stor del av den grekiska kulturen. En vingårdssemester i Grekland är en enastående möjlighet för att utforska den stora variationen och kvaliteten av de lite översedda grekiska vinerna.

Den grekiska vinproduktionen har under de senaste åren genomgått en snabb utveckling med markanta kvalitetsförbättringar, tack vare moderniseringar i produktionen, och en ny generation av vinproducenter, som med inspiration från utlandet har skapat stora och spännande viner.

Vill du själv har möjlighet att uppleva det faktum, att Grekland idag bjuder på mycket mer än det välkända vinet Retsina, har du på en semester i landet ofta goda möjligheter för att besöka vingårdar i lokalområdet. De goda vinerna gör i sig själv Grekland till ett spännande resmål, men tillsammans med det soliga klimatet, de kluinariska upplevelserna och de vackra badstränderna, är landet nästan oemotståndligt.

Läs mer om resor till Grekland med Hideaways här

>> Läs mer om vingård

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter