Resor till Bali

Balis befolkning är känd för sin varma gästvänlighet och ön är den mest populära destinationen att besöka på en resa till det indonesiska öhavet och det kan jag verkligen förstå för det är ett perfekt resmål oavsett om du vill uppleva kultur och historia eller "bara" vill njuta av livet längs de underbara stränderna. Välkommen till Indonesien med Hideaways, vi är specialister på resor till Bali där du bor på noga utvalda hotell.

Förutom det härliga klimatet så utgör de exotiska templen och palatsen som ligger med fantastiska, naturliga kulisser några av öns största attraktioner. Kulinariskt bjuder Bali på ett nästan oändligt utbud av lokala och internationellt inspirerande rätter. Efter solnedgången kan du uppleva öns berömda nattliv som bjuder på spännande klubbar och fullpackade dansgolv. Inne i landet väntar dig höga vulkaner och orörd djungel med mycket att se och göra. De flesta kan emellertid inte hålla sig borta från stranden särskilt länge åt gången. Njut på de fantastiska badorterna och lyxiga semesterställena i ett av Balis kända semesterområden. Bland dessa kan nämnas Kuta, Seminyak och Jimbaran där de flesta av de stora hotellen och villorna ligger ända nere vid stranden. Det är även här som du hittar de bästa av Balis surfställen. Söker du betagande, fridfulla kustlandskap och soluppgångar är de östliga badorterna det bästa valet. Det kan till exempel vara Sanur, Nusa Dua och den lite mer avlägsna Candidasa-kusten.

I det mer avsides belägna och mindre besökta östra Bali och i den norra regionen hittar du förstklassisga dykområden och bukter med lugnt vatten. Här kan du utforska orörda korallrev med ett otroligt färgrikt djurliv. De centrala delarna av ön erbjuder även de många skäl att lämna stranden. Utforska till exempel Ubuds natursköna högland med de böljande risfälten, dalar och skogsinklädda floder. Ubud är emellertid inte bara ett ställe för kulturella dagturister. Här finns även massor för de mer äventyrslystna och för shopaholics. Du hittar idylliska bergsstigar på nära avstånd från designerbutiker och eleganta cafégator. Sightseeingmöjligheterna i Ubud är nästan oändliga. Själva staden är fylld av gamla tempel, palats och historiska platser. Det finns dessutom många fler ställen bortom allfartsvägarna runt omkring på denna magiska ö som jag varmt kan rekommendera att utforska.

Läs mer om Bali

Destinationer på Indonesien

Hitta din resa till Indonesien här

Information om Bali

Här nedan har vi samlat en del fakta och information om Bali. Du kan bland annat läsa om resmålets geografi, befolkning, historia och klimat, som kan fungera som inspiration till din resa till Bali. Om du önksar att hitta mer inspiration till din resa, rekommenderar vi dig att besöka vår blogg om resor, där du hittar spännande artiklar om alla våra resmål. Trevlig läsning och trevlig resa!

Geografi och befolkning

Ön Bali ligger 3,2 kilometer öster om huvudön Java, endast avskilt från Bali-sundet. Ön är cirka 153 kilometer bred från öst till väst, och 112 kilometer lång från norr och söder, och täcker totalt en area på 5.780 km2.

Den största staden på Bali, är provinshuvudstaden Denpasar, som ligger nära öns södra kust och har en befolkning på cirka 500.000 invånare. Balis näst största stad är den gamla koloniala huvudstaden, Singaraja, som ligger på nordkusten och har en befolkning på cirka 100.000 människor. Totalt har ön runt 4,2 miljoner invåare.

Språk

De två mest talade språken på Bali, är balinesiska och indonesiska - och de flesta balinesiska invånarna på ön talar båda dessa språk - och ofta ett tredje språk utöver detta. Det vanligaste talspråket runt turistområdena, är indonesiska, då många av de lokala som arbetar i turistbranschen ursprungligen är invandrare från Java, Lombok, Sumatra och andra delar av Indonesien.

Traditionellt var användandet av olika balonesiska språk bestämda av det balinesiska (hinduiska) kastsystemet, och av det därmed följande klanmedlemskapet, men denna tradition är avtagande i modern tid. Förutom de olika balonesiska språken används också kawi och sanskrit av hinduiska präster på Bali då hinduisk litteratur i huvudsak är skriven på sanskrit.

Engelska och kinesiska är de två mest talade utländska språken; engelska på grund av turistsektorn och det engelskspråkiga diaspora-samhället på ön; och kinesiska på grund av den stora kinesiska invandringen som har strömmat till ön genom tiderna. Förutom dessa två språk, kommer du också ofta kunna se skyltar på andra utländska språk, som t.ex. japanska, koreanska, franska, ryska och tyska.

Religion

Indonesien är ett övervägande muslimskt land, och är känt för att vara det land som har den största muslimska befolkningen (i relation till invånarantalet), då hela 87% av befolkningen har Islam som religion. Men Bali är ett undantag från regeln, då hela 83,5% av öns befolkning förhåller sig till balinesisk hinduism, som är en blandning av existerande lokala religioner och gamla hinduiska traditioner, som härstammar från Syd- och Sydostasien.

Endast cirka 13 procent av Balis befolkning bekänner sig till Islam, medan drygt 2 procent av Balis befolkning är kristna, och knappt 1 procent av befolkningen är buddhister.

Den balinesiska hinduismen har rötter i indisk hinduism, som kom till ön via huvidön Java, som historiskt varit ett centrum för hinduiska och buddhistiska imperier. Det är oklart exakt när hinduismen kom till Bali från Indien, men historiker menar, att hindusimen började att prägla det indonesiska öriket redan på 100-talet e.Kr.

Den balinesiska hinduismen adopterade sedan delar av de urpsrungliga balinesiska stammarnas animistiska traditioner, däribland tron på att gudarna finns överallt (det vill säga, alla element i naturen representerar gudarnas magi) och alla saker i naturen rymmer andar, vars energi kan styras i både god och ond riktning.

Populärt på Bali

Indonesien, Bali
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Pool
  • Internet / Wi-Fi
Indonesien, Bali
  • Närmaste flygplats: 62 km
  • Pool
  • Internet / Wi-Fi
Indonesien, Bali
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Pool
  • Internet / Wi-Fi

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter