Semester med eget kök?

Vi människor är olika och det finns inte två som har exakt samma preferenser vad gäller en god semester. Någon vill ha ett komplett serviceutbud, andra vill tillaga lite mat själv och lyckligvis utesluter ofta inte det ena, det andra.

Vad är då skillnaden mellan ett hotellrum och en lägenhet? Som utgångspunkt kan man säga att hotellrummet alltid har frukost inkluderat i priset och sällan har ett pentry. Och för lägenheten gäller motsatsen, nästan alltid pentry och nästan aldrig frukost inkluderad. Vi på Hideaways har försökt underlätta för dig som gärna vill ha tillgång till ett pentry genom att samla alla dessa hideaways under ett och samma tema. Nedan kan du välja och vraka bland alla våra lägenheter. Det finns lägenheter av olika storlekar. Den minst typen är en studio (enrumslägenhet) för två till tre personer. På vissa hideaways finns stora lägenheter för upp till åtta personer.

Semesterlägenheter 

Beroende på vilken semesterlägenhet du planerar att boka kan du för det mesta köpa till frukost hemifrån eller på plats under vistelsen. Gemensamt för alla semesterlägenheter är att du har möjlighet att tillaga dina måltider - kanske inte de stora gastronomiska utmaningarna - men enklare och lätta rätter. Några semesterlägenheter är bättre utrustade än andra men i regel finns det kylskåp, microvågsugn, spis med kokplattor och porslin, glas och bestick - det kallas kitchenette d.v.s kök/kokvrå där det mest basala finns. 

Priset för en lägenhet är ofta något lägre än för ett hotellrum då inga måltider är inkluderade. Några av våra hideaways erbjuder inkvartering i såväl rum som lägenheter så om ni är fler som reser tillsammans med olika behov och önskemål kan ni med fördel välja den lösningen t.ex. Villa Dafne och Tenuta Madonnina på Sicilien, Vila Bicuda på Lissabonkusten, La Sovana eller Borgo Artimino i Toscana och Casa das Hortensias på Madeira.

Här kommer en kort introduktion till de mest förekommande lägenhetstyperna i vårt program:

Studiolägenhet - här finns sovrum, sällskapsrum och matplats i samma rum. Det är med andra ord ett stort dubbelrum med kokvrå. Här finns plats för 2 personer och eventuellt till 1 sovplats extra (bäddsoffa eller extrasäng).

1-rumslägenhet - har ett separat sovrum förutom kokvrå, sällskapsrum och matplats. Här finns plats för 2 personer och eventuellt 1 eller 2 sovplatser extra (bäddsoffa eller extrasäng).

2-rumslägenhet - har två separata sovrum förutom kokvrå, sällskapsrum och matplats. Här finns plats för 4 personer och ev. 1, 2 eller 3 sovplatser extra (bäddsoffa eller extrabädd).

3-rumslägenhet - har tre separata sovrum förutom kokvrå, sällskapsrum och matplats. Här finns plats för 6 personer och ev. 1 eller 2 sovplatser extra (bäddsoffa eller extrabädd).

Om du reser med ett spädbarn som är upp till 2 år räknas barnet normalt inte med i antalet resenärer. På de flesta hideaways kan du hyra spjälsäng på plats eller boka hemifrån - detta räknas som extra service som betalas på plats vanligtvis EUR 5-10 per dag.

Läs mer