Genom åren har jag tillbringat många stunder här uppe i Italiens norra delar, men jag måste erkänna att just Prosecco-området har blivit lite åsidosatt, och nu så här i efterhand kan jag själv inte förstå varför jag inte gett detta fantastiska område mer tid, uppmärksamhet och omtanke. Här är ju otroligt vackert och jag kan knappt se mig mätt på den underbara naturen och de charmerande utsikterna. Dessutom för mig som är en proseccofantast är detta rena himmelriket, där inte bara vinet utan även den sköna atmosfären har en påtaglig effekt:). Och mitt i allt detta vackra ligger Relais Duca di Dolle, en mysig vingård med fabulös utsikt.

Marie Burheim
Besökt av
Marie Burheim

Vägen fram till Relais Duca di Dolle går genom ett frodigt landskap fyllt med vinrankor och ju närmare du kommer slutmålet dess bättre blir både utsikten och upplevelsen. Själv satt jag med näsan fastklistrad mot rutan, som så ofta när jag slipper sitta bakom ratten, för att passa på att få så många intryck som möjligt inetsade på näthinnan.

Kärlek vid första ögonkastet

Väl framme och ute ur bilen bestämde jag mig för att mitt möte med hotellet fick vänta ytterligare ett par minuter eftersom jag helt enkelt var tvungen att stanna upp, låta blicken vandra ut över kullarna och inandas skönheten som låg framför mig. Vilket läge, här uppe på den lilla kullen, omgiven av grönt, grönt och ännu mer grönt. Detta är en plats för total avkoppling, både för sinnet som själen.

Charmigt hus med "blomstrande" fasad

Relais Duca di Dolle är ett charmigt lanthus med ljus fasad, vackra träluckor och fina blommor som lyser upp som glada färgklickar. Vi fick berättat för oss att detta från början var sätet för ett medeltida kloster, vilket kanske inte är så märkligt med tanke på att det ligger just här, i Prosecco-distriktet. Camaldolese munkarna var nämligen de första med att starta vintraditionen på dessa kullar, ett arv som lever kvar än idag till min och allas glädje. Och även om huset haft olika ägare genom åren och genomgått renoveringar tycker jag att den rätta atmosfären sitter kvar i väggarna. En reception, ett frukostrum och ett gemensamt TV-rum (rummen är nämligen inte utrustade med TV) - det är allt som finns, och detta är ett medvetet val eftersom man här lever efter andra värderingar, nämligen att umgås med varandra och njuta av naturen och stillheten, långt borta från vardagens stress.

Här kan jag slå mig till ro

Efter vår lilla runda, Relais Duca di Dolle var det dags att återigen bege sig ut i den friska luften och jag kunde nästan inte komma ut snabbt nog eftersom jag blivit helt betagen i utsikten. I trädgården finns stolar och bord där du kan slå dig ner med en god kopp kaffe och ett fint poolområde med jacuzzidel, bekväma solstolar och parasoll. Här skulle jag kunne slå mig till ro, med en bra bok, ett glas bubblande vitt, så där lite nonchalant bakåtlutad för att då och då höja blicken mot de böljande kullarna och låta ögat få sin tillfredställelse.

Frukosten serveras i huvudbyggnaden och det som dukas fram är ostar, salami, färsk frukt, hemlagade kakor, juicer, kaffe, te, yoghurt, ägg mm. Intill receptionen finns ett provsmaknings- och relaxrum där du kan njuta av ett glas prosecco och lite snacks som tilltugg. Det finns ingen restaurang på Relais Duca di Dolle men du behöver inte ta dig så långt för att gott för du har trevliga restauranger med traditionellt kök i Rolle som ligger ca 900 meter bort.

Följ bara vägen

Nu kan du ju inte befinna dig i detta underbara område utan att se dig lite omkring och här finns mycket att se. En rutt du bör ta är La strada del prosecco, det vita vinets väg och som nu fått ett nytt namn "Strada del Vino Prosecco" . Denna väg är unik i sitt slag och sträcker sig på en 47 km lång resa genom Conegliano, Feletto, Quartier del Piave och Valbdobbadene. En väg fylld med vinfält och charmerande byar. En annan personlig favorit är Treviso, en bedårande liten stad som påminner om ett mindre Venedig med trevliga restauranger, glassbarer, butiker, vackra hus och vatten som slingrar sig genom staden. För dig som aldrig varit i Venedig kan du nu passa på, eftersom du endast har en timmes körning dit. Och skulle du känna för en heldag med sol och bad har du Lido di Jesolo inom lagom köravstånd. Med andra ord, Relais Duca di Dolle erbjduder dig en perfekt kombinationssemester!

Bra att veta om Relais Duca di Dolle

Relais Duca di Dolle har 75 hektar varav 15 är dedikerade vinproduktion och givetvis är det prosecco som produceras. Vatten och vin är de enda .Drycker som säljs på plats. Det finns ett par mountainbikes du kan hyra efter tillgänglighet. Wi-Fi finns, men fungerar bäst i de gemensamma utrymmena. En gemensam grillplats med sittplatser finns om du känner att grillandan faller på. Eftersom detta är ett ställe som passar liten som stor kan det i högsäsong bli lite "stim och stoj" vid poolen.

Läs mer om Relais Duca di Dolle

Officiell kategori

Hideaways kategori

116 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Möjlighet för balkong/terrass
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta mindre stad, Cison di Valmarino – 6,5 km
 • Markusplatsen i Venedig – 85 km
 • Treviso, lilla Venedig och hemstad för tiramisu’n – ca. 55 km
 • Verona, romantikens stad – 182 km
 • Det berömda vindistriktet, Valpolicella, känt för Amaronevinet – 200 km
 • Cartizze-backerne, den bästa Prosecco och det vackraste landskap –18 km
 • Asolo, känt som Trevisos pärla – ca. 39 km
 • Gardasjön - Italiens största sjö – 171 km
 • Gardaland, Italiens största nöjespark vid Garadsjön – 208 km
 • Comosjön, Italiens tredje största sjö – 401 km
 • Bellagio, staden med den fantastiska utsikten längs sjön – 384 km
 • Iseosjön med Monteisola, Europas störtsa sjö-ö – 292 km
 • Venedig flygplats – ca. 89 km
 • Bergamo flygplats – ca. 295 km

Rumstyper

Det finns endast ett par lägenheter och 8 rum på Relais Duca di Dolle. Vi förmedlar rummen som är på 16m² och som är utrustade med luftkonditionering, minikyl, samt badrum med hårtork.

Du kan även boka lägenhet med möjlighet till självhushåll. Lägenheten Ceo som är på ca 75 m²  och ligger på bottenplan i annexet, som kallas för det "röda huset". Lägenheten har ett sovrum samt ett allrum med pentry, badrum och en stor terrass som ligger vänd ut mot vinfälten. Lägenheten Duca är också på ca 75 m²  och ligger  precis som Ceo på bottenplan i det "röda huset". Lägenheten har ett sovrum samt ett allrum med pentry, badrum och en stor terrass med panoramautsikt. Båda lägenheterna har synliga träbjälkar i taket och terracottagolv.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Relais Duca di Dolle:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Pia Orientali 5
31030 Rolle di Cison di Valmarino

Koordinater

Latitude: 45.9525
Longitude: 12.1762

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Italien, Veneto, Lazise
 • Närmaste flygplats: 22 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Lombardiet, Gardasjön
 • Närmaste flygplats: 22 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Alto-Adige-sydtyrol, Nalles
 • Närmaste flygplats: 163 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi