Kör-själv-semester i Italien

På en kör-själv-semester till Italien, har du massor av tid och möjligheter för att komma hem med extra många trevliga semesterminnen. Med frihet att köra omvägar, kan du låta dig inspireras av en intressant skylt på huvudvägen, stanna till vid en vingård, eller endast stanna bilen för en kort paus när turen plötsligt går igenom ett oväntat vackert landskap. Du bestämmer själv farten och riktningen. Hos Hideaways hittar du ett spännande urval av billiga semesterbostäder och hotell till din semester i Italien. Vi erbjuder bland annat hotell och semesterbostäder till kör-själv-destinationer i Toscana, Umrbien och Sorrento- och Amalfikusten. Längst ner på denna sida hittar du en översikt på alla hotell och semesterbostäder, men du kan också läsa mer om resor till Italien med Hideaways på denna länk:

Se alla priser och resor till Italien med Hideaways

Var ska du bo på din semester i Italien?

Italien bjuder på ett överväldigande antal turistdestinationer och sevärdheter. När du är på kör-själv-semester i Italien, har du friheten att kunna ändra på resrutten. Kör en annan väg, om den planerade rutten verkar långsammare eller mer överbelatad än du kunde förutspå hemifrån. Är dina övernattnignar beställda hemifrån, behöver du inte stressa med att hitta en tillfredsställande inkvartering innan mörkrets inbrott. Kör-själv-semestern till Italien ger dig ro och frihet att uppleva det äkta Italien.

Du kan hitta mer inspiration till din kör-själv-semester till Italien på vår reseblogg. Läs om sevärdheter, mat & vin, restips, se foto från nya Hideaways och mycket mycker mer. Läs inlägg om Italien på bloggen.

Kör-själv-semester till Toscana

Toscana är den region i Italien, som mottager flest svenska gäster. De flesta väljer att köra till Toscana i egen bil, men det finns också många som väljer att flyga till flygplatserna i Florens och Pisa. Hos Hideaways kan de resa som du själv föredrar, och du hittar ett stort urval hotell och billiga semesterbostäder till din kör-själv-resa till Toscana. Från mellersta Sverige till Toscana är det cirka 1600 kilometer, så det är möjligt att köra till Toscana på en dag, men många väljer att övernatt under vägen, i t.ex. Tyskland eller i Österrike.

Läs mer om kör-själv-semester till Toscana

Kör-själv-semester till Umbrien

Det är endast en liten bit längre att köra till Umbrien än till Toscana, men det är absolut värt de extra kilometerna. En kör-själv-semester till Umbrien är en upplevelse, om du värdesätter vacker natur, god mat och gott vin, samt en spännande historia. Det finns dessutom många möjligheter att åka iväg på spännande dagsutflykter till sevärdheter i Toscana, som t.ex. Siena och Florens som inte ligger långt bort i bil om du bor i norra Umbrien. Klicka på nedanstående länk och få mer information om en kör-själv-semester till Umbrien.

Läs mer om kör-själv-semester till Umbrien

Kör-själv-semester på Sicilien

Det är möjligt att resa på en kör-själv-semester till Sicilien, men det är mycket, mycket långt från Sverige. Därför väljer de flesta att flyga till Sicilien och sedan hyra en bil för att köra runt på ön - en fantastisk resform, och det bästa sättet att uppleva Sicilien på. Du kan välja att antingen ha en fast bas på en av många handplockade hotell och semesterbostäder i vårt utbud, eller beställa en av våra populära bilrundresor på Sicilien. En bilrundresa innebär, att vi har lagt upp en rutt till dig, och valt ut hideaways som ligger geografiskt bra placerade, så att du inte behöver spendera extra tid i hyrbilen. En kör-själv-semester på Sicilien bör vara minst 8 dagar, men vill du se varje hörn av ön, rekommenderar vi att du avsätter 2 veckor - så har du också tid att ta några lediga dagar vid poolen.

Läs mer om kör-själv-semester på Sicilien

Rundresor i bil

På Hideaways är vi specialister på rundresor i bil. Vi har på förhand lagt några spännande rutter och valt ut de bästa hotellen och semesterbostäderna. Om du inte hittar en rundresa som passar din önskemål, är du välkommen att kontakta oss för ett skräddarsytt upplägg på en rundresa i Italien.

Se alla rundresor i Italien

Bilsemester i Italien

Vi hoppas att du har hittat inspiration till din resa genom ovanstående text, annars kan du läsa mycket mer om en bilsemester i Italien på nedanstående länk, där du också hittar tips och råd om en semester i bil, och naturligtvis också reseförslag.

Läs mer om bilsemester i Italien

Bilhyra till semestern

Hideaways samarbetar med AutoEurope vid bilhyra i Italien. AutoEurope är ett tyskt biluthyrningsbolag som har en hög service och billiga priser. Du kan hyra bil med Hideaways i alla städer och flygplatser i Italien.

Läs mer om bilhyra i Italien

Innan du kör

Kom ihåg att kontrollera din bil, så att den är redo för en tur på flera tusen kilometer. Var säker på, att du har en varningstriangel och första-hjälpen i bilen. Kom ihåg att, i Italien är det lag på att använda säkerhetsväst när man befinner sig på motor- och landsvägar. Västan ska ligga på en plats i bilen, där du kan komma åt den, så att du inte först måste tillbagaget och rota. Planera din kör-själv-semester så att du undviker att köra genom Tyskland på dagen då det är störst risk för köbildning. Beställ eventuellt en övernattning på väg till Italien, så att du inte kör när du är trött eller utmattad.

Under resan

Du ska självklart ha med dig extranycklar till bilen, och de ska inte förvaras i samma väska eller jacka som huvudnyckeln. Lämna inte kvar några värdesaker i bilen, och öppna eventuellt handfacket, så att man utifrån kan se, att det inte finns något att stjäla där. Unvik att köra på de helgen då det är extra mycket trafik på vägarna. I Italien är det till exempel helgdag den 15 augusti, och man skulle kunna tro att hela befolkningen är ute och kör på denna dag. Det italienska vägnätet är bra utbyggt, och det finns många alternativ till motorvägarna. Du kan köra gratis på de mindre vägarna, och utsikten är som regel mycket vackrare här. I några italienska städer är det lagpliktigt att du körer ett miljömärke om du vill köra inne i stadskärnan. Du kan vanligen köpa märket i kiosker och på turistbyråer.

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter