Resor till Garda

Garda stad är ett av de mest populära resmålen i den sydöstra änden av sjön, som bär samma namn. 

Den lilla staden sjuder av historia då den var en tidigare romersk stad som prydde den legendariska sjön med sina venetianska köpmansvillor. Än idag är staden, som har ca 3 500 invånare, berömd för sina många villor och trädgårdar. Därutöver bjuder staden på en charmerande gammal stadsdel med trånga, stenbelagda gator och små torg, en bred bilfri strandpromenad, den vackra stranden Baia delle Sirene samt stadens gamla kloster varifrån man har en vacker utsikt över bukten. 

Det talar även till stadens fördel att den har ett bra urval av restauranger, caféer och butiker, av vilka en del ligger idylliskt placerade längs strandpromenaden vilket gör Garda till den perfekta utgångspunkten för en semester vid Gardasjön.

Välkommen till Italien med Hideaways, vi är specialister på resor till Garda stad och andra resmål vid Gardasjön där du bor på handplockade och noga utvalda hotell under din semester. Du kan boka din resa till Garda som en paketresa inkl. flygresa, hotellvistelse, hyrbil eller transfer tur/retur från flygplatsen. Vill du hellre själv arrangera din resa till Garda så kan du naturligtvis nöja dig med att bara boka ditt hotell genom Hideaways.

Upplevelser och sevärdheter

Även om Garda är en liten stad så bjuder den på flera intressanta historiska och arkitektoniska sevärdheter, vilka du kan uppleva under din semester vid Gardasjön.

Garda slott

Slottet tronar 300 meter över staden och erbjuder en enastående utsikt över hela sjön. Ovanför slottet hittar du även stadens kloster från 1400-talet.

Brenzoni Villa

I den lilla staden San Vigilio, som ligger ett par kilometer utanför Garda, och som är uppkallad efter Sankt Vigilius (San Vigilio), som var biskop av Trento från 385 till 402 e.Kr., hittar du den berömda Brenzoni Villa. Villan byggdes 1540 av Agostino Brenzoni, som den även är uppkallad efter, och har hyst många internationella storheter genom tiderna, häribland tsar Alexander, Neapels kungar, Winston Churchill, Laurence Olivier, kung Juan Carlos och den brittiska kungafamiljen.

Santa Maria Assunta

Stadens sockenkyrka Santa Maria Assunta, som - precis som namnet anger - är dedikerad till Jungfru Maria. Kyrkan stammar från 5 - 600-talet men återuppbyggdes 1530 av Giovanni Matteo Giberti. Byggandet stoppades emellertid upp flera gånger på grund av bristande finansiering så kyrkan stod först färdig år 1764.

Palats

Du kan bland annat uppleva Palazzo dei Capitani, som är en byggnad i venetiansk-gotisk stil från 1300-talet samt Palazzo Carlotti, som är byggt i renässans stil.

Utflyktsmöjligheter

Garda stad är en perfekt utgångspunkt för dagsutflykter till andra städer vid Gardasjön och till sevärdheter och upplevelser som ligger ännu längre bort.

Staden är väl sammanbunden med andra städer och orter i området tack vare ett nätverk av bussar som har sin utgångspunkt vid busstationen i stadens centrum. Härifrån går det bussar varje timme till andra vackra semesterorter både norr och söder om sjön. 

Du kan till och med köpa en biljett till storstaden Verona, som bara ligger ungefär en timmes busstur från Garda. Verona (den kända UNESCO staden) är bland annat berömd för att ha bildat scen till Shakespeares dramatiska och romantiska verk om Romeo och Julia, sin spektakulära opera arena, Castelvecchio, Teatro Romano, Verona katedralen samt stadens många berömda torg, palats och museer.

Läs mer om Garda

Destinationer i Gardasjön

Hitta din resa till Gardasjön här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter