Ännu en gång har jag njutit av en måltid där jag fortfarande kan minnas den goda smaken och jag blir lika glad varje gång det inträffar på ett litet familjärt hotell och inte på en lyxkrog. Jag har absolut ingenting emot fina restauranger, tvärtom, men jag uppskattar faktiskt mer att få njuta av god mat i hemtrevlig miljö och i all enkelhet. Att sedan till maten bli "serverad" en underbar utsikt över sagolika Gardasjön gör ju inte saken sämre och jag tror nog att du kommer att hålla med mig.

Marie Burheim
Besökt av
Marie Burheim

Efter en dag med flera hotellbesök lämnade jag den världsberömda sjön bakom mig och tog mig i sakta mak upp för den slingriga vägen. Sakta för att jag skulle kunna få njuta, i den mån det gick eftersom jag körde, av den vackra utsikten över Gardasjön och det lummiga landskapet. Väl framme parkerade jag bilen och njöt en stund extra av omgivningen innan jag traskade bort till den fina, gula 1800-tals villan.

 

 

Familjär charm, passion och vintage

Boutique Hotel Villa Sostaga är ett mycket trevligt hotell som ägs och drivs av familjen Seresina. Den hemtrevliga atmosfären med antika möbler à la vintage är påtaglig och jag kände mig direkt varmt välkommen av hela "ligan" d.v.s av Gabriele, hans personal och hans två hundar av rasen engelsk bulldog. Att Gabriele och hans fru älskar sitt ställe som de renoverat med passion går inte att ta miste på. De lämnade Milano och dess kaos bakom sig för att i stället få njuta av stillheten runt Gardasjön och fastnade för denna fina villa från 1800-talet.

Huset var först ett jakthus som ägdes av en greve som hette Giuseppe Feltrinelli. När han lämnade det ifrån sig renoverades villan till ett sommarhus av Alberico Belgioioso där han tillsammans med sin familj och vänner kopplade av och umgicks. Villan är med andra ord inte bara vacker utan har även en historia att berätta.

Underbara vyer och god mat

När jag gick min runda förstod jag varför Gabriele och hans familj lämnade storstaden bakom sig, för vem kan låta bli att charmas av denna vackra utsikt och stillsamma atmosfär som råder, här uppe på höjden. Detta är verkligen en plats för rekreation och återhämtning, och jag ångrade mig ganska omgående att jag inte valt att stanna kvar en natt, men det passade helt enkelt inte in i mitt körschema...denna gång. Men det är inte bara skönheten du kan njuta av och när jag fick en inbjudan att stanna kvar över lunchen var jag inte sen med att tacka ja, vilket skulle visa sig vara ett mycket klokt beslut.

Var vill du sitta?

Jag fick välja var jag ville bli serverad för du kan nämligen sitta inomhus i ett av de vackra rummen med panoramafönster, ute på den lilla terrassen eller i den fristående gazebon som är den inglasade verandan i trädgården. Jag valde det sistnämda och fick ett bord intill glaspartiet så att jag kunde blicka ut över sjön. På menyn fanns inte ett överdrivet utbud att välja mellan, utan snarare tvärtom, men det var svårt ändå att välja för allt verkade så gott. Till slut valde jag en pasta som smakade gudomlig, och som jag kan minnas än i dag.

En eloge till kockarna

Efter maten blev jag tillfrågad om jag ville se köket och möta kockarna, och det ville jag ju så klart för då kunde jag passa på att berömma deras kokkonst. Jag fick hälsa på kökschefen som heter Pier Lorenzo Minini och det är han tillsammans med sina assistenter Gaetano och Elvis som ser till att dina smaklökar slår glädjevolter. Ödmjukt och med ett leende tackade de för uppmärksamheten.

Härliga promenader och poolhäng

Villan ligger på en stor parkliknande tomt på ca 40 hektar med bland annat cypresser och limeträd. Eftersom du befinner dig i ett grönt skogigt område är det som upplagt för långa sköna promenader eller cykelturer. Väljer du att ta bilen kan du besöka sjöns mysiga små orter som Limone sul Garda, Riva del Garda, Malcesine, Bardolino och Salò bara för att nämna några. Väl hemma igen kan du slå dig ner på terrassen med något gott att dricka eller besöka utomhuspoolen för att ta dig ett svalkande dopp och liksom avrunda dagen. Runt poolen, som har ett perfekt läge i min mening, finns solstolar utplacerade så att du kan njuta av vyerna. En härlig plats att varva ner på efter en händelserik dag och en perfekt plats att se solen gå ner över de omkringliggande bergen. 

Bra att veta om Boutique Hotel Villa Sostaga

Möjlighet till massage och andra behandlingar finns att beställa. Hör med receptionen när du checkar in så får du veta allt du behöver. Med GPS hittar du men den kan ge felaktiga anvisningar om hur du når hotellet, speciellt om du kommer söderifrån - vilket jag gjorde och hamnade givetvis fel. Om du kör på Gardesana-vägen från Salò norrut mot Riva del Garda, och anländer till Bogliaco berättar de flesta satellitnavigatörer att du ska svänga av till vänster mot Villavetro. Det är bättre att inte göra det utan att fortsätta vidare till nästa by Gargnano. Kör inte in i byn Gargnano utan sväng vänster efter skyltarna mot Navazzo. Följ den här vägen i ca 8 km tills du når Villa Sostaga. Kommer du norrifrån följer du skyltar mot Gargnano och vidare mot Navazzo eller Valvestino samt Villa Sostaga. Kör ca 8 km tills du kommer till Navazzo där du svänger vänster mot Villa Sostaga efter ca 500 meter.

Vi ber dig observera att ägarnas två hundar ibland vistas på hotellet. På Villa Sostaga erbjuds du frukost, lunch (stängt mellan november och påsk) och middag. Det finns ingen hiss i villan. Ev turistskatt betalas på plats.

Läs mer om Boutique Hotel Villa Sostaga

Officiell kategori

Hideaways kategori

926 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmaste stad, Gargnano - ca 8,3 km
 • Gardasjön, Italiens största sjö - ca 7,7 km
 • Större utbud i Salò - ca 25 km
 • Malcesine, nå toppen av Monte Baldo med linbanan och cykla ner - ca 61,7 km
 • Limone sul Garda, en av de mest besökta städerna vid Gardasjön - ca 26,3 km
 • Gardaland, Italiens största nöjespark vid Gardasjön - ca 66 km
 • Safariparken Parco natura Viva vid Gardasjön – ca 75 km
 • Det berömda vindistriktet Valpolicella, känt för Amarone viner - ca 113 km
 • Verona, romantikens stad - ca 106 km
 • Cartizze-kullarna, med den kanske bästa Prosecco - ca 186 km
 • Asolo, känt som Trevisos pärla - ca 209  km
 • Treviso, lilla Venedig och hemstad för tiramisu - ca 231 km
 • Markusplatsen med Markuskyrkan i Venedig - ca 216 km
 • Comosjön, Italiens flärdfulla sjö - ca 192 km
 • Bellagio, staden med magnifik utsikt över Comosjön - ca 172 km
 • Iseosjön med ön Monteisola, Europas största ö i en sjö-  ca 86,5 km
 • Venedig flygplats - ca 221 km
 • Bergamo flygplats - ca 108 km
 • Bologna flygplats - ca 226 km
 • Firenze flygplats - ca 308 km

Rumstyper

Rummen ligger antingen i villan eller i ett annex strax intill. Du kan välja mellan dubbelrum classic eller deluxe samt olika varinater av juniorsviter. Några av rummen är sammanslagna och kan ligga antingen i villan eller i annexet, men för att du enklare ska förstå har vi tagit med de olika beskrivningarna. Det går bra att göra en önskan om ett specifikt rum eller svit men är tyvärr inget vi kan garantera i förväg. Både rummen och sviterna är varmt inredda med antika möbler, och några har ett mer romantiskt inslag.

I villan;

Dubbelrum (deluxe) m. utsikt över parken. För 2 vuxna och 1 barn under 4 år. Rummet kan gå i pastellfärger och framförallt i rosa. Rummet har parkettgolv och möbler samt textilier med en romantisk touch. I badrummet har du hydromassagebadkar. Rummet är ca 26 m². Alternativt får du ett rum som ligger i ett av hörnen vilket innebär att du har utsikt över parken men även en del av sjön. I badrummet finns dusch. Detta rum är på ca 27 m²

Dubbelrum (deluxe) m. utsikt över parken. För 2 vuxna med möjlighet till extrabädd för 1 vuxen samt 1 barn under 18 år. Rummet har förutom dubbelsängen även en bäddsoffa (195x140 cm). Rummet har parkettgolv, antika möbler och snedtak. I badrummet finns dusch. Rummet är ca 36 m². 

Juniorsuite m. terrass och sjöutsikt. För 2 vuxna med möjlighet till extrabädd för 1 vuxen samt 1 barn under 18 år. Rummet kan ha pastellfärger med rosa toner. Här finns en öppen allrumsdel med bäddsoffa (195x140 cm). Möbleringen består av fina antika möbler och parkettgolv. I badrummet finns en dusch. suiten är på ca 32 m². Om du bokar detta rum för endast 2 personer kan det tänkas att du blir tilldelad någon av de andra juniorsuiterna. Allt beroende på tillgängligheten.

Juniorsuite m. terrass och sjöutsikt. För 2 vuxna och 1 barn under 4 år. Rummet är behagligt inredd med fina mörka antika möbler och parkettgolv. I badrummet finns dusch. Juniorsviten är ca 32 m². Alternativt får du ett rum som går i röda varma toner och med provensalska textilier. Möbleringen består av fina antika möbler och parkettgolv. I badrummet finns dusch. Denna är ca 27 m²

Juniorsuite m. delvis utsikt över sjön och parken. För 2 vuxna med möjlighet för extrabädd till 1 vuxen samt 1 barn under 18 år. Här har du ett litet allrum med bäddsoffa (195x140 cm). Då sviten ligger på en hörna har du delvis utsikt över sjön och delvis ut över parken med cypresser. I badrummet finns ett hydromassagebadkar. Denna är på ca 32 m²

Juniorsuite m. sjöutsikt. För 2 vuxna och 1 barn under 4 år. Den ena är extra rymlig och har en öppen allrumsdel med bäddsoffa (195x120 cm). Färger och detaljer i rött och guld ger en exklusiv känsla. I badrummet finns dusch.Suiten är på ca 32 m². Den andra har två fönsterpartierna med utsikt över sjön. De antika möblerna och orginalgolven skapar en varm atmosfär. I badrummet finns dusch. Denna juniorsvit är på ca 28 m²

I annexet;

Dubbelrum classic m. sjöutsikt. För 2 vuxna och 1 barn under 4 år. Rummet har olika inredningar och färgsättningar men är alla komfortabla och trevligt inredda. Ett av rummen har sport som tema och andra har en mer romantisk touch. I badrummet finns dusch.  Rummet är ca 21-23 m²

Juniorsuite m. utsikt både över sjön och parken.  För 2 vuxna med möjlighet för extrabädd till 1 vuxen samt 1 barn under 18 år. Antingen har du ett sovrum samt en öppen allrumsdel med bäddsoffa (200x140 cm). I badrummet finns dusch. Denna är ca 32 m². Alternativt har du en lantlig stil med separat allrum med bäddsoffa (130x200 cm) och öppen spis. Här kan du njuta av sjöutsikt och limeträdgården. I badrummet finns dusch. Aircondition har du i sovrummet och takfläkt i allrummet. Denna är ca 40 m²

Juniorsuite m. utsikt över parken. För 2 vuxna med möjlighet till 2 extra sovplatser i bäddsoffa. Denna är den största och har ett stort sovrum samt allrumsdel med bäddsoffa (130x200 cm).  Stora fönster och 3 meter högt i tak skapar rymd och ljus. I badrummet finns dusch.  Suiten är ca 40 m²

Juniorsuite m. utsikt över parken.  För 2 vuxna och 1 barn under 4 år. En av dem är rymlig och har en king-size säng på 190x210 cm.  I badrummet finns en dusch. Till rummet hör en uteplats med stolar och bord. Suiten är ca 31 m². Den andra har stor järnsäng à la baldakin som ger ett romantiskt inslag. I badrummet finns en dusch.  Suiten är på ca 31 m²

Faciliteter;

 • Luftkonditionering
 • Wi-Fi
 • Sat-TV
 • Telefon
 • Minibar
 • Kassafack
 • Badrum med dusch el. badkar
 • Hårtork
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Boutique Hotel Villa Sostaga:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Sostaga, 19
25084 Gargnano

Koordinater

Latitude: 45.6797
Longitude: 10.6371

Boutique Hotel Villa Sostaga är inte tillgänglig i dagsläget

Boutique Hotel Villa Sostaga är inte en del av programmet hos Hideaways i dagsläget.

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Italien, Lombardiet, Gardasjön, Riva del Garda
 • Närmaste flygplats: 83 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Lombardiet, Gardasjön
 • Närmaste flygplats: 80 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Lombardiet, Gardasjön
 • Närmaste flygplats: 33 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi