Agriturismo i Italien

Agriturismo är ett italienskt begrepp, som beskriver ett semesterställe, hotell eller semesterbostad, där det föregår en produktion av matvaror av visst omfång. Det kan vara en olivlund eller en vingård i Italien med semesterlägenheter på platsen. Det kan också vara så, att det produceras ostar, frukter eller andra matvaror. Agriturismo i Italien motsvarar till viss grad det svenska begreppet bondgårdssemester.

Se urvalet av hotell och semesterbostäder i nedanstående utsikt eller läs mer om resor till Italien

Stort urval av hotell och semesterbostäder

Hos Hideaways hittar du ett stort urval av semesterbostäder och hotell, som har beteckningen agriturismo på visitkortet. Du kan välja att bo på hotell, där det ingår frukost och eventuellt andra måltider, eller i en semesterlägenhet, där det finns gott om plats och ett kök så att du själv kan laga mat. De flesta agriturismo, där du bor i en semesterlägenhet, ger också möjlighet för att kunna köpa måltider.

Varför välja att bo på agriturismo

Agriturismo tilltalar fler och fler resenärer, som önskar att tillföra ännu en dimension till semestern, utöver avslappning och sightseeing. På en romantisk agriturismo, kan det förälskade paret i lugn och ro fördjupa sig i varandra, omgivna av vacker natur. På vingårdssemestern kan du utöva dina intressen för vin, och samtidigt få en inblick i hur produktionen får till. Barnfamiljen kommer att älska en barnvänlig agriturismi, för det finns som regel en lekplats, pool och andra faciliteter som kan underhålla barnen. Efterfrågar du lyx och välbefinnande, hittar du även det. Agriturismo med vikt på wellness, vackra detaljer och läckra omgivningar finns det gott om i Itaien. Flera av agriturismo-ställena ligger i spännande regioner, där det finns möjlighet för att åka iväg på små utflykter till närliggande medeltidsstäder, museum eller andra attraktioner och sevärdheter. Agriturismo ger dig inte bara en härlig semester, men också några helt annorlunda upplevelser med den lokala vin- och/eller matvaruproduktionen.

Beställ din semester lätt, billigt och säkert

Beställ din semester med vistelse på en agriturismo i Italien hos Hideaways, så är du säker på, att kvaliteten är bra och priset det rätta. Hos Hideaways kan du beställa en resa inklusive flyg, hyrbil och hotell eller semesterbostad, men du kan också välja att endast beställa inkvarteringen och själv arrangera transporten till din destination. Oavsett vilken typ av resa som passar dig bäst, kan du vara säker på, att din semester är i goda händer för vi säljer aldrig ett hotell eller en semesterbostad där vi själva inte vill spendera vår semester. Dessutom har vi besökt alla platser i vår katalog. Läs mer om de olika agriturismo på de olika resmålen i Italien - du hittar bland annat agriturismo i Toscana, Umbrien, på Sardinien och på Sicilien, i Sorrento-området och på den vackra Amalfikusten.

Semester på en agriturismo i Toscana

Det finns nästan ingen annan region i Italien med så många fantastiska agriturismo som Toscana - de ligger praktiskt taget på varje liten fläck i regionen. Klicka på nedanstående länk och läs mer om resor till Toscana där du bor på agriturismo.

Läs mer om agriturismo i Toscana

Semester på en agriturismo i Umbrien

Har du aldrig varit på semester i Umbrien, så väntar dig en stor upplevelse. Umbrien står ofta i skuggan av Toscana, men regionen som också kallas "Italiens gröna hjärta" har så mycket att erbjuda sina gäster - inte minst en fantstisk natur, ett välsmakande kök och en spännande historia. Upplev det autentiska Umbrien och bo på en av många trevliga agriturismo.

Läs mer om agriturismo i Umbrien

Semester på en agriturismo på Sicilien

En semester på Sicilien har allt, och när du först har besöket Sicilienen gång, kommer du alltid vilja återvända. Överallt på ön hittar du charmiga agriturismo och hos Hideaways har vi spendera lång tid på att välja ut de bästa, där vi jämför kvalitet och pris. Läs mer om de olika agriturismo på Sicilien genom att klicka på nedanstående länk.

Läs mer om agriturismo på Sicilien

>> Läs mer om agriturismo

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter