Bilhyra i Italien

Vill du spendera mest möjliga tid av din semester i Italien, är det ett perfekt val att flyga till Italien, istället för att köra dit själv. Väljer du sedan att hyra en bil på semestern, är alla förutsättningar uppfyllda, för en upplevelserik resa till Italien. Med egen bil är det lättare att åka på utflykter från våra hideaways, och du har samtidigt friheten att göra spontana avstickare framför att följa de stora turiststråken. När du beställer din resa med flyg till Italien här hos Hideaways, är det enkelt att hitta den billigaste hyrbilen från de mest erkända uthyrningsbolagen. I sökmaskinens andra steg, har vi gett dig möjligheten att välja precis den hyrbil som bäst uppfyller dina behov. Alla hyrbilspriser är inklusive lagpliktiga försäkringar och fira kilometer, om inte annat står angivet.

Biluthyrningsbolag

Oavsett om du föredrar att beställa din hyrbil med avhämtning direkt i flygplatsens ankomsthal, eller från ett uthyrningskontor i Italien, kan du i sökmaskinen här på Hideaways välja mellan hyrbilar från en lång rad internationella uthyrningsbolag, som t.ex. Avis, Hertz, Eurocar, Interrent, Firefly och EuropCar - samt en rad mindre, lokala biluthyrningsbolag. För att kunna erbjuda dig den billigaste hyrbilen i Italien, har vi på Hideaways ingått ett samarbete med AutoEurope. Det är en biluthyrare som är känd för att erbjuda bra service och ha låga priser. Vi har dessutom utnyttjat deras kännedom om den italienska hyrbilsmarknaden, genom att välja bort många av de uthyrningsbolag som är kända för sina låga priser, men också för sin lika låga service.

Du kan läsa mer om AutoEurope här

Flygplatser

Italien har flera, större internationella flygplatser, och allt efter vilken del av Italien du önskar att besöka, har vi valt flygplatser som ligger nära. Oavsett vilken flygplats du ankommer till, kommer du ha möjligheten att hämta ut din bil här. En fördel med att beställa din hyrbil på förhand, är att du därmed har störst chans att få ett bra pris, och precis den hyrbil du önskar. Den största fördelen är dock att du med ro i själen, kan resa till ett ställe, och veta att det står en bil redo och väntar på dig i ankomsthallen på flygplatsen.

Leonardo da Vinci Airport i Rom

Leonardo da Vinci Flygplats i Rom, också kallad Fiumicino, är Italiens största flygplats, som årligen hanterar över 36 miljoner resenärer. Den är en stor, modern flygplats med 4 terminaler, som nyttjas av ett brett utbud stora som små flygbolag. Från Sverige och Danmark har i skrivande stund bland annat easyJet, Norwegian och SAS förbindelser med flygplatsen. Du hittar flygplatsen under koden FCO.

Ciampino flygplats i Rom

I jämförelse med Leonardo da Vinci flygplats, är Ciampino flygplats vid Rom en mini-flygplats, som endast nyttjas av ett par miljoner resenärer på årsbasis. Att de  likväl kan vara intressant för resenärer från Skandinavien, skylls bland annat på att Ryanair har sin bas här. Du hittar Ciampino under flygplatskoden CIA.

Napoli flygplats

Napoli flygplats, som du hittar under flygplatskod NAP i sökmaskinen, ligger cirka 6 km norr om Napoli - huvudstaden i regionen Campania. Från Skandinavien är det för nuvarnade endast SAS som flyger direkt till Napoli under sommarmånaderna.

Pisa flygplats i Toscana

Firenze lufthavn i Toscana

Catania lufthavn på Sicilien

Palermo lufthavn på Sicilien

Algheo Lufthavn på Sardinien

 

Priser på leje af bil

Priserna på bilhyra i Italien, som du ser i sökmaskinen här hos Hideaways, inkluderar alla de lagpliktiga försäkringarna samt fria kilometer, om inget annat anges vid beställning. Det betyder att du kan åka på bilsemester i Italien utan att behöva oroa dig för kilometerförbrukning. Vid beställningen av din hyrbil har du naturligtvis möjlighet för att välja bilar i olika prisklass och eventuellt addera extra försäkringar och utrustning.

Försäkringar:

Fri Kilometer

Bensin: full tank - tom tank

Extra utrustning

Typer av hyrbilar

Tack vare det goda samarbetet med AutoEurope i Italien, kan Hideaways erbjuda dig ett stort urval av hyrbilar. Som utgångspunkt är hyrbilarna du ser i översikten uppdelade i kategorier. I Italien inkluderar de olika kategorierna normalt sätt bilmärken som Fiat, Peugeot, Renault och Audi. Här du endat behov av att hitta billigast möjliga hyrbil till din semester, är det nog mest intressant att titta på Mini- och Economy-kategorierna där det finns ett brett urval av prisvänliga bilar, såsom Fiat Punto Evo och Fort FIesta. Är ni en större grupp som reser tillsammans till Italien, är det naturligtvis en större hyrbil ni behöver. Hos Hideaways kan du t.ex välja att hyra en minivan med plats till sju personer. Sist men inte minst, är en hyrbil en möjlighet att krydda semester med en unik körupplevelse. Nyttja eventuellt alla soltimmar i Italien genom att njuta av vädret från en Cabriolet eller en Fiat 500 Open Rooftop, som både är lätta att köra och samtidigt tillför din bilsemester lite extra krydda.

Trafikregler i Italien

Italien har ett omfattande nätverk av motorvägar och vägar, som gör det möjligt att nå i stort sätt alla städer och sevärdheter med din hyrbil. Ska du på bilsemester i Italien, är det viktigt att vara uppmärksam på lokala trafikregler och förhållanden. Här nedan hittar du några av de viktigaste saker att hålla ett vaket öga efter, när du ger dig ut på de italienska vägarna. I Italien gäller samma grundläggande trafikregler för bilkörning som i Sverige. Man kör exempelvis på höger sida, och kör om på vänster, du får inte prata i mobilen under körning osv. Men om det är den första gången du befinner dig på de italienska vägarna, kan trafiken till en början uppfattas mer rörig, än du är van vid från Sverige. Efter ett tag kommer du dock att upptäcka, att det som först uppfattades som kaotiskt, i högre grad är uttryck för en mer flexibel bilkörning, med fler oskrivna regler än i Sverige, där var enskild bilist ofta håller hårt på sin rätt. I Italien kan du därför märka att du ges plats att glida ut i även den tjockaste trafiken, och du förväntas ge plats till andra i liknande situationer.

Hastighetsbegränsningar

Motorväg: 130 km/h 
Landsväg: 90/110 km/h
I stadsmiljö: 50 km/h

Har du haft ditt körkort mindre än 3 år, ska du vara uppmärksam på att du i Italien får köra högt 90km/h på landsvägar och 100 km/h på motorvägar.

Säkerhetsbälte och bilbarnstol

Liksom här hemma, är det i Italien lag på att använda bilbälte både i fram- och baksätet. Barn ska således också vara fastspända i godkänd säkerhetsutrustning, som passar till barnens ålder, storlek och vikt, precis som här hemma. Barn under 12 år får inte sitta i framsätet, med mindre att de här kan använda ett passande bilbältesystem.

Säkerhetsutrustning

I Italien är det, liksom i många andra europeiska länder, lagpliktigt att ha en säkerhetsväst med i bagaeutrymmet. Du ska sätta på dig säkerhetsvästen om du måste befinna dig i väggrenen av en motorväg (autostrada) eller utanför bilen.

Miljözoner i Italien

Det finns en del betalningsvägar i Italien, däribland de flesta motorvägar, så var uppmärksam på skyltar som markerar detta. Därutöver har man i Italien, i de flesta städer, infört en så kallad miljözon för att begränsa trafiken i centrum. Håll utkik efter skyltar med texten Zona Traffico Limitato, som markerar körförbudet. Det är de lokala myndigheterna som administrerar miljözonerna, vilket medför att reglerna kan variera från stad till stad. Som utgångspunk kan du förvänta dig att förbudet gäller mellan klockan 08:00 och 18:00. I motsättning till det system som vi känner till från Tyskland, är det i Italien inte möjligt att köpa ett miljömärke till städerna. Ligger ditt hotell inom en miljözon är det dock möjligt att hotellet kan hjälpa dig med tillåtelse. 

Oplev Italien med bil

Att nämna alla de sevärdheter du kan uppleve på en semeser med hyrbil i Italien, är nästan omöjligt, och det är inte konstigt att vi svenskar återvänder till Italien år efter år, för att utforska nya områden och sevärheter. Här nedan för du förslag till bara några av alla de möjligheter för upplevelser med hyrbil i Italien.

Utflykt till Toscana

Har du en bil till ditt förfogande, utvidgas möjligheterna för spännande dagsutflykter i Italien avsevärt. Toscana är till exempel perfekt att utforska i bil, då du har möjligheten att både besöka kända städer och sevärdheter, men också för att göra en avstickare till alla de små, dolda skatterna som denna region också bjuder på. Bara gastronomin i Toscana är gör hela resan värd. Därutöver kan det också rekommenderas att nyttja hyrbilen till att åka och besöka städer som Siena, San Gimignano och Florens, vilka alla bjuder på enastående arkitektur.

Är de första gången du reser till Toscana, kan vi rekommendera dig att läa Maries blogginlägg "Vad du kan uppleva på din första semester i Toscana".

Amalfikusten

LÄngre söderut liggen en annan av Italiens stora sevärdheter, som du lätt kan besöka om du har en hyrbil: Amalfikusten. Amalfikusten är det perfekta resmålet för en romantisk semester, där ni med utgångspunk på ett av våra hideaways kan utforska denna unika kuststräcka full av pittoreska städer och betagande utsikter. Vill du uppleva det bästa av Amalfikusten, är en hyrbil också en möjlighet att att åka på en rundresa, där du under vägen bor på handplockade hideaways.

Läs mer om resor till Amalfikusten

Detta är endast ett par idéer till en semester med hyrbil i Italien. Kom också ihåg att nyttja chansen att med din hyrbil lämna de stora vägarna och åka iväg på spontana äventyr för att hitta dolda pärlor och sevärdheter som Italien är så rik på.

Mer information om bilhyra hos Hideaways

Ovanstående informationer om bilhyra i Italien är skrivna som en vägledning, och vi tar förbehåll för fel och ändringar då villkoren ofta ändras hos de olika biluthyrningsbolagen. Vi hänvisar alltid till de aktuella informationerna som framgår av hyresavtalet. Har du frågor gällande bilhyra i Italien är du varmt välkommen att kontakta oss eller kundservice direkt hos AutoEurope.

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter