Familjesemester i Italien

Ett av Europas mest barnvänliga länder är Italien. Skandinaviska barn möts överallt av vänliga kommentarer och tillmötesgående leenden. Och våra barn älskar landets badstränder och läckra glass. Så har du ett eller flera barn är en familjesemester till Italien en garanterad succé - framförallt om du väljer att bo på ett av de hotell, eller i en av de semesterbostäder, som vi rekommenderar till familjer.

De flesta som reser med barn föredrar att bo i semesterlägenheter. Här finns gott om plats, eget kök och vardagsrum. På Hideaways hittardu semesterlägenheter på alla resmål, och allt beroende på hur stor familjen är, kan du beställa semesterbostäder med flera sovrum. På de alldra flesta semesterboenden kan du välja att köpa mat, om du inte själv vill stå i köket varje dag. Alla Hideaways, om inte annat är nämnt, har en pool. Detta gäller också de hotell du hittar i programmet, och flera av hotellen är passar mycket väl till familjer med barn, inte minst på grund av ägarna, som har försökt bygga rätt ramar. Läs mer om familjesemester under restema eller om alla resor till Italien med Hideaways.

Kort information om Italien

Italien är ett så stort land, at det är möjligt att hitta regioner och sevärdheter för var och ens smak. Barnen älskar det blå vattnet och de långa stränderna, medan mor och far njuter av landets mat och dryck. Den äldre generationen kan dyka ner i Italien djupa kulturliv, där du kan hitta allt frånmusik till arkitektur. Alla generationer kan samlas genom att njuta av varandras sällskap, medan solen skiner från en molnfri himmel. Barn i alla åldrar är också helt tokiga i den världsberömda italienska glassen.

Du kan läsa mycket mer om Italien och få inspiration på vår blogg om resor.

Familjesemester på agriturismo

Besök en agriturismo, där ni kan uppleva en bondgård med olivlundar, vinrankor, djur eller något helt annat. Barnen får se hur maten blir till, och de vuxna värdesätter säkert på att få provsmaka. Och kanske fick det också plats att köpa med ett par flaskor olja eller vin hem, så att smaken av semester säkras långt in i de mörkare månaderna.

Resmål i Italien till en familjesemester

Som nämnt är Italien ett fantastiskt land att spendera semestern med hela familjen. Hos Hideaways kan du beställa en paketresa, där det ingår flyg, inkvartering och hyrbil. Vill du själv arrangera transporten, så kan du läsa mer om kör-själv-semester till Italien.

Toscana

Varje år spenderar ett otaligt antal svenska familjer sin semester i Toscana, och de allra flesta bor i en av många charmiga semesterbostäder, som ligger i varje hörn av Toscana. Många av de största sevärdheterna i Toscana logger lite inne i landet, och du ska observera att om du vill besöka några av de stora sevärheterna, som t.ex. Florens och Siena, så kan bilfärden bli lång (även om det ser kort ut på kartan) om du väljer en semesterbostad vid havet. Alla hideaways i Toscana har pool, så även om ni bor på landet, som Toscana är så känt för, så kan barnen tillbringa flera timmar i vattnet.

Läs mer om familjesemester i Toscana med Hideaways

Umbrien

Umbrien är känt för sin mycket gästfria befolkning, och det gäller framförallt när du reser med barn. Vi på Hideaways har själva haft några av vår egna bästa familjesemestrar i Umrbien, och vi kan endast rekommendera att du tittar närmare på de semesterbostäder och hotell vi har i programmet. Ta och jämför priserna på semesterbostäder och hotell i t.ex. Toscana. Umbrien är inte bara ett bra resmål, det är också billigt efter italienska förhållanden.

Läs mer om familjesemester i Umbrien

Sicilien

Njut av det härligaklimatet och de vackra stränderna på en familjesemester till Sicilien. Vi brukar säga att Sicilien har allt som krävs för en vällyckad semester med barn, men det gäller också om ni reser utan barn - Sicilien är helt enkelt ett av de resmål som du måste uppleva minst en gång i livet! Precis som i Umbrien, räcker pengarna längre på Sicilien än på många andra resmål i Italien, som t.ex. på Sardienien eller i Toscana. Läs mer om resor till Sicilien och om familjesemester genom att klicka på nedanstående länk.

Läs mer om familjesemester på Sicilien

Få ett skräddarsytt upplägg på familjesemestern

Hittar du inte precis den resa som passar din familjs önskemål, skickar vi gärna ett gratis erbjudande, utan obligationer, på en familjesemester som är 100% skräddarsyff utifrån era önskningar. Vi kan göra en paketresa med avresa från alla flygplatser i Sverige och Danmark, och ni kan naturligtvis också endat beställa inkvarteringen i en semesterlägenhet eller på hotell. Klicka på nedanstånde länk och ta emot ett erbjudande!

Beställ ett skräddarsytt upplägg, utan obligationer

>> Läs mer om familjesemester

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter