Semesterboenden på Amalfikusten

Amalfikusten är vacker att besöka året om men vintertid är mycket stängt. Sommaren är naturligtvis den mest hektiska tidpunkten på året - har du möjlighet att planera ditt besök till våren eller hösten är det en riktigt bra tidpunkt.

Det finns många olika semesterboenden att välja mellan längs Amalfikusten och inåt landet längs kusten. Oavsett vilken typ av semesterboende du föredrar - hotell, semesterlägenhet, boutique-hotell eller agriturismo så finns här helt klart ett hideaway som passar dig.

Vissa föredrar att bo på ett hotell där sängen bäddas varje dag och frukosten står uppdukad och klar i restaurangen. Andra föredrar att ha lite mer tid för sig själv i en semesterlägenhet. Här bäddas inte sängen och frukosten ska du också fixa själv. I gengäld kan du vara dig själv i en semesterlägenhet - äta frukost innan du klär dig och laga lunch och middag om du så önskar. 

Många barnfamiljer föredrar att bo i en semesterlägenhet med ett litet kök med kylskåp, kokplattor och köksgeråd. Och där det finns ett matbord att sitta vid. Det gör det lättare att under dagen trolla fram lite ätbart till barnen.

Vill du bli bortskämd, föredrar du kanske ett häftigt hotell eller boutique-hotell med en bra restaurang eller kanske möjlighet att njuta av spa och wellness.

Du hittar alla dessa olika semesterboenden på Amalfikusten. Så utöver att välja semesterboende ska du också välja läge. De olika byarna på Amalfikusten har alla något att bjuda på. Amalfi är exempelvis en trevlig liten stad med små piazzor och en domkyrka, Sant’Andrea är värt ett besök. Annars är det en trevlig stad att bara promenera runt i och njuta av solen, atmosfären och utsikten innan du hittar en liten restaurang att slå dig ner på. Positano, den mest exklusiva staden av dem alla - sägs också vara den mest fotograferade staden av Amalfikustens alla pärlor. Det är säkert helt rätt men överlag finns det så många vackra städer längs Amalfikusten att det är svårt att välja en. Men kanske hittar du din egen favorit.

Kör du österut från Amalfi mot Salerno kommer du bland annat till städerna Minori och Cetara, små trevliga fiskestäder med många bra restauranger. Om du inte bor här ska du absolut stanna till och se dig omkring.

Så reser du med Hideaways till Amalfikuste

 

>> Läs mer om semesterbostäder

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter