Resor till Gargano

 

Halvön Gargano är också känd som Il Sperone d’Italia (på svenska ”Italiens sporre”), och tittar du på en karta över Italien, förstår du varför. Precis innan klacken börjar, sticker en relativt stor udde ut i det adriatiska havet, och det är just här som Gargano ligger.

 

Tillsammans med Salento, är Gargano en viktig turistattraktion i södra Italien, främst för de resenärer som tycker om att spendera tid utomhus i vacker miljö. På sporren ligger nämligen parken Parco Nazionale del Gargano, vilken bland annat har varit värd för flera orienteringstävlingar genom åren. Här finns, med andra ord, gott om möjligheter för dig som tycker om att vandra, klättra, cykla mountainbike och eller bara njuta av vacker flora och fauna.

 

Njut av det glittrande havet runt Gargano

 

Då Gargano är omgiven av det adriatiska havet åt alla håll utom i väster, har du naturligtvis också gott om chanser att aktivera dig till havs. Både halvön, och områdena norr och söder därom, har fullt av städer och badvikar där du kan slå dig ner och njuta av den dag i solen. Tycker du om att dyka och snorkla, ska du inte glömma att ta med dig din utrustning (eller hyra på plats), för här finns gott om saker att uppleva under havets yta. Det går dock att njuta av havet även ovanför ytan, för det glittrar något helt fantastiskt under solens strålar.

Läs mer om Gargano

Destinationer i Apulien

Hitta din resa till Apulien här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter