Resor till Armeno

Är du på utkik efter ett lugnt och avkopplande resmål nära det vackra och mindre turistfyllda området omkring de Norditalienska sjöarna så som Maggioresjön och Ortasjön, samtidigt med att du har perfekta förutsättningar för att uppleva Piemontes läckra gastronomi, underbara natur och milda klimat, då är Armeno just något för dig.

Välkommen till Italien med Hideaways, vi är specialister på resor till Armeno och andra resmål i regionen Piemonte där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Hitta lugn och ro

Armeno är en liten fridfull stad med omkring 2 300 invånare, belägen i ett naturskönt område mellan Maggioresjön och Ortasjön i provinsen Novara i den nordliga regionen Piemonte. Staden har mycket få turister eller inga alls, vilket garanterar dig en semester i lugn och ro, samtidigt som du har alla de stora sevärdheterna i Norditalien inom räckhåll.

Mitt på stadens torg hittar du både bank, affär. apotek och en vacker 1200-tals kyrka med freskomålningar, samt ett par bra matställen. Om inte detta skulle vara nog så är det inte långt till massor av bra restauranger i grannstäderna, där du kan fördjupa dig i Piemontes berömda, goda maträtter och viner.

Sevärdheter och upplevelser

Med sin beskedliga storlek är det begränsat vad som finns att se i själva staden, utöver den vackra kyrkan, men det är heller inte därför som folk reser till Armeno. Området inbjuder i högsta grad till stora naturupplevelser, oavsett om det gäller vandring, trekking, cykling eller båtturer.

Besök till exempel några av Norditaliens vackraste sjöar så som Ortasjön, som bara ligger några kilometer bort och som inte enbart erbjuder ett av Europas renaste vatten utan även måleriska medeltidsstäder som Orta San Giulio, eller Maggioresjön nära gränsen till Schweiz.

Om du är intresserad av golf så reser du inte heller förgäves till Armeno, eftersom det även finns flera golfanläggningar i området, som till exempel Golf Club Des iles Borromées, som har en vacker utsikt över Maggioresjön.

Utflyktsmöjligheter

Känner du behov av lite storstadsliv så är det bara en och en halv timmes körning till Norditaliens största stad, och Italiens näst största stad, Milano, i sydöstlig riktning, ett par timmars körning till regionhuvudstaden Torino i sydvästlig riktning, medan vackra Bergamo i östlig riktning inte heller ligger mer än ett par timmars körning från staden med din hyrbil.

Du kan även överväga att göra en dagsutflykt till Schweiz, som bara ligger omkring 50 kilometer norr om staden, eller att besöka den berömda Aosta-dalen, som bara ligger ett par timmars körning bort i västlig riktning. Om du får lust att uppleva Italiens största och mest berömda sjö, Gardasjön, så är det också möjligt på en dagsutflykt, men det kommer att kräva en lite längre körtid än de andra utflyktsmålen, eftersom den ligger omkring tre timmars körning i östlig riktning.

Läs mer om Armeno

Destinationer i Piemonte

Hitta din resa till Piemonte här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filtrera