Resor till Bressanone

 

I nordöstra Italien, i regionen Trentino Alto Adige, ligger en stad i gränslandet mellan Österrike och Italien. Bressanone – eller på tyska Brixen – ligger endast 44 kilometer från Brennerpasset och att Italiens nordligt belägna grannar har influerat staden, är ett som är säkert. Bressanone är en trevlig stad med cirka 20.000 invånare, och tillhör därmed en av de större städerna i detta alplandskap där de små landsorterna dominerar.  Staden bjuder på ett rikt shoppingliv och många restauranger och trattorior där du kan slå dig ner och njuta av en god måltid mat lagad på lokala produkter.

 

Välkommen till Italien med Hideaways, vi är specialister på resor till Bressanone och andra städer i området där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

 

Välkommen till den äldsta staden i Sydtyrolen

 

Bressanone är inte bara den äldsta staden i Sydtyrolen (som regionen Trentino Alto-Adige också kallas), utan anses också vara en av de vackraste platserna i regionen tack vare alla dess slingrande gränder, arkader och fantastiska boulevarder. Här är det, med andra ord, lätt för besökaren att häpnas och imponeras av den kulturella och arkitektoniska rikedomen.

 

Den naturliga samlingsplatsen för dig som är intresserad av kultur, är den historiska stadskärnan, där arkader och smala gator bjuder in till spännande promenader. På din väg passerar du både kyrkor och kapell, och den mest häpnadsväckande av dessa, får nog anses vara Il Duomo som vittnar om stadens historiska betydelse – katedralen var faktiskt den första kyrkan som uppfördes i Alto Adige.

 

Direkt framför Duomos dörrar, ligger stadens dynamiska hjärta, som erbjuder allt du som gäst kan tänkas vilja ha på din semester: barer, restauranger och caféer lockar både turister och lokala invånare att slå sig ner för en god måltid mat eller en dryck, medan man betraktar livet som tar plats framför sig. Koppla av och njut av en lugn stund, innan du fortsätter din promenad till Bressanones alla butiker och affärer.

 

Bressanone är perfekt även för dig som vill ha en aktiv semester 

 

Det sköna klimatet och årets alla soldagar, gör att Bressanone är ett uppskattat semestermål hela året. För dig som gärna vill vara aktiv på semestern, är staden en perfekt utgångspunkt, då du aldrig har långt till vandringsleder och mountainbikespår i bergen. Kommer du på vintern, befinner du dig i ett vinterparadis. Endast några kilometer från Bressanone ligger Plose som bjuder på 25 alpina pister som betjänas av 7 lifter. Generellt kan du åka skidor i hela området från början av december till slutet av april då cirka 80 procent av området täcks av snökanoner vilket säkrar skidåkningen hela säsongen.

 

Transport

 

Flyg

Närmsta flygplats ligger i Bolzano (ca 50 km), men du kommer antagligen hitta fler flygavgångar till Innsbruck i Österrike (ca 85 km), Verona (ca 190 km) eller Treviso (ca 225 km).

 

Tåg

Bressanone har en tågstation som du kan komma till med tåg från de större städerna i Italien, Österrike och Tyskland.

Läs mer om Bressanone

Destinationer i Alto-Adige-sydtyrol

Hitta din resa till Alto-Adige-sydtyrol här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter