Resor till Alba

Staden Alba är en medelstor stad som tillsammans med regionhuvudstaden Turin är en av de viktigaste i Piemonte. Vi befinner oss i hjärtat av vindistriktet Langhe och du kan fint kombinera en semester med upplevelser i Albas sevärda centrum, med den vackra landsbygden och dess vinmarker. Det är ett sant nöje att köra runt bland vinmarkerna som bjuder på enastående naturupplevelser. Med Alba som bas under din semester har du nära till allt. Hos Hideaways kan du även boka din vistelse på landet och istället besöka Alba som en av dina utflykter.

Upplev stadens centrum

Förutom att dina smaklökar kommer trivas på semestern bjuder Alba på kulturella upplevelser i det vackra medeltida centrum. Promenera längs gågatan Via Vittorio Emanuele och titta in i någon av delikatessbutikerna, ta en kaffe (eller ett glas vin) på torget Piazza Michele Ferrero. Torget som fått sitt namn efter den världsberömda chokladen Ferrero Rocher som härstammar från just Alba. Har du turen att vistas i staden om helgen arrangeras det marknad om lördagen i den gamla stadsdelen. En fin möjlighet att fynda något fint att köpa med hem. När du ankommer Alba i bil finns det flera parkeringshus och garage där du smidigt parkerar utan att köra in i den gamla stadskärnan, där det råder förbud (miljözon) för turister att köra in.

Möt vinhösten – eller våren

Från september till november är det störst aktivitet i Piemonte och Alba. Under denna period skördas druvorna i vindistriktet av de många vingårdarna. Lokala druvor som Nebbiolo, Barbera och Barbaresco blir till världsberömda och utsökta viner, där Barolo är det mest kända. Under oktober arrangeras även Palio degli Asini som är ett hästlopp mitt inne i den gamla stadsdelen Borgo, ett spektakel du inte bör missa. Under hösten kan du även uppleva festivaler och fester med fokus på mat, inte minst tryffel som är en lokal juvel på restaurangmenyerna i Alba och runt omkring i Piemonte. Skulle du istället besöka Alba om våren är det mindre aktivitet på vingårdarna, vilket gör det enklare att få arrangerat vinprovningar etc. Därför rekommenderar vi resor antingen om våren eller hösten till Piemonte.
 

Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen till Piemonte med Hideaways, vi är specialister i vinresor till Alba och andra gastronomiska resmål i Italien. Våra hotell och boende är alltid noga utvalda av vår personal, så tveka inte att rådfråga oss innan bokning av din resa.

Läs mer om Alba

Destinationer i Piemonte

Hitta din resa till Piemonte här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter