Amalfikusten är världskänd för sin skönhet och är ofta med på mångas "bucket list". Därför är det extra glädjande att här få kunna presentera ett annorlunda Amalfi, där du kommer närmre både lokalbefolkningen som naturen. Dessutom kommer du att prova på diverse lokala rätter, själv lära dig att laga mat och få uppleva naturen i vandrarkängor. Med andra ord så är detta en riktigt upplevelseresa där du med all största sannolikhet kommer hem med härliga minnen i bagaget. 

Marie Burheim
Besökt av
Marie Burheim

Ovan Conca dei Marina och uppe på en kulle ligger San Lazzaro, och det är här, strax utanför, du kan komma att bo i sex nätter på Agriturismo Il Castagno eller Beata Solitudo. Alternativt hamnar du i i Furore som ligger närmre kusten. Förutom mat och dryck, så handlar dessa dagar om vandring, som området är så känt för, fast med lite egentid också förstås. Alternativt så bor du Vi vill poängtera att boendena är av de enklare slagen. Här handlar det nämligen om själva upplevelsen i sin helhet och inte om boendet i sig.

Denna resa är upplagd så att hotell och dagarnas upplevelser redan är planerade för dig. Detta innebär att det enda du behöver göra är att söka efter en flygresa och den typ av hyrbil du önskar i vår sökmotor. Du kan också endast välja att boka rundresan som "endast hotell" här på sidan, om du redan själv har hittat flygbiljetten och hyrbilen på annat hållEller kanske till och med kör ner med egen bil, vilket går ypperligt.

Kort dagsprogram med valfri ankomsdag

Dag 1: Ankomst till ditt hotell samt middag

Dag 2: Vandrartur samt pizza och husets vin till kvällsmat

Dag 3: Furorefjorden och strandhäng, middag

Dag 4: Ta dagen som den kommer (kanske Capri)

Dag 5: Vandring, härliga vattenfall och Amalfi

Dag 6: Den kända "gudarnas stig"

Dag 7: Dags att checka ut

Dagsprogram

Dag 1: Dags att checka in

Eftersom vi inte vet när, hur och vart du anländer har vi bestämt oss för att det blir en dag du tar i din egen takt. Du har nämligen flera alternativ att välja mellan. Du kan flyga till Rom eller Neapel och därifrån ta en hyrbil. Vilket kan vara mycket praktiskt om du sedan vill vidare. Alternativt tar du tåg från Rom till Neapel och därifrån fortsätter med transfer till boendet. Efter att du checkar in kan du varva ner och njuta av det sköna läget och ladda batterierna för de kommande dagarna. På kvällen får du en middag. 

Dag 2: En 360 graders utsikt över kusten och pizza

Din frukost kan du äta du i lugn och ro eftersom du i dag själv kan välja vad du vill göra på förmiddagen. Vi föreslår en morgontur till slottet Lauretano där du har en av de vackraste utsikterna över Amalfikusten. Efter lunch kommer du att bli hämtad av en lokal guide som tar dig till Piazza Bomerano där ni börjar er vandring. Du kommer att gå genom skogsland, öppna fält och kullar med magnifika vyer över Medelhavet. Den första halvan av turen varierar mellan asfalterad väg till grusväg och upp samt ner för trappor. Den andra halvan av vandringsturen är den mest utmanande där du kommer att ta dig fram på ena sidan av berget med trappor som går uppför och mestadels på stenar. Väl uppe och lagom till solnedgången kan du njuta av en underbar utsikt och en välförtjänad paus. Turen är på ca 10 km och beräknas ta runt 4 timmar. Du når en höjd på ca 1150 m ö h.

När du pustat ut en liten stund och njutit av det härliga har det blivit dags för en välsmakande och kanske välbehövlig pizza, du befinner dig ju trots allt i pizzans hemland. Det goda avnjuts på en lokal familjerestaurang som använder sig av organiska produkter från deras egen gård och grönsaksland. Till det goda serveras självklart ett hemmagjort vin. Efter en händelserik dag kan det vara skönt att få krypa till kojs, mätt och belåten med dagen.

Dag 3: Furore fjorden och en tur ner till stranden

Efter en uppiggande kopp kaffe och något att stoppa i magen är det återigen dags att sätta på sig kängorna. I dag blir det nämligen en morgontur på ca 10 km som beräknas ta ca 4 timmar, med din guide. Fiordo di Furore, anses vara en riktig pärla rik på varierad vegetation. Berget blickar ner över små fiskebyar, stränder, kvarnar och vattentorn daterade bak till 1700-talet. Du kommer att stanna till vid en gammal klostergård där du bjuds på kaffe och kaka.

Sedan fortsätter du ner mot Praiano och Marina di Praia stranden. Här lever de lokala fiskemännen fortfarande sitt traditionella liv där de tuffar runt i sina små båtar för att förse restaurangerna med nyfångad fisk och skaldjur. Lunchen är på egen hand, men passa gärna på att testa en av de fiskrestauranger du passerar som bl.a. serverar skaldjursrissotto med citron. Har du packat ner badkläder kan du även passa på att lapa sol och simma i det stora blå eller varför inte testa kajak ute på Medelhavet. När du njutit av strandlivet blir du hämtad av en transfer som tar dig tillbaka runt 16-17 tiden. Upphämtningen och avlämning är på hotellet. Middagen ordnar du själv, d.v.s det har blivit dags för en matlagningskurs.

Dag 4: Ett öppet blad

Antingen kan du dra dig lite längre idag eller så är du uppe med tuppen och beger dig ut på egna äventyr. Hur dagen kommer att se ut är det nämligen bara du som vet. Du kanske vill passa på att besöka underbara Positano, Amalfi eller shoppa loss i Sorrento. Du kanske har längtat efter att få besöka öarna Capri eller Ischia. Du kanske vill ta en tur ut på havet och se kusten från havssidan.... eller så tar du det helt enkelt bara lugnt. Möjligheterna är många!

Dag 5: Keramik, kvarnar och vattenfall

Först frukost i vanlig ordning och sen kommer guiden och hämtar dig på hotellet. I dag kommer du att vandra i ca 5 km, en runda på runt 4 timmar. Din guide kommer att ta dig genom Valle delle Ferriere (järndalen), som är en vacker del av Italien med flera små vattenfall, floder, kvarnar och slingriga leder. En mycket omtyckt vandringsled genom dalen som även kallas för kvarndalen p.g.a. sina pappersfabriker, i dag ruiner du kan besöka. I området är det ganska många trappor. Turen avslutas i Amalfi som ligger intill vattnet där du kan koppla av med något gott att dricka eller en färgglad kulglass. Lunchen i dag är på egen hand, men som tips kan du prova Borgo Antico i Pontone, som inte bara bjuder på god mat utan även på fina vyer. Från Amalfi är det ca 5 km till San Lazzaro och du har en transfer som tar dig tillbaka runt 16-17 tiden. 

Dag 6: Den kända "Il sentiere degli Dei"

Innan du tar dig an dagen är det bäst att få i dig lite frukost och en styrkande kopp kaffe, för i dag ska du äntligen ta dig an "Gudarnas stig", en plats halvvägs mellan himmel och hav. Detta är en av de mest kända och den mest omtyckta vandringsled i området. Genom århundraden har det "gudomliga" Amalfi fascinerat sina besökare och just dessa stiger som du kommer att ta dig an i dag, har bestigits av pilgrimer och köpmän. Du börjar i Bomerano och kommer i snitt att befinna dig ca 500 m  ö h och få kunna njuta av en makalös utsikt.  Du kommer att vara omgiven av ett frodigt landskap, citronlundar, djupa dalar, skog, övergivna gårdar och med havet långt där nere som en följeslagare. Som pricken över i.et avslutar du det hela nere på Positanos strand. I dag är lunchen på egen hand.

Detta är en halvdagstur på ca 12 km som tar runt 5-6 timmar. Antingen gör du denna tur på morgonen och då är det bäst att du packar ner goda "paninis" eller något annat ätbart i ryggsäcken. Mackorna kan du inköpa på torget innan du börjar din vandring. Eller så gör du den efter lunch.

TIPS! Väljer du det senare kan du luncha på en gård som specialiserat sig på grillat. Hör med guiden (som hämtar dig på hotellet) så hjälper han dig tillrätta. Du tar dig tillbaka med transfer som hämtar upp dig runt 16-17 tiden.

Dag 7: Vi hoppas du har fått se och uppleva det du önskade

Efter frukosten har det blivt dags att checka ut. Vi hoppas att du har njutit ordentligt av både natur, mat och dryck. Och framför allt att du har fått uppleva ett lite "annorlunda" Amalfi.

Inkluderat i priset

 • 6 x övernattningar inkl frukost
 • 2 x middagar bestående (antipasto, primo och/eller secondo samt lokalt vin och vatten)
 • 1 x gourmet pizza middag samt hemtillverkat vin
 • Lokalt vin och vatten till middagarna 
 • Smak av hemmagjord glass
 • 1 x matlagningskurs på familjefarm
 • 4 x guidade vandringsturer

Priset inkluderar inte

 • Lokala turistskatter
 • Måltider och drycker utöver det nämnda ovan
 • Ev dricks till guiden
 • Lokala turistskatter

Priset inkluderar inte, men kan köpas till

 • Flyg ev. bagage allt efter flygsällskap
 • Hyrbil, välj bland olika typer och storlekar
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Du kan hamna på ett av följande boenden

De olika boendena är unika på sitt eget sätt

Du bor på ett och samma ställe hela veckan, men eftersom området är mycket populärt och vi inte vet vilket av boendena som har ledigt i just din valda period har vi tagit fram ett par olika alternativ. Har du speciella önskemål gällande hotellen nedan så går detta bra. Vi ska göra vårt bästa för att komma dig till mötes. Oavsett på vilket hotell du hamnar kommer du att bli väl omhändertagen av personalen. Detta eftersom de lägger stor vikt på hur du blir bemött och anser det vara en del av semestern.

Agriturismo il Castagno - Läget är naturskönt där du är omgiven av ett grönt landskap och du har härifrån fina vyer ut över landskapet och kusten. Begreppet slow-food kommer till sin rätt här på Il Castagno och givetvis kommer grönsakerna från den egna trädgården. Ja, till och med vinet är tillverkat från egna druvor. Här lever man nämligen efter traditionella värderingar precis så som sina förfäder. Morfar Fausto går fortfarande 5 km varje dag för att hämta sina grönsaker från det egna landet. Isabella, dottern, driver som sagt stället med sina fyra barn och är också kocken i familjen. Detta boende är det som ligger mest isolerat, ca 750 m ö h. Här kan vi även erbjuda dig ett rum med hel eller delvis utsikt över havet, på förfrågan.

Locanda del Generale (Beata Solitudo) - Även detta ligger i Agerola San Lazzaro, ca 650 m ö h. Detta hotell ligger på en stor egendom som tillhörde Generalen Avitabile, en känd militär från 1800. Byggnaden är historisk och utsidan bevarad i sitt orginal. En del av byggnade är ett hostel och för några år sedan tillkom den del som i dag är ett bed and breakfast med endast 7 rum. De som driver det heter Paolo och Annamaria och är två eldsjälar som ser till att du har det bra och det är här du i så fall kommer att bo. Angela är den som förbereder din frukost med nypressad apelsinjuice, italienskt kaffe, lokalt bröd ägg och lite annat smått och gott. Beata Solitudo har ingen egen restaurang men läget gör att du har nära till affärer och lokala matställen.

Hotel Risorgimento -  Är ett litet hotell som ligger i centrum av San Lazzaro. Den vackra byggnaden är från 1800-talet och rymmer 22 rum. Nicola heter ägaren som driver hotellet som har en härlig terrass med panoramavy över Monte Lattari nationalpark och medelhavet. I restaurangen kan du njuta av välsmakande måltider där basen är organiska produkter från området. På hotellet finns ett frukostrum samt ett TV-rum.

Fico D'India - Ligger i Furore med underbart läge där du har utsikt över havet. Hotellet serverar genuin och god mat "antichi sapori" och terrasser med utsikt. De flesta rum, med enkel inredning, har utsikt över havet från sitt fönster.

Agriturismo Zi Carmine - Ligger i Agerola San Lazzaro och är ett enkelt men omtyckt hotell där maten är hotellets styrka. Det lokala och traditionella kommer här till sin rätt.

Sedan har vi guiden - Enrico är född i Neapel, år 1984 och har sedan barnsben en stark känsla för naturen. Han är mycket berest och har tidigare arbetat med stora evenemang, seminarier och utbildningar av olika slag med staden Neapel som sponsor. Hans passion för bergen gjorde till slut att han blev en vandrarguide med miljötänk. Han bor i Agerola (Amalfikusten) och på sin fritid tar han hand om sin organiskt odlade och synergiska grönsaksträdgård. Hans viktigaste gåva är att överföra känslan av respekt för Moder Jord och alla dess invånare.

Bra att veta om "Vandrarsemester på Amalfikusten "

Ankomstdag valfri. De flesta middagarna hålls på lokal gårdar och restauranger där man serverar egenproducerat och organiskt. Parkering finns på Il Castagno och Beata Solitudo. På Risorgimento parkerar du på gatan. Glöm inte packa ner bekväma skor i resväskan, även en liten ryggsäck kan vara behändigt för vattenflaskan, snacks m.m. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet beroende på väder och vind. När det gäller de guidade turerna så går du och ditt sällskap för det mesta ensamma med guiden. Vi vill dock reservera oss för att det ibland kommer med andra vandrarsugna gäster. Detta beror på tillgängligheten av guider. Guiderna pratar engelska.

 

Läs mer om Vandrarsemester på Amalfikusten - 6 nätter

Hideaways kategori

10,0 Våra gästers
omdöme
73 omdömen

Faciliteter

 • Möjlighet för aircondition
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
Se alla

Karta och avstånd

Beata Solitudo

 • Närmsta centrum, San Lazzaro -  0 m
 • Havet och stranden - ca 2,8 km till fots
 • Underbara Positano - ca 12 km till fots (ca 30 km med bil)
 • Sorrento och båten till Capri - ca 37 km
 • Mysiga Amalfi - ca 5 km till fots (ca 18 km med bil)
 • Ravello, uppe på en höjd - ca 8 km till fots (25 km med bil)
 • Neapel flygplats - ca 52,6 km
 • Roms flygplats - ca 282 km

Hotel Risorgimento

 • Närmsta centrum, San Lazzaro -  0 m
 • Havet och stranden - ca 3,2 km till fots
 • Underbara Positano - ca 12 km till fots (ca 30 km med bil)
 • Sorrento och båten till Capri - ca 36,8 km
 • Mysiga Amalfi - ca 5,4 km till fots (ca 18 km med bil)
 • Ravello, uppe på en höjd - ca 8,3 km till fots (25 km med bil)
 • Neapel flygplats - ca 52,8 km
 • Roms flygplats - ca 282 km

Agriturismo il Castagno

 • Närmsta centrum, San Lazzaro - 1000 m
 • Havet och stranden - ca 4 km till fots
 • Underbara Positano - ca 12,5 km till fots (ca 30 km med bil)
 • Sorrento och båten till Capri - ca 37 km
 • Mysiga Amalfi - ca 6,2 km till fots (ca 20,5 km med bil)
 • Ravello, uppe på en höjd - ca 9,1 km till fots (27 km med bil)
 • Neapel flygplats - ca 52,2 km
 • Roms flygplats - ca 282 km

Fico D'India

 • Närmsta centrum, Pianillo - 1000 m till fots (ca 2,3 km med bil)
 • Havet och stranden - ca 6,1 km till fots
 • Underbara Positano - ca 9,4 km till fots (ca 25 km med bil)
 • Sorrento och båten till Capri - ca 37 km
 • Mysiga Amalfi - ca 8,3 km till fots (ca 13 km med bil)
 • Ravello, uppe på en höjd - ca 11,2 km till fots (20 km med bil)
 • Neapel flygplats - ca 51,3 km
 • Roms flygplats - ca 281 km

Rumstyper

Boendet du hamnar på beror på tillgängligheten i vald period. Som utgångspunkt får du ett dubbelrum (standard).  Rummen är generellt enkla i både stil som inredning. Locanda del Generale (Beata Solitudo) har Wi-Fi, Sat-TV, minibar och kassafack. Hotel Risorgimento har Wi-Fi, Sat-TV, minibar och kassafack. Agriturismo Castagno har Wi-Fi, minibar och kassafack. Samtliga boenden har privata badrum.  Fico D'India har Wi-Fi, luftkonditionering, minibar och TV. Agriturismo Zi Carmine har TV, Wi-Fi och privata badrum.

Det är inte alla hotell som går att hitta i det vanliga programmet hos Hideaways, men det ska du inte skrämmas av, för de är alla handplockade utifrån de kriterier vi sätter gällande service, standard och läge. När du bokat resan online (som paket med flyg/hyrbil eller endast boende), kommer du få en beräftelse på exakt vilka hotell som du kommer att bo på.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Vandrarsemester på Amalfikusten - 6 nätter:

 • Möjlighet för aircondition
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

will be adviced

Koordinater

Latitude: 40.6409
Longitude: 14.5772

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Italien, Kampanien, Amalfikusten
 • Närmaste flygplats: 64 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Kampanien, Capri
 • Närmaste flygplats: 49 km
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Italien, Kampanien, Sorrento
 • Närmaste flygplats: 53 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi