Utflykter och turer på Amalfikusten

Det finns många anledningar till att besöka Amalfikusten utöver den vackra naturen. En av anledningarna är alla de intressanta utflykterna man kan göra under sin semester, både på själva kusten och i området omkring.

Sök priser på utflykter online - Klicka här

Amalfikusten är vacker och full av sevärdheter och små trevliga byar och städer som är värda ett besök under en utflykt, både för att se och uppleva något och för att bara strosa runt och njuta av solen, atmosfären och utsikten. Reser du till Amalfikusten och har hyrt en bil finns det otaliga möjligheter till utflykter på egen hand. Du kan även välja att boka plats på någon utflykt med lokal guide, detta kan du läsa mer om via ovanstående länk.

Ett par utvalda utflykter

Staden Amalfi var en gång i tiden en viktig maritim sjörepublik med 70 000 invånare, men det kan man inte ana idag när det är en mysig liten stad med bara 5 000 invånare. Den fruktansvärda förklaringen till detta är att stora delar av den gamla staden och dess befolkning helt enkelt gled ut i havet i samband med en jordbävning 1343.

Amalfi är en vacker liten stad med soldränkta piazzor och en domkyrka, Sant’Andrea, som helt klart är värd ett besök. Ravello är ytterligare en liten trevlig stad på Amalfikusten. Staden är känd för sina klassiska musikfestivaler till Wagners ära som avhålls i juli varje år. Positano är även den mest exklusiva staden på Amalfikusten och det är här jetsettarna håller till. Det är en vacker och trevlig stad med kyrka som även den är värd ett besök.

Sorrento ligger inte på själva Amalfikusten utan nästan på spetsen av halvön och med bra båtförbindelser till öarna Capri, Ischia och Procida. Sorrento är lite större än städerna på Amalfikusten men ändå trevlig och med många bra affärer och restauranger.

Amalfikusten är känd för sina citroner och Sorrento och Capri är kända för sin produktion av citronlikören Limoncello som med fördel kan avnjutas efter en god måltid på en trevlig piazza eller ett ställe med utsikt över havet.
 

Utflykt till Neapel

Neapel ligger cirka en timmes körning från Amalfikusten och om ditt tidsprogram tillåter det så är staden helt klart värd ett besök. Neapel kallas Italiens mest missförstådda stad och är helt klart en motsatsernas stad. Staden är känd för anarki, föroreningar och kriminalitet men samtidigt är den proppfull av överdådiga palats, barockkyrkor och stora museer. Neapels historiska centrum står med på UNESCOs världsarvslista och ett måste att besöka.

I Neapel bor omkring 3 miljoner människor och benämns ofta som Syditaliens huvudstad. Det är en storstad med livligt gatuliv och en fascinerande atmosfär. Pizzan sägs vara uppfunnen i Neapel så en sådan måste du ha tid att avnjuta på någon av de små mysiga restaurangerna.

Ett besök i Pompeji är ett måste när man befinner sig på dessa breddgrader. Det är inte bara de 2,5 miljoner tuiristerna som varje år besöker Pompeji som är fascinerade av platsen. Även ur ett arkeologiskt perspektiv är Pompeji helt ovärderligt och räknas som Europas mest imponerande arkeologiska utgrävning. Pompeji var en större romersk stad då den 79 efter Kristus blev fullständigt ödelagd och begravd efter ett utbrott av vulkanen Vesuvius. I dag kan man besöka ruinerna av Pompeji och se alla de fynd som man lyckats gräva fram.

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter