Resor till Barolo

Vinstaden Barolo som gett sitt namn åt ett av Italiens och kanske Europas mest högklassiga viner ligger inbäddat bland vinmarker i vindistriktet Langhe i Piemonte. Det råder ingen tvekan om att detta är destinationen för dig som sätter pris på utsökt mat och vin på din semester, gärna i kombination med naturupplevelser och charmiga medeltidsstäder med äkta italiensk stämning.

En liten stad med stort vin

Ja, Barolo som stad eller by är inte stor, men bjuder på ett mysigt litet centrum där det mesta kretsar kring det centralt placerade slottet som majestätiskt tornar mot skyn. Små gator och gränder med vinbarer, caféer, restauranger och några butiker gör den till ett utmäkt utflyktsmål för lunch eller middag. Den huvudsakliga orsaken till att vi vallfärdar från när och fjärran är dock vinet med samma namn. Vinproducenterna runt staden duggar tätt och det är lätt att gå vilse i jakten på sin egen favorit. Läs därför på innan avresan och det är enkelt att få provsmaka viner hos de flesta producenter som ofta skyltar från vägen.

Var ska jag bo?

Det finns inte mycket av hotell i den lilla staden, och min rekommendation är att du bor på ett trevligt lantställe eller vingård på landet någonstans i vindistriktet. Väljer du att bo på vingård är det ofta möjligt att få en rundvisning med vinprovning av gårdens viner. En fördel med Piemonte och dess vindistrikt är att du har nära till allt. Det är få kilometer till andra spännande städer som Alba, La Morra och Canelli. Den största upplevelsen är därför att köra från by till by och njuta av det enastående landskapet.

Vi på Hideaways har själva besökt flera av våra hotell och andra boende runt Barolo och är experter i vinresor till Italien. Rådfråga oss gärna innan du bokar, så du får en resa precis som du önskar.

Läs mer om Barolo

Destinationer i Piemonte

Hitta din resa till Piemonte här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter