Weekendresor till Grekland

 

Grekland är kulturens och historian land. Grekland är öarnas, strändernas och de vita landsorternas land. Grekland är också matens och de stora naturupplevelsernas land. Ja, att Grekland har mycket att erbjuda sina gästande resenärer, det är ett som är säkert. Du kan enkelt åka på en weekendresa till Grekland, där du själv sätter programmet. Du kanske vill leva storstadsliv i Aten och besöka historiska platser som vittnar om vår civilisations ursprung. Eller så är du mer på jakt efter total avslappning, med promenader, sol och bad på en av de fantastiskt fina öarna i det grekiska ö-havet. En weekendresa till Grekland, öppnar upp för massor av möjligheter.

 

Grekland tillhör normalt sätt inte de länder vi först tänker på, när vi vill åka iväg på en weekendresa. Vilket är synd, för även om flygresan må vara snäppet längre till Grekland än till övriga länder i södra Europa, väntar stora upplevelser väl på plats. På Hideaways har vi noga valt ut härliga hotell i Grekland, som passar perfekt till en weekendresa. På dessa hotell kan du se fram emot att trivas och bli ompysslad – den grekiska gästfriheten är allt vi behöver för att känna oss som hemma.

 

Åk på en weekendresa till Grekland och upplev stor natur, kultur och historia

 

Grekland är som en stor historiebok och antalet mytomspunna berättelser och sagor är outtömligt. Nutid och dåtid går hand i hand, och just detta, är säkerligen en av anledningarna till att Grekland år efter år lyckas att attrahera den så många besökare. Vi på Hideaways älskar Grekland, och har besökt landet många gånger för att uppleva, njuta och framförallt hitta de gömställen vi vill erbjuda våra gäster. Vi kan nu stolt presentera ett grekiskt program, som passar utmärkt till kortare och längre weekendresor.

 

Aten
I Aten är det omöjligt att inte känna av historiens vingslag – men staden är samtidigt modern och i ständig utveckling, och just detta gör den grekiska huvudstaden både motsägelsefull och spännande. En weekendresa till Aten är naturligtvis inte komplett, utan ett besök vid Akropolis, och på vägen dit passerar du bland annat resterna av Dionysosteatern från 300-talet f.Kr. där man än i dag håller konserter under öppen himmel. Missa inte heller att besöka den gamla stadskärnan Plaka, där du kan slå dig ner på mysiga caféer och tavernor, strosa runt på vackra gator och torg, och kanske shoppa en souvenir eller två.

 

>> Läs mer om resor till Aten här

 

Upplev de grekiska öarna på en weekendresa till Grekland

När vi tänker på weekendresor, går nog våra tankar först och främst till olika storstäder och metropoler i Europa och runt om i världen. Här kan vi fylla dagarna med besök på museum och gallerior, drinkar på takbarer och shopping i modebutikerna. Men ibland behöver vi ju den där välförtjänta pausen från vardagen, när vi inte vill något annat än att slå oss ner på en varm strand, i en skön solstol, med horisonten som enda utsikt. Vi vill bort från stadens puls och liv, glömma vardagens stress och måsten, och bara sänka axlarna och koppla av. Det är där en weekendresa till en av de grekiska öarna kommer på tal.

 

Med Hideaways kan du åka på en weekendresa till Kreta, där den evigt leende befolkningen väntar på att få ta hand om dig med öppna armar. Du kan åka på en weekendresa till Santorini, där de vackra vita landsorterna kommer få dig att tappa andan. Du kan åka på en weekendresa till Mykonos, där lyx och flärd blandas med vackra miljöer och ett härligt blått hav. Eller varför inte åka på en weekendresa till Rhodos, där du kan kombinera avkopplingen med storslagna naturupplevelser?

 

Boka din weekendresa till Grekland med flyg och hotell inkluderat

 

Med Hideaways är det enklare än någonsin att komma iväg på en weekendresa till Grekland. Vi är experter på att sätta ihop fördelaktiga paket, till nätets lägsta priser, där både flyg och hotell är inkluderade. Våra resor sker med reguljärflyg, vilket ger största möjliga flexibilitet vad gäller avresedatum och reslängd, och du kan utgå från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Använd sökmotorn här på sidan, för att sätta ihop din kommande weekendresa till Grekland, och anpassa den precis efter dina egna önskemål. Vi ses i Grekland!

 

>> Läs också om weekendresor till Kroatien här
>> Läs mer om billiga paketresor till Grekland här

>> Läs mer om weekendresor

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter