Smaka på namnet och tungan nästan viker sig. På Agriturismo Le Querce del Vareglio får du verkligen lov att just ”smaka på” Piemonte. Själv har jag varit här flera gånger och tröttnar aldrig. Föreställ dig en vingård omgiven av hela 35 hektar mark som varierar mellan skog, dal och vinmarker. Samtidigt bor du endast två kilometer från den lilla staden Canale d’Alba mitt i vindistriktet Langhe-Roero-Monferrato.

Amalie Højland
Utvalt av
Amalie Højland

Jag anser att en vingård blir sällan bättre än vinerna man producerar, maten som serveras samt personerna bakom den dagliga driften och personliga kontakten med gästerna. Alla dessa parametrar uppfyller Agriturismo Le Querce del Vareglio, och det är just därför jag gärna återvänder. Dessutom ska det poängteras att den sköna poolens närvaro (mäter 8 x 11 m) gör att en sommarvistelse blir helt komplett. Det bildsköna landskapet gör sig annars bäst från september till oktober då du närmast bjuds på en färgexplosion i Piemonte.

En blick i backspegeln

Jag får berättat för mig av den vänliga Stefania i receptionen att gården har anor helt tillbaka till slutet av 1600-talet. Gården hette till en början ”Toppino” vilket antyder den lyx det innebar att bo på en stor fin gård i en tid präglad av hårda levnadsförhållanden. År 1740 hittade en apotekare från närliggande Canale växter som kunde användas i medicinskt föremål. Detta blev startskottet för en framgångsrik tid för gården som varade helt fram till början av 1900-talet. Under denna tid planteras även de första vinstockarna. Dagens ägarfamilj tog över gården på 1930-talet och så sent som 2004 renoverades hela gården med respekt för den gamla arkitekturen från 1600-talet.

Dagens vinproduktion

Efter den intressanta historieberättelsen tar Stefania mig med ner till vinproduktionen som ligger i en separat byggnad några hundra meter från huvudbyggnaden. Här välkomnas man in i Giuseppes och Chiaras universum där dem stolt presenterar gårdens sex viner: Tre röda viner på dem lokala druvorna Nebbiolo, Barbera och Grignolino, två vita på druvorna Arneis och Favorita samt ett rosévin av 100% Nebbiolo. På förfrågan kan du få en vinprovning i vinkällaren ledsagad av diverse lokala produkter (smakprov) där Chiara berättar om gårdens viner och historien bakom vinproduktionen. Finner du en (eller flera) favorit kan du dessutom köpa någon god flaska med hem.

Restaurangens hemligheter på din tallrik

När klockan slår 20:00 förpassar jag mig ner till restaurangen som är uppdelad i flera matsalar. Atmosfären är intim och historiens vingsus från 1600-talet är påtaglig med allt från freskmålningar i taket till antikamöbler. Jag njuter redan. Efter mitt besök i vinkällaren tidigare på dagen har jag redan beslutat att middagen ska ledsagas av tre glas av husets röda viner. Dessa får lov att utgöra ramen av middagen som kommer att bestå av antipasti samt en vällagad pastarätt på färsk ravioli i en sås på kanin som smakar alldeles förträffligt. Vill man slå på stort och gå på en traditionell italiensk meny med antipasti, pastarätt, huvudrätt med tillbehör, efterrätt samt vin, kaffe och vatten kostar det från ca. 38 euro per person (priser år 2015). Samtliga rätter på menyn präglas av det lokala piemontesiska köket där delvis historiska recept ligger till grund för kockens konster. Flera av råvarorna kommer dessutom från egen produktion. Jag vågar närmast lova, att äter du här en gång under vistelse så gör du det minst en gång till. Vill du äta samtliga middagar på gården kan du med fördel boka halvpension, där du väljer mellan en stor och en liten meny på plats. Meny a la carte finns alltid tillgänglig.

Aktivera dig runt gården

För dig som älskar att vistas i naturen finns det alla möjligheter för aktiv semester på de 35 hektar mark som gården fogar över. Dels finns det ett stig system på 5 kilometer där du kan vandra, cykla mountainbike (finns att hyra) eller rent av ta en tur på en hästrygg. Gården driver nämligen även en ridskola med instruktörer i närheten där du som gäst kan boka in dig, det går att boka in sig på en timme och längre. Föredrar du att springa för egen maskin kan jag intyga att terrängen utmed den 5 kilometer långa slingan är skönt varierande och du kommer bränna stor del av den goda maten du intagit i restaurangen.

Läs mer om Agriturismo Le Querce del Vareglio

Hideaways kategori

238 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmaste stad med restauranger, Canale d’Alba - ca. 2 km
 • Gastronomiska upplevelser i Alba - ca. 12 km
 • Närmaste golfbana vid Cherasco - ca. 18 km
 • Storstadspuls i Turin - ca. 38 km
 • Shopping på Serravalle outlets - ca. 67 km
 • Turins flygplats - ca. 79 km
 • Milano Malpensas flygplats - ca. 177 km

Rumstyper

De totalt 15 rummen på Le Querce del Vareglio är rymliga och stilrent inredda i elegant stil med antika möbler. Det finns fyra standard rum som mäter 15 m², två dubbelrum (executive) samt nio sviter fördelade på Junior sviter, sviter samt svit (executive) som är den bästa kategorin bland sviterna. Gemensamt för alla rum är den eleganta inredningen samt att rummen är utrustade med aircondition, wi-fi, minibar, flatscreen satellit-TV samt badrum med toalett, dusch och hårtork. Endast i sviterna finns det plats för extra säng.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Agriturismo Le Querce del Vareglio:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Parco delle Rocche - Tenuta Vareglio
12043 Canale d'Alba

Koordinater

Latitude: 44.8124
Longitude: 7.9893

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Italien, Piemonte
 • Närmaste flygplats: 107 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Piemonte
 • Närmaste flygplats: 80 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Piemonte, Alba
 • Närmaste flygplats: 110 km
 • Avstånd till havet: ca. 75 km
 • Pool