Palazzo Ferraioli är en berättelse från 1800-talet om kärlek och om hur tillfälligheter för alltid kan förändra tillvaron. Låt oss börja med palatsets grundare. Tre bröder ur den aristokratiska och ädla familjen, Ferraioli, närde en dröm om att skapa den vackraste och mest storslagna egendomen, som någonsin uppförts i staden Atrani och det är här allt tar sin början.

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Familjen var längs med hela Amalfikusten känd som duktiga köpmän och jag förmodar att Palazzo Ferraioli skulle bli kronan på verket för Matteo, Egidio och Pasquale, som med fast hand styrde projektet. De lyckades skapa ett mästerverk och deras önskan om en överdådig bostad uppfylldes också. Strax efter uppförandet sker det olyckliga att Egidio mister sin hustru och sitt ofödda barn. Detta tar så hårt på Egidio, att han för alltid lämnar sitt älskade Italien och flyttar till Amerika. Han återvänder aldrig!

Matteo och Pasquale stannar kvar på Amalfikusten i resten av sina liv. Pasquale gifter sig, men får inga arvingar. Matteo förblir ogift. När det italienska brödraparet dör i början av 1900-talet måste man leta sig hela vägen över Atlanten för att hitta några rättmätiga arvingar.

Egidio bildade nämligen familj i Amerika och hade turen att bli far. Därför ärvde hans barn ”kronan på verket” i Atrani, trots det faktum, att de aldrig själva hade besökt platsen. Vilken gåva!

Ättlingarna har med respekt för husets själ och historia valt att behålla namnet Ferraioli och även om allt idag verkar renoverat med modern design, så är det ingen tvekan om att Palazzo Ferraioli ännu har kvar sin aristokratiska och ädla personliga prägel. Mateos, Egidios och Pasquales drömmar har förts vidare, trots att de idag sannolikt inte skulle känna igen så mycket av husets ursprungliga inredning.

Inspirerad av Marilyn Monroe

Kanske har designern haft Egidio i tankarna, när han påbörjade uppgiften att inreda Palazzo Ferraioli till ett stadshotell. Inspirationskällan är i alla fall från USA och inte från vem som helst. Med Marilyn Monroe som frontalfigur framstår hotellet numera som en modern kontrast till den annars så traditionsbundna Costiera Amalfitana.

Min första tanke är att det är unikt och mycket egenartat, för en sådan kombination av läge, historia och design har jag aldrig tidigare mött på Amalfikusten. Det är fräckt, trendigt och delvis även modigt. Jag älskar när någon vågar göra tvärtom som alla andra - och om kvalitén och den personliga servicen får följa med, då väcks mitt intresse. Så blir det på Palazzo Ferraioli. Du hälsas välkommen med värme och med världens bredaste leende.

Aktiviteter och faciliteter på Palazzo Ferraioli

 • En relativ stor spa-avdelning med sauna, massage och jacuzzi
 • Härligt stor solterrass med utsikt över staden Atrani och Medelhavet
 • Kom ihåg badkläderna, för den lilla badstranden ligger inom få minuters promenad
 • Njut av att bo mitt i ”stan” med direkt tillträde till promenad, caféliv och restauranger

Varför Atrani?

Jo, nu ska du få veta. För du har med all säkerhet hört berättas om hur vackert det är här på Amalfikusten, som kanske till och med är en av världens vackraste kuster. Du har säkert också stiftat bekantskap med städer som Positano, Amalfi och med musikens Ravello? Atrani ligger precis här. Granne med Medelhavet och lillasyster till staden Amalfi.

Bra att veta om Palazzo Ferraioli

Palazzo Ferraioli är vad vi kallar ett ”cityhideaway”. Unikt, speciellt och utmärkande, alltid med ett sagolikt läge, som gör att du till fots kan upptäcka stadens alla hemligheter. När andan faller på, kan du alltid enkelt ”fly” tillbaka till ditt ”gömställe”.
 
Palazzo Ferraioli är ett mellanting mellan stads- och strandhotell, med någon övervikt åt det första. Här i slutet av en charmig kullerstensgränd ligger ”arvshotellet” och väntar på att få ge dig ett varmt välkomnande. Här är det snirkligt som i en labyrint och så smalt, att bilar inte kan komma fram - ett riktigt gömställe, alltså.

Vi rekommenderar klart att du förfogar över en hyrbil under hela vistelsen, även om du bor vid kusten och inne i staden. Men det finns så mycket att se och uppleva här, att det vore förargligt att inte kunna sticka ut på ett äventyr, närhelst man har lust till det på sin semester.

Även om det är bilfritt runt hotellet, så innebär det inte att man inte hör suset  av ”den äkta italienska trafiken” - för det gör man. Därför skiljer sig Palazzo Ferraioli från många av våra andra hideaways, eftersom omgivningarna är livligare och mer ”italienska”. Precis som i alla andra städer längs kusten är det strid på kniven om parkeringsplatserna, men Palazzo Ferraioli erbjuder sina gäster parkeringsplats mot en avgift, som visserligen är tämligen saltad, men i gengäld är man garanterad en plats.

Därför kommer vi tillbaka

Amalfikusten är vacker, vackrare, vackrast. Att semestra i dessa omgivningar är en upplevelse för livet. Jag blir som ett litet barn, när flygbiljetten i riktning mot Campanien, som regionen heter, kommer på min mail. Palazzo Ferraioli drar i mig med sin historia, sitt läge i staden, närheten till Medelhavet och inte minst den stora mängden av fantastiska turistattraktioner i närheten, både till lands och till sjöss. Sen vill jag återse egendomen som Matteo, Egidio och Pasquale drömde om.

Läs mer om Palazzo Ferraioli

Officiell kategori

Hideaways kategori

367 omdömen

Teman

Faciliteter

 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Möjlighet för balkong/terrass
se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta sandstrand – 200 m
 • Närmsta stad, Atrani – 0 m
 • Staden Amalfi – 900 m
 • Färjan till Capri, från Amalfi -1.1 km
 • I Sorrento lever man ett gott liv i vackra omgivningar – 32 km
 • Neapel är vacker, historisk och absolut värt ett besök – 70 km
 • Ruinerna i Pompeji – 38 km
 • Musikens stad, Ravello – 6 km
 • Positano, antagligen Amalfikustens mest fotograferade stad – 17 km
 • Roms flygplats Fiumicino – 295 km

Rumstyper

Mycket stilfullt, mycket minimalistskt och mycket annorlunda. De 25 rummen har var sin stil, men det finns ändå en röd tråd, som ovillkorligen lockar fram ett leende på mina läppar under vistelsen. Inredningen är cool och ungdomlig. För att ge ett exempel på en detalj från ett av rummen: En solstol med överdrag av guldtyg på ett häftigt, svart parkettgolv... Eller det här: Ett öppet badrum med jacuzzi och inbyggd panoramautsikt. Så skulle jag kunna fortsätta - inte två av de 25 rummen är likadana, vart och ett har sin personliga stil och talar sitt eget språk.

Rummen är uppdelade i olika typer och kategorier, men för mig är det mest väsentligt om det finns utsikt till Medelhavet och Atrani eller till trädgården. Jag skulle helt klart rekommendera ett rum med utsikt, för det vore synd och skam att bo vid en av världens vackraste kustlinjer och så inte kunna avnjuta den från rummet. Några av rummen har en fransk altan, andra har balkong, men det är inte många. Därför är den stora gemensamma solterrassen på taket en populär tillflykt, för här blir man kompenserad med plats och utsikt.

Alla visade rumstyper är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” kan detta avvika från vår beskrivning på Hideaways.se - ofta är kategorin ”economy” med en lägre standard och som används till speciella erbjudande. Förutom ”economy” gäller detta även benämningarna ”basic”, ”low cost” och ”budget”.

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Palazzo Ferraioli:

 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Spa / Wellness center
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Campo, 16 Atrani
84010 Amalfi

Koordinater

Latitude: 40.6360
Longitude: 14.6085

Palazzo Ferraioli är inte tillgänglig i dagsläget

Palazzo Ferraioli är inte en del av programmet hos Hideaways i dagsläget.

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Italien, Kampanien, Amalfikusten
 • Närmaste flygplats: 66 km
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Italien, Kampanien, Positano
 • Närmaste flygplats: 69 km
 • Avstånd till havet: ca. 100 m
 • Pool
Italien, Kampanien, Amalfikusten
 • Närmaste flygplats: 100 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi