Resor till Riva del Garda

 

Längt upp vid Gardasjöns norra ände, ligger Riva del Garda, en pärla till italiensk stad och en stor hit bland många resenärer från norr. Gardasjöns omgivande natur, som domineras av höga, vackra berg, erbjuder fantastiska möjligheter för att spendera en semester här. Och oavsett vilken tid på året det handlar om kommer den gemensamma nämnaren troligen att vara sport och aktivitet – stadens unika placering bäddar nämligen för möjligheten att prova på en mängd olika sportgrenar: segling, vindsurfing, kitesurfing, rafting, canyoning, och klättring för att bara nämna några. Och älskar du att vandra eller cykla, finns det gott om leder även för detta ändamål.

 

Sport och aktivitet kan naturligtvis kombinerasmed kultur och lokal historia. I Riva del Gardas historiska centrum, leder de gamla gatorna fram förbi platser som andas antik historia och det finns alltid något spännande att upptäcka. Slå dig ner på en uteservering på ett av stadens små vackra torg och gränder, och njut av människolivet som tar plats som ett skådespel framför dig. Det är Italien när det är som bäst.

 

Vad ska du se och göra på din resa till Riva del Garda?

 

Först och främst är ett besök till Riva del Garda inte komplett utan ett besök på Rocca di Riva, ett medeltida fort från 1124, som idag huserar La Pinacoteca, ett museum där du kan titta på konst och föremål från området, från Medeltiden till modern tid. Besöker du Riva del Garda på vintern, hittar du Casa di Babbo Natale (jultomtens hus) i Rocca di Riva – helt säkert ett uppskattat besök för barnen i familjen.

 

Fortsätt din tur till fots i den gamla stadskärnan, där du passerar byggnader i typisk stil från Lombardiet och Veneto. När du kommer fram till torget Piazza 3 Novembre kan du klättra upp i det 34 meter höga tornet Torre Apponale, som är stadens hjärta. Högst uppe på toppen kan du njuta av den vackra utsikten över staden och sjön. Ytterligare en plats, som erbjuder ett nytt perspektiv på staden, är området Marocco.

 

Som nämnt ovan, handlar en semester i Riva del Garda lika mycket om kultur och avkoppling, som det handlar om aktivitet och sport – staden är som ett gym under öppen himmel, där du kan utöva allt från sporter på den glittrande sjön, till åka iväg på äventyr i de omkringliggande bergen. Det finns knappt några gränser, och vill du testa på en sport du aldrig förr provat på, finns det många företag som erbjuder nybörjarkurser för sportutövare i alla åldrar. En festival som kanske kan locka, är Bike Festival som tar plats i början av maj och som besöks av mountinbike-cykliser från hela Italien och andra länder.

 

Utflykter och upplevelser runt Riva del Garda

 

Naturligtvis kan du också åka på utflykter om du är på semester i Riva del Garda. På mindre än en halvtimme med bil, kan du ta dig till Malcesine, en av de vackraste städerna längs Gardasjöns bredder. I Malcesine kan du ta linbanan upp till toppen av Monte Baldo – en plats som ofta beskrivs som ”Gardasjöns balkong”.

 

Åker du istället en knapp halvtimme norrut, kommer du till ytterligare en pärla still sjö – Lago di Tenno (Tennosjön). Här får du uppleva turkosblått vatten utan jämförelse, och en sjö som ligger inbäddad i ett sant naturparadis.

 

Lockar storstadsliv, med ett stort urval restauranger, caféer, butiker och sevärdheter, kan du köra till Verona på drygt en timme. Här är Arenan och Julias balkong (från Romeo och Julia) två upplevelser som helt säkert kommer att lämna ett intryck.

Läs mer om Riva del Garda

Destinationer i Gardasjön

Hitta din resa till Gardasjön här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter