Resor till Meran

På grund av stadens milda klimat och helande kurbad har staden varit ett populärt rekreationsställe för åtskilliga berömda konstnärer, vetenskapsmän och kungligheter genom tiderna, bland dessa kan nämnas Franz Kafka, Ezra Pound, Paul Lazarsfeld och kejsarinnan Elisabeth av Österrike-Ungern.

Välkommen till Norra Italien med Hideaways. När du reser med oss till Meran eller andra resmål i Sydtyrol bor du alltid på handplockade hotell på din resa.

Dubbla identiteter

Meran är den näst största staden i Sydtyrol med en befolkning på ca 40 000 invånare, av dessa är flertalet (51,5%) tysktalande medan den resterande halvdelen är italiensktalande. De flesta invånarna i staden kan emellertid tala båda språken, men du kan komma att träffa en del äldre italiensktalande som har svårt med tyskan. Stadens dubbelspråkiga och dubbelkulturella identitet återspeglas även i stadens namn som för de tysktalande är Meran, medan det för de italiensktalande är Merano.

Upplevelser och sevärdheter

På grund av stadens historiska status som huvudstad i grevskapet Tyrol och dess historiska roll som ekonomisk och trafikmässig knutpunkt mellan Italien och Tyskland har staden under olika perioder i historien upplevt stor politisk och ekonomisk makt. Detta bär staden än idag spår av; till exempel finns det fortfarande 52 romantiska, gamla slott i och omkring staden av vilka en del idag används som hotell medan andra har blivit museum eller fortfarande är privatbostäder.

Medeltida stadsportar

Till stadens största sevärdheter hör de medeltida stadsportarna så som Vinschgauer Tor, Passeirer Tor och Bozener Tor. Från den Medeltida perioden härrör även Ortenstein-tornet, populärt kallat Pulverturm.

Historiska kyrkor

Huvudkyrkan i stan är den (huvudsakligen) gotiska St. Nicholas-kyrkan som är dedikerad till stadens skyddshelgon Sankt Nicholaus, och som ligger i stadens gamla centrum mellan Domsplatz och Pfarrplatz. Precis bakom denna kyrka ligger en annan av stadens kända kyrkor, St. Barbaras kapell, som under lång tid fungerade som begravningskapell fram till dess att kyrkogården flyttades till en annan plats år 1848. Båda kyrkorna är från 1400-talet. 

Slott

Bland stadens och områdets många, historiskt unika slott är Landesfürstliche Burg, som en gång i tiden beboddes av hertigen och greven Sigismund av Österrike, och Trauttmansdorff-slottet och dess trädgårdar utanför staden samt Tyroler-slottet som ligger nära intill.

Kurbad

Sin historia trogen har staden ett stort spa-center, beläget på den motsatta sidan av Passirio-floden och som öppnades på 1970-talet och är utrustat med den mest moderna utrustningen som finns för terapeutisk behandling. SPA:t har även en inomhus swimmingpool fylld med termiskt vatten. Spabadet är öppet året runt och har specialiserat sig på ett stort urval av helande behandlingar.

Andra sevärdheter och upplevelser

Bland stadens andra sevärdheter kan nämnas stenbron Steinerner Steg från 1600-talet, Kurhaus, Wandelhalle-promenaderna längs floden och kejsarinnan Elisabeths Park.

 

Läs mer om Meran

Destinationer i Alto-Adige-sydtyrol

Hitta din resa till Alto-Adige-sydtyrol här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter