Hotell i Italien

För oss på Hideaways är ett hotell inte bara ett hotell. De ska erbjuda så mycket mer än bara en god natts sömn på din resa. Vi har rest Italien runt för att hitta de utvalda hotell som vi tror kan leva upp till de av oss högt ställda krav för att de ska kunna ingå i kategorin hideaways. För att ingå i kategorin handplockade hotell i Italien ska det bland annat finnas pool, trädgård och mysiga sällskapsrum och ett litet antal hotellrum (sällan fler än 60–70 rum - ofta färre). Men lika viktigt är det att de har härlig atmosfär, känns genuina med äkta charm. Vi söker därför efter hotell som erbjuder något utöver det vanliga – unik historia, ovanlig prägel eller som är beläget i enastående miljö.

Se alla priser och resor till Italien med Hideaways

Hotel Il Borgo Hotel på Sicilien i Italien

Foto: Bo t.ex. på Hotel Il Borgo på Sicilien

Av samma anledning är vi mycket förtjusta i familjeägda hotell. De erbjuder ofta en mer personlig och lättsam atmosfär. Ofta är dessa hotell väl förankrade i trakten de ligger i. Och just trakten med dess genuina traditioner är en viktig komponent i ett gömställe. Kort sagt – hotellet ska besitta något utöver det de vanliga standardhotellen erbjuder. Det gäller naturligtvis också våra hotell i Italien. Alla våra hotell kan bokas online till konkurrenskraftiga priser!

Här hittar du hotell i Italien

Hideaways har ett brett utbud av resmål i Italien. De mest populära är Toscana, Umbrien, Sicilien, Sardinien, Amalfikusten och Sorrento. När du bor på hotell ingår alltid frukost i priset.

Hotell i Toscana

Toscana är förmodligen Italiens mest kända region och den del av Italien där de flesta svenskar tillbringar sin semester. Hos Hideaways hittar du ett spännande utbud av hotell i alla prisklasser. Välj om du vill bo på hotell i norra delen av Toscana nära Pisa, Florens och Lucca eller längre söderut i närheten av Siena och Volterra.

Visa alla hotell i Toscana

Hotell i Umbrien

Ett hotell i Umbrien kostar mycket mindre än i många andra regioner i Italien. Om du jämför priserna på hotell i Toscana med Umbrien, kommer du troligtvis hålla med mig! Umbrien är en bortglömd, förbisedd pärla. Vi rekommenderar att du tar dig en närmare titt på våra resor och utbudet av hotell i regionen som kallas "Italien gröna hjärtat".

Visa alla hotell i Umbrien

Hotell på Sardinien

Sardinien är underbart och hotellen på ön är generellt av god kvalitet – men det är också dyrt på Sardinien jämfört med andra resmål i Italien. För den skull ska du inte avstå från att tillbringa din semester på Sardinien. Hos Hideaways hittar du nämligen hotell i alla prisklasser – de är alla naturligtvis handplockade så pris och kvalitet stämmer väl överens.

Se alla hotell på Sardinien

Hotell på Sciilien

Se alla hotell på Sicilien

Hotell i Sorento

Se alla hotell i Sorrento

Hotell på Amalfikusten

Se alla hotell på Amalfikusten

Så här kan du resa till Italien

Om du bestämt dig för att boka en resa med oss har du olika valmöjligheter: Du kan välja att boka en paketresa till Italien där flygresa, hotell och hyrbil ingår i priset. Du kan också välja att själv ordna transporten till Italien – därmed bokar du endast boendet på ett av våra hideawayshotell hos oss. Läs mer om utvalda hotell och om alla våra resor till Italien i översikten nedan.

Skräddarsytt förslag

Om du inte hittar en resa eller ett hotell i Italien som uppfyller dina önskemål skickar vi dig gärna ett skräddarsytt icke bindande skräddarsytt.

Resetema

Se Hideaways resetema

Rundresor

Så kan du åka på rundresa i Italien

Kort information om Italien

Italien är ett av de mest populära resmålen på kontinenten med det är samtidigt ett av de länder i Europa som erbjuder de mest genuina hideaways. Men man måste leta lite för att hitta dem – avskilda från massturismen stora strömmar – och det är precis det vi gjort. Vi har bland annat letat i Sicilien i söder och i Umbrien där man inte är van vid uppmärksamhet från utländska besökare. Och som med sina många oupptäckta smultronställen passar vårt koncept som hand i handske. Vi försöka hitta orörda, genuina oaser som kan vara en lugn och skön utgångspunkt för dagsutflykter till kända sevärdheter i landet.

För att kunna erbjuda något för alla har vi försökt att hitta äkta smultronställen i de mer kända och populära regionerna i Toscana. För dem som gärna vill uppleva den fast med ny infallsvinkel.

Gemensamt för alla regioner i Italien är att de bjuder på en enastående mängd natur-, kultur- och historiska upplevelser vars mångfald och kvalitet är svår att hitta någon annanstans i världen. Av samma anledning är Italien ett av de länder som flest gånger fått en sevärdhet utsedd till Unescos världsarv. Läs om Italiens populärkultur på vår reseinspirerande blogg.

Det må vara hänt att vissa delar av landet är i ekonomisk kris och inte förmått att följa med i handelsutvecklingen på samma sätt som vissa nordeuropeiska länder. I gengäld har landet nyligen bland annat fått stöd av EU, förmåtts bevara mycket av den antika arkitekturen och kulturen – som i vissa fall härstammar till den tid då landet huserade som romersk stormakt på världskartan. Allt är inte skoningslöst moderniserat och det finns fortfarande babyloniskt belägna bergsbyar som får en

att tänka på en för länge sedan svunnen tid. På många platser råder en livsrytm som inte är grundad på stress och jäkt men på ett mer lugnt sätt att umgås på.

I detta avseende är det stor skillnad mellan syd- och norditalien – precis som fallet är i Spanien – du kommer tydligt uppleva den kulturella skillnaden ju längre söderut i landet du befinner dig.

En annan sak som kännetecknar landet är det enastående gastronomiska traditionerna som kan förbluffa den mest härdade italienresenären. Du kommer att hitta lika många olika varianter av det fantastiska italienska köket som det finns regioner, provinser och ”comuni”. Omvänt har varje del av Italien sin egna gastronomiska tradition som de gärna delar med sig av. Läs mer om det italienska köket på vår reseinspirerande blogg.

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter