Resor till Italien

Välkommen till Italien med Hideaways! Vi är specialister på resor till Italien, där du bor på handplockade hotell och semesterbostäder under din semester. Vi arrangerar resor till bland annat Sicilien, Toscana, Umbrien, Amalfikusten, Sardinien och Sorrento.

Det är med stolthet som jag vill meddela att jag ingår i den 43 miljoner stora skara av turister som varje år besöker Italien. Det skall ju erkännas att det finns en hel del att se i detta fantastiska land. Förutom de 20 spännande regionerna, vill jag nämna kulturstäder som Rom, Florens, Siena, Lucca, Milano och Pisa. Det är bara att erkänna sig besegrad av Italiens mångfald, och att jag aldrig kommer hinna se allt.

Men, jag har åtminstone besökt Toscana och njutit av det kuperade landskapet med cypresser, pinjeträd och vacker arkitektur. Jag har upplevt Umbrien, Italiens gröna hjärta, med sina medeltida byar och magiska atmosfär. Mina besök på Amalfikusten inte att förglömma, eller mina avstickare till vackra Sorrento som jag alltid kommer att minnas. Och till Italiens praktfulla öar, Sardinien och Sicilien kommer jag återvända ofta och gärna. Vid mitt senaste besök gjorde jag en djupdykning i regionen Lazio, som jag tyckte mycket om. Ja, jag har kommit en bit på vägen i min strävan att uppleva detta intressanta och variationsrika land, men mycket återstår.

Konst, kultur och historia för livsnjutare

Italien gömmer några av världens mest betydelsefulla kulturskatter som har varit med om att forma den västliga civilisation som vi lever i idag. Många av oss är bekanta med renässanskonstnärerna och operakompositörerna; och några av oss är hänförda av italiensk film som med sin attityd har satt standarden för europeisk filmkonst.

Vi känner till den italienska matkulturen med pizza, pasta och vin. Enligt min mening ska dock den italienska gastronomin upplevas på plats. Italien består av så många regioner med sin egen särpräglade matkonst och vinproduktion, så när någon säger italiensk mat blir jag konfunderad. Den skiljer ju sig så mycket mellan regionerna - till och med mellan de enskilda byarna. Det finns alltså ingen stereotyp som beskriver den variation, som Italiens matkonst bjuder på.

Det är framförallt variationsrikedomen som fascinerar mig med Italien. Oavsett om jag rör mig mellan norr och söder, eller mellan öst och väst, så förändras landskapen, arkitekturen, lokalbefolkningens särart, och givetvis, som jag tidigare nämnt, maten och vinet. Spännviden är enorm!

Italien räcker till för ett helt liv fullt av resor, men du skall ju starta eller fortsätta någonstans. Vi har därför handplockat ett pärlband av unika hideaways, som skapar en utomordentlig bas för din ”grand tour” genom landet.

Italien är en mosaik av variationer, och vi har verkligen ansträngt oss att hitta många olika små gömställen som ger dig en bra utgångspunkt när även du ska bli förälskad i landet, om du inte redan är det. En sak är säker, du hittar inte två hideaways som är lika varandra, men du hittar förhoppningsvis ett som faller dig i smaken. Smaka på följande namn, Toscana, Umbrien, Lazio, Amalfikusten, Sorrento, Sicilien och Sardinien. Vi har dammsugit dessa platser efter charmiga och pittoreska hideaways som kommer göra din semester himmelsk.

Externa källor med information om Italien

Förutom vår blogg, där vi delger goda tips och råd om resor till Italien och andra länder som du hittar i Hideaways program, kan vi rekommendera In-Italia, som är specialist på resor till Italien, och har ett stort urval av hotell, villor, semesterlägenheter och semesterboende.

Läs mer om Italien

Resmål

Här kan du se en översikt med alla Hideaways resmål i Italien. Klicka på länken nedan och få mer information om hotell, rundresor och mycket annat.

Toscana

Toscana är ett enda stort kulturlandskap, som sträcker sig tillbaka till den europeiska civilisationens vagga. Här hittar du böljande landskap, vinodlingar så långt ögat kan se, vackra städer som Siena, Lucca och San Gimignano med en enastående historia, och naturligtvis städernas stad - Firenze - som är rik på vittnesmål från renässansarkitektur, konst och kultur.

Umbrien

Umbrien är Italiens dolda pärla, som ligger gömd i den centrala delen av landet, och då regionen saknar kust är den också befriad från massturism. Men detta gör också att anledningen till att avlägga ett besök, är desto större. Här osar av klassisk och traditionell italiensk kultur, vacker natur (regionen går ofta under namnet ”Italiens gröna hjärta”), etruskisk charm och religiösa lidelser; helgonet Frans af Assisi som kröntes av påve Gregory IX härstammar härifrån och det var också han som grundade Fransciskanerorden. Umbrien är, som sagt, inte lika besökt av turister som till exempel Toscana, så här finns det massor av svängrum och inte minst hjärterum.

Sicilien

Med ett unikt läge i det omkringliggande Medelhavet, och en kustlinje på mer än 1000 km har Sicilien, som är Medelhavets största ö, haft en betydande roll i den europeiska historien och en attraktionskraft, som har lockat både araber, normander, vandaler, greker, fenicier och romare. Den perfekta kombinationen av vacker natur, spännande historia, kultur och ett behagligt klimat.

På Sicilien hittar du frodiga berg och solbrända slätter dekorerade med grekiska tempel och normandiska kyrkor, massor av sandstränder, pulserande Palermo och stiliga Siracusa – det är nästan som att besöka hela Europa på en enda ö.

Sardinien

Sardinien ligger – liksom Umbrien – utanför massturismens omedelbara räckvidd. Ön är Medelhavets näst största ö, efter Sicilien, och öarna har flera gemensamma nämnare, bland annat läget som är lite avsides, den vackra naturen med flera fantastiska kustlinjer, och en historia som präglas av inflytandet från främmande kulturer och folkslag, såsom fenicier, vandaler, morer, berber, bysantiner, romare och spanjorer. Dessutom besitter ön en anmärkningsvärd vittnesbörd om en försvunnen civilisation; den mytomspunna Nuragher-kulturen.

Upplev Sardinien med Hideaways. Flyg direkt och bo på ett av våra handplockade hotell eller i semesterlägenhet. Sardinien är ett resmål, som bjuder på upplevelser för alla åldrar. Sardinien är berömd för några av de vackraste stränderna, inte bara i Italien, men i hela Europa.

Amalfikusten

Med sina enastående kustlandskap, som tillhör världens vackraste, sin historia som maritim republik, och alla sina charmiga kuststäder med inbjudande medelhavskök, rik kulturhistoria och ett behagligt klimat, finns det många anledningar till, att låta Amalfikusten bli ditt nästa resmål.

Sorrento

Sorrento är en gästvänlig och vacker kuststad, som med sitt läge med utsikt över Napolibukten, sina labyrintliknande gränder i gamla stan och sin lokala färgskala blandad med kosmopolitisk atmosfär, utgör ett fantastiskt semestermål – och samtidigt en bra utgångspunkt för att utforska det omkringliggande området; mot söder, det bästa av Sorrento-halvöns orörda natur; mot öster, Amalfikusten; mot norr, Pompeji och de arkeologiska utgrävningarna; och till havs, den mytomspunna ön Capri.

Läs mer

Maten i Italien

Mat och dryck är en viktig del av resan för många - och inte minst på en semester i Italien. Här har jag valt ut 5 av mina favoriter när jag ska välja från menyn, men du kan läsa mycket mer om mat och dryck i Italien på vår blogg om resor.

Bruschetta

Tillagningen av, och utformningen av, brushetta kan – precis som spanska tapas – varieras i det oändliga. Det enda, som förblir detsamma, är det grillade brödet, som fylls med olika slags pålägg. Det mest traditionella sättet att tillaga dem på, är att gnida det grillade brödet med vitlök, olivolja och salt. Därefter lägger man på en fyllning av hackade tomater, basilika och tapenade – ibland även parmaskinka eller ost. Bruschetta serveras som regel som antipasto eller som tillbehör till andra, större rätter.

Ossobuco

Grytan Ossobuco är kanske inte den mest kända italienska rätten i Sverige, men den är faktiskt både nyttig och otroligt god, speciellt när den får lov att stå och puttra länge, medan den drar åt sig smak och doft. På italienska betyder ossobuco egentligen ”ben med hål i”, och namnet refererar till det hål i benet, där märgen sitter. Det är denna märg, som tillför mycket smak till rätten. Köttet utgörs av kalvlägg skuren i skivor tvärs över benet. I rätten ingår också morötter, vitlök, vin, rosmarin, salvia, tomater, citronskal, lagerblad och, i den klassiska versionen, kanel.

Risotto

Risotto är Italiens mest kända risrätt. Precis som med den spanska risrätten Paella, finns det ett otal sätt att tillaga risotto på, vilket ofta utförs med stor traditionsmedvetenhet, och entusiasm bland de stolta, matglada italienarna. Kärnan i rätten är riset, som kokas i buljong tills rätten får en krämig konsistens. Ofta tillsätter man smör, vin, lök och olika grönsaker, men beroende av lokala och regionala traditioner kan man även tillsätta en rad andra ingredienser, som korv, oxkött, grisfett, saffran, lax, ost – och till och med bläckfisk.

Pizza

Man kan hävda att det inte är någon anledning till att äta pizza i Italien, när du så enkelt kan få tag i pizza överallt i världen, och pizzan dessutom har gjort intåg i det vardagliga svenska köket. Men faktum är, att det inte är samma sak. Det är inte bara smaken, som är annorlunda; det är dofterna, ljuden, människorna – och medvetenheten om, att pizzan i dess moderna form härstammar från Italien. Idag finns det ett otal variationer av pizzan, som skiftar från region till region, men om du vill besöka den moderna pizzans födelseort, ska du till Napoli i Campania.

Tiramisu

Den söta italienska efterätten tiramisu betyder egentligen ”pigga upp mig” eller ”dra upp mig” på italienska, och det är just det, denna efterrätt gör för den som avnjuter den. Desserten består av biscotti savoiardi (biscottikex), som doppas i starkt espressokaffe och läggs i lager med en blandning av äggulor, äggvitor, socker, vanilj och mascarponeost. Man toppar ofta med kakaopulver eller hyvlad mörk choklad.

Läs mer

Sevärdheter och utflykter

Här kan du läsa om ett par utvalda sevärdheter, du inte får missa på din resa till Italien. Du kan läsa mycket mer om sevärdheter i Italien, och de olika regionerna, under resmål.

Pompeji

Den romerska staden, som vid lunchtid den 24 augusti, 79 år efter vår tidsräkning, blev begraven under ett mäktigt täcke av lava, pimpsten, aska och svavelgaser från vulkanen Vesuvius – och som samtidigt drabbades av flera häftiga jordskalv – är en av Italiens största sevärdheter. Staden, som ligger i den syditalienska regionen Campania, där man även hittar de grekiska ruinerna i Paestum och den antika romerska staden Herculanum, upptäcktes 1594, men utgrävdes först 1748. Idag är Pompeji ett av de mest betydelsefulla vittnesmålen från romartiden i Italien.

Lucca

Lucca är inte bara en av de vackraste, historisk mest intressanta och mest charmerande städer i Toscana, men i hela Italien. Staden, som är Puccinis hemstad, och som grundades av de mytomspunna etruskerna, osar av toskansk renässansanda på det arkitektoniska planet, bland annat i form av dess intakta och världsberömda fästningsmurar. Och så är staden omgiven av vackra kulturlandskap, som i sig själva är värda ett besök.

Amalfikysten

Det finns knappast en vackrare kust i Italien än Amalfikusten; det skulle i så fall vara den liguriska kusten. Men det som skiljer Amalfikusten från många andra vackra kuster i världen är inte bara dess överväldigande skönhet, men dess särpräglade kulturlandskap och dess historia, som samlingspunkt för en av de mest betydelsefulla medeltida stadsdelar i Italien; den maritima republiken, som gick under namnet Hertigdömet av Amalfi.

San Gimignano

Den lilla toskanska staden San Gimignano – som bara har lite över 7000 invånare – är inte den mest berömda italienska sevärdheten i Sverige, men med dess unika medeltidstorn, som har bidragit till att staden hamnat på UNESCO´s världsarvslita, dess vackra läge i det toskanska landskapet och dess rika histora, bör den finnas med på din lista över italienska sevärdheter, om du reser till Italien.

Colosseum

Den romerska amfiteater, som stod färdig i år 80 efter vår tidsräkning och ursprungligen hade plats för mellan 50.000 och 80.000 åskådare, är ett av de mest storslagna byggnadsverk i världen. Det användes bland annat till gladiatorspel, avrättningar och teaterföreställningar (som byggde på klassisk romersk mytologi), jakt och rekonstruktion av berömda krigsslag. Idag är den föremål för mer fredliga sysselsättningar i form av många besök av turister från när och fjärran.

Läs mer

Destinationer , Italien

Montemarcello

Pittoresk by i Ligurien med utsikt över den underbara kusten

Resor till Montemarcello

Toscana

Hos Hideaways kan vi inte få nog av Toscanas skönhet. Från Florens till Pisa, från San Gimignano till Siena och allt där i mellan. Toscana upplevs bäst i bil, där upplevelserna duggar tätt och naturens skönhet utmärker sig. Stanna upp och njut.

Resor till Toscana

Sicilien

Hos Hideaways älskar vi Sicilien, och våra gäster delar vår kärlek. Denna varierande, spännande och mystiska region har så mycket att bjuda på att du inte hinner med allt på en resa. Upplev därför ön i omgångar så har du alltid en anledning att återvända.

Resor till Sicilien

Sardinien

Europas finaste stränder. Det borde vara argument nog för att resa till Sardinien. Förutom sol och bad kan du uppleva öns vackra inland med spanska influenser och lokal, sardisk kultur. En minnesvärd semester för hela familjen.

Resor till Sardinien

Amalfikusten

Enligt många Europas vackraste kuststräcka ligger och väntar på dig. Imponerande utsikter, romantiska städer och en atmosfär du nästan kan ta på. Allt samman ledsagas av doften av färska citroner och en skön havsbris från Medelhavet.

Resor till Amalfikusten

Gardasjön

Italiens största sjö är en älskad klassiker på vårt program. Gardasjön har i decenier välkomnat gäster som återvänder igen och igen. Oavsett om du kommer i egen bil eller med flyg är Gardasjön en lättillgänglig destination. Om du inte provat, så är det dags...

Resor till Gardasjön

Umbrien

Söker du en ny destination i Italien, där du inte redan varit och som kan förtrolla dig likt Toscana? Då ska du överväga en resa till vackra och något underskattade Umbrien. Umbrien ligger fint mellan Toscana och Lazio i den centrala delen av Italien.

Resor till Umbrien

Apulien

Apulien är utan tvekan en av de mest exotiska och spännande regioner i Syditalien. En rik historia som visar sig både på landet och i städerna samt ett raffinerat kök med välsmakande maträtter och kraftfulla viner gör semestern komplett.

Resor till Apulien

Ligurien

Den italienska rivieran eller blomsterrivieran som Ligurien ofta kallas ligger i nordvästra Italien. Denna vackra region bjuder på ett grönt högland och fina stränder. Städerna präglas av äkta italiensk charm och semesterstämning när den är som bäst.

Resor till Ligurien

Piemonte

Italiens gastronomiska hjärta bultar i Piemonte. Regionen öppnar dina sinnen med sin skönhet, smaker och dofter. Upplev regionens storhet i både städerna, vid sjöarna och på landet i det imponerande vindistriktet.

Resor till Piemonte

Cinque Terre

Cinque Terre är först och främst känt för de fem små fiskelägena som ligger som pärlor på ett snöre längs en av Italiens vackraste kuststräckor, den Italienska Rivieran. Utöver de måleriska byarna bjuder en resa till Cinque Terre även på möjligheten att utforska ett nätverk av natursköna vandringsstigar.

Resor till Cinque Terre

Kampanien

Kampanien i södra Italien är känt för sin naturskönhet, inte minst på Amalfikusten och Capri. Det är emellertid även en region som bjuder på många spännande kulturella upplevelser till exempel i regionens huvudstad Neapel, som alltid sjuder av liv.

Resor till Kampanien

Lazio

Lazio för många är huvudstaden Rom, som naturligtvis är väl värd ett besök. Men Lazio bjuder även på mycket mer, från den vackra kusten med städer som Sperlonga till ett vackert inland med vindistriktet Frascati. Du kombinerar fint en semester här med Amalfikusten eller Toscana.

Resor till Lazio

Rom

Få städer i Europa (och världen) kan mäta sig med Roms storhet. Som en vandring genom historien kommer du stifta bekantskap med det ena historiska monumentet efter det andra. Sväng förbi Colosseum, Pantheon och glöm inte vinka till påven från Petersplatsen.

Resor till Rom

Venedig

Venedig behöver knappast någon närmare presentation. Den mytomspunna staden som är byggd på vatten är ett måste att besöka minst en gång i livet. Gå vilse bland kanaler, hitta din lokala restaurang och ta en båttur till småöarna gör vistelsen komplett.

Resor till Venedig

Sorrento

Besök Sorrento och skin upp i ett leende. Den glada staden på Sorrentohalvön nära den vackra Amalfikusten är värd ett besök. Kom hit och njut av stadens skönhet samtidigt som du har en perfekt bas för spännande utflykter till både land och havs.

Resor till Sorrento

Nordöstra Italien

Det nordöstra Italien är som en skattkammare. Här kan du uppleva kristklara sjöar som Iseosjön, vindistrikten Franciacorta, Valpolicella och Prosecco samt romantiska Venedig. Välj ett strategiskt välplacerat boende som gör din semester bekväm, eller rådfråga oss för en spännande rundresa.

Resor till Nordöstra Italien

Information och fakta

Jag har samlat ihop lite information och fakta om Italien inför din resa. Om du vill läsa mer om Italien, så hittar du länkar till andra källor nedan, och glöm inte att läsa om Italien på vår blogg där du hittar inlägg om t.ex som mat och vin, kultur, natur, historia, sevärdheter samt förslag till dagsutflykter och inte minst upplevelser från våra egna resor till Italien.

Regioner

Italien är indelad i 20 regioner, varav fem har en speciell status, som ger dem större autonomi än de övriga italienska regioner. Dessa regioner är Aostadalen, Friuli-Venezia Giulia, Sardinien, Sicilien och Trentino-Alto Adige. Regionernas speciella status innebär, att de har större ekonomisk självständighet än de övriga regioner och högre kompetens inom lagstiftning och förvaltning.

De 20 italienska regionerna är uppdelade i 106 provinser, som i sin tur är uppdelade i 8100 kommuner.

Språk

Italienska, som ursprungligen är en florentinsk variant av toskanska (lingua toscana), är det officiella språket i Italien. Det pratas dock en rad andra språk i Italien och några av dem har status som officiellt språk, vid sidan om italienskan, i en rad områden i landet, exempelvis franska i Valle d´Aosta; tyska i Sydtyrolen; ladinska i Trentino, medan slovenska är officiellt accepterat i Trieste, Gorizia, och Udine i Friuli Venezia Giulia. I dessa områden är officiella dokument, vägskyltar m.m. tvåspråkiga (med undantag för Valle d´Aosta).

Utöver dessa språk, finns det en rad regionala och lokala språk, som fortfarande talas i olika utsträckning i vissa områden i Italien, även om italienska med tiden har dragit ifrån vad gäller utbreddhet och användningsgrad, såsom sardinska, occitanska, alemanniska, sicilianska, napolitanska, venetianska, bayerska etc.

Natur

Med över 300.000 kvadratkilometer fördelat på en lång halvö – kallat den italienska halvön – och en rad öar, varav de två största är Sardinien och Sicilien, har Italien en i allra högsta grad varierande natur. På grund av de stora öarna och den italienska halvöns avlånga form har landet en förhållandevis lång kustlinje på 7600 kilometer, som gränsar till tre hav; Adriatiska havet, Joniska havet och Tyrrenska havet.

Landet har också stora bergskedjor, först och främst Alperna och Apenninerna. Apenninerna är en 1200 kilometer lång bergskedja, som går tvärs igenom landet från Ligurien i norr till Calabrien i söder, varav en del av bergskedjan är vulkanisk, bland annat den del, som rymmer den berömda vulkanen Vesuvius sydöst om Napoli i regionen Campania. Alperna utgör det mesta av Italiens norra gräns och omfattar också landets högsta – och förmodligen mest berömda – berg, Mont Blanc, på 4810 meter.

Italien har även en rad anmärkningsvärda floder och sjöar, som har präglat inte bara landets landskap, men också landets ekonomi och historia. En av de mest kända och betydelsesfulla floderna är floden Po, Italiens längsta på 650 kilometer, som löper från Alpernas västra del (vid gränsen till Frankrike) och hela vägen ut till Adriatiska havet nära Venedig. Po-floden har givit namn till Po-slätten, som också är landets viktigaste industriområde. Några av de viktigaste sjöarna i landet är Gardasjön, Maggioresjön (som delas med Schweiz), Comosjön och Trasimenosjön.

Italien har dessutom 14 vulkaner, varav de fyra - Etna, Stromboli, Vulcano och Vesuvius – är aktiva. Det är bara Vesuvius i Campaniaregionen, som befinner sig på fastlandet.

Religion

Italienarna är fortfarande övervägande katoliker, även om katolicismen inte längre är officiell statsreligion i landet, eftersom dess monopol avskaffades 1985. Det råder dock ingen tvekan om, att katolicismen fortfarande har ett fast grepp om italienarna. Nästintill 88% av dem identifierar sig som katoliker, varav ca. en tredjedel av dem beskriver sig själva som aktiva medlemmar av den katolska kyrkan. Totalt 91% av italienarna anser sig vara kristna i en eller annan grad, medan knappt 6% beskriver sig som ikke-troende, och knappt 2% är muslimer. Andra religioner, såsom hinduism, buddism etc. har en andel på mindre än 0,4% av befolkningen.

Katolicismen spelar fortfarande en stor roll i det italienska samhället, vilket naturligtvis förstärks av det faktum att huvudstaden Rom är säte för Påven (d.v.s. den romersk-katolska kyrkans överstebiskop), Den Heliga Stolen (d.v.s. Roms stift och de högsta tjänstemännen i den katolska kyrkan) och Vatikanstaten (en enväldig monarki, där den sittande påven bor och regerar).

Väder och klimat

På grund av landets storlek och avlånga form från Alperna i norr till Sicilien i söder har Italien ett mycket varierat klimat med flera olika klimatzoner. I de flesta av de norra och centrala regionerna varierar klimatet från subtropiskt klimat till fuktigt kontinentalklimat till kustklimat (även kallat oceaniskt klimat). Särskilt i Podalen är det för det mesta kontinentalt, med hårda vintrar och varma somrar.

De kustnära områdena i Ligurien, Toscana och det mesta av den södra delen av landet har ett så kallat medelhavsklimat, som är en variant av subtropiskt klimat, och som generellt karakteriseras av ganska varma somrar och förhållandevis milda vintrar. Men både nederbördsmängd och temperaturer kan variera mycket, även i ett medelhavsklimat.

De klimatiska förhållandena varierar också mycket mellan kustområden och de inre delarna av landet, speciellt under vintermånaderna, där de högre belägna områdena i landet tenderar att ha det kallt, regnigt eller snöigt, medan kustområdena som sagt generellt har ett mildare vinterklimat. Även om det som regel är kyligare i de inre delarna av landet än i kustområdena med medelhavsklimat, så kan låglandets dalar i den inre delen av landet få det ganska varmt om sommaren.

Valuta

Italien använde sig av den berömda valutan lire sedan 1861, samt i en period mellan 1807 och 1814, men bytte till euro i 2002, efter att ha anslutit sig till eurozonen 1999 (den sena övergången berodde på frånvaron av eurosedlar och mynt).

Nationella helgdagar

 • 1 januari (nyårsdagen)
 • 6 januari (Trettondagsafton)
 • Påskdagen
 • Annandag påsk
 • 25 april (Befrielsen)
 • 1 maj
 • 2 juni (Italiens nationaldag)
 • 15 augusti (Marie himmelsfärd, och sommarfest vanligtvis känd som "Ferragosto")
 • 1 november (Alla Helgons dag)
 • 8 december (Marie avlelse)
 • 25 december
 • 26 december

Förutom dessa nationella helgdagar finns det också lokala helgdagar för skyddshelgon m.m. runt omkring i de olika regioner, provinser och städer.

På helgdagar är alla butiker normalt stängda; men muséer brukar ha öppet.

Externa källor om Italien

Vill du veta mer om resor till Italien så rekommenderar vi, förutom Google, följande sidor:

Italien på Wikipedia

Turistkontor i Italien

Populärt i Italien

Italien, Sicilien, Agrigento
 • Närmaste flygplats: 141 km
 • Avstånd till havet: ca. 6 km
 • Pool
Italien, Marche, Ripatransone
 • Närmaste flygplats: 83 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Veneto, Malcesine
 • Närmaste flygplats: 64 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filtrera