Lyxsemester i Italien

Italien är idealresmålet för livsnjutaren, som här kan njuta av en lyxsemester med allt från vackra stränder och azurblått hav, till att skämma bort sinnena med gastronomiska matupplevelser. Italien har kort sagt allt det som ska till för att skämma bort dig eller den du tycker om med en speciell reseupplevelse. Bo på ett av de noga utvalda lyxhotellen i Italien, som du hittar här hos Hideaways. Du kan köra själv till Italien, eller flyga med reguljärflyg till en flygplats nära din destination. 

En lyxresa till Italien ger naturligtvis också tillfälle att uppleva den enorma kulturrikedomen i form av konst och historiska sevärdheter. Bara i huvudstaden Rom hittar du en rad världskända attraktioner, som t.ex. Colosseum, Peterskyrkan och Fontana di Trevi. Men det som ofta skiljer en lyxsemester från en vanlig semester är upplevelsen av äkta italienska miljöer där stor vikt lagts vid alla detaljer för att göra ditt uppehälle till en unik upplevelse.

Utvalda lyxhotell i Italien, med stil och charm

Vi svenskar har rest till Italien på semester i flera årtionden, för att få äta god mat, uppleva bra priser, stor natur och härlig väder. Det relativt korta avståndet mellan Sverige och Italien, gör att det är möjligt att köra hit i en egen bil, och uppleva de norra resmålen, som t.ex. Dolomiterna, Milano, Toscana och Venedig. Under senare år, har det också blivit möjligt att flyga direkt eller med en kort mellanlandning till många av Italiens flygplatser, bland annat i Pisa, Milano, Rom och på Sicilien. Hos Hideaways söker vi efter flygbiljetter hos alla flygbolag, så du har alltid maximal flexibilitet och de bästa priserna när du bokar din resa genom oss.

Dessutom väljer vi löpande ut lyxhotell i Italien, som vi själva besöker och utvärderar, och som har fått höga omdömen från sina tidigare gäster. På våra hotell ska du få en upplevelse av lyx, autenticitet och charm. Därför väljer vi alltid hotell med få rum, suveränt läge och outstanding service. Boka hotellet tillsammans med flygbiljett och eventuellt en hyrbil, och din resa är säkrat av resegarantin.

Populära lyxresmål i Italien

Amalfikusten
Kanske Europas vackraste kuststräcka med dramatiska bergformationer och vackra landsorter inklämda där det finns plats mellan bergssluttningarna. Flyg till Neapel och hyr en bil - upplev vulkaner och arkeologiska utgrävningar på vägen.

>> Läs mer om lyxresor till Amalfikusten här

Toscana
Regionen, som kallas Italiens hjärta, är full av upplevelser - från gamla medeltida landsorter till otroliga storstäder, lutande torn och gamla broar. Här är naturen, backarna och de lokala lantbruken en del av attraktionen, och vi rekommenderar invartering på ett av de små lyxhotellen i det öppna landskapet.

>> Läs mer om lyxresor till Toscana här

Sicilien
Medelhavets största ö har genom flera hundra år - om inte årtusenden - varit ett eftertraktat byte för krigsherrar från norr och söder. Här upplever du en smältdegel av kulturer, vilket påverkar både maten, människorna och lanskapen på denna vackra ö, som bjuder på både aktiva vulkaner, vackra stränder och härliga städer.

>> Läs mer om lyxresor till Sicilien här

Sardinien
Siciliens mindre kända "syster" i norr är ett av Europas mest fantastiska resmål, om du är på jakt efter vackra stränder med karibisk känsla. Sardinien är känd för sin goda mat från havet, och färska råvaror från de lokala producenterna. Ön är påverkad både av italienskt, spanskt och franskt styre, vilket visar sig både i kultur och mat.

>> Läs mer om lyxresor till Sardinien här

Sorrento
Mellan storstaden Neapel och den dramatiska Amalfikusten, ligger Sorrento som i flera hundra år blivit besökt av människor från större delar av Europa. Ta en båt från Neapel eller ankom med lokaltåget, som snirklar dig mellan otaliga tunnlar och över broar och bjuder på otroliga vyer.

>> Läs mer om lyxresor till Sorrento här

Rom
Rom är staden som kan erbjuda dig massor av upplevelse på en lyxig resa. Boka ett lyxhotell mtt i stan och bege dig ut på upptäcktsfärd på Roms gator. På din väg kommer du säkert passera Petersplatsen, Colosseum, Fontana di Trevi och andra världsattraktioner.

>> Läs mer om lyxresor till Rom här

Florens
Under Medeltiden var Florens Europas rikaste stad, styrd av familjen Medici vars makt sträckte sig ut i större delen av den gamla världen. Rikedomen gynnade staden, och här finns än idag en rad lyxhotell som är inredda i historiska byggnader i centrum.

>> Läs mer om lyxresor till Florens här

Med resmål som Toscana, Sicilien, Umbrien, Sorrento och Amalfikusten bjuder Italien därför på ett pärlband av destinationer perfekta för en lyxsemester. Vi har gjort det enkelt för dig att hitta de små unika hotellen och semesterbostäderna – som sätter den perfekta ramen för en speciell semester – oavsett vilken del av Italien du önskar besöka. Se här nerdan, eller använd sökmotorn på toppen av sidan för att hitta rätt plats på det datum som passar dig.

>> Läs mer om lyxresor

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter