Vissa hotell smakar lite bättre än andra. Hotel Corte Gondina går rakt in på min lista över hotell jag vill kalla ”smultronställe”. Tänk dig en gammal villa som blivit upprenoverad till ett smakfullt och personligt boutique-hotell, som ligger i en mysig vinby med restauranger mm. runt hörnet – samtidigt som du har tillgång till en skön pool för varma sommardagar. Dessutom knyter vi ihop säcken med spa och gratis vinprovning!

Marcus Stoltz
Besökt av
Marcus Stoltz

Landsvägen upp till La Morra vittnar om Piemontes storhet när det kommer till vin. Sprakande vinmarker som böljar åt alla väderstreck och följer vägen upp till den lilla staden gör att t.om. jag som passionerad vinfantast håller på att köra av vägen. Jodå, jag stannar lite nördigt på vägen upp för att fotografera utsikten, allt medan en vinbonde kör förbi med sin traktor och vinkar glatt åt mig och skakar på huvudet… jaja, den bjuder jag på!

Jag rullar vidare in i centrum och hittar lätt fram till Hotel Corte Gondina vars parkering ligger på baksidan av hotellet där man ska köra genom en grind och parkerar säkert sin bil. Ägaren Bruno tar emot och hälsar mig välkommen. Den personliga och familjära atmosfären genomsyras av att hotellet från början är en gammal piemontesisk villa som man med noggrannhet renoverat och byggt om till dagens lilla hotell.

En oas mitt i byn

Vi slår oss ner i trädgården och jag fascineras av det lugn som råder trots att La Morras lilla centrum ligger alldeles runt hörnet. En välplacerad pool med moderna solstolar och parasoller harmonierar med den välskötta trädgården. Bruno och hans fru Elena står själva för den dagliga driften och det märks i deras stolthet och närvaro att dem lägger en ära i att deras gäster ska trivas och känna sig som hemma. Dem känner La Morra och tipsar gärna om allt från restauranger till vingårdar att besöka.

Vi bjuder dig på vinprovning

Bruno fascineras när jag berättar om konceptet bakom Hideaways och vi kommer fram till att vi vill ge dig som gäst en extra upplevelse. Därför får du som Hideaways-gäst på Hotel Corte Gondina en gratis vinprovning på en vingård i närområdet, eller i en vinkällare i byn om du så önskar. Detta koordinerar du på plats och på nästan alla ställe finns det möjlighet att köpa någon god flaska med hem.

SPA och gemensamma sällskapsrum

I förbindelse med receptionen kommer du finna ett mysigt litet sällskapsrum där du kan planera dagens utflykter. Här finns även en bar och i förlängning av denna hotellets frukostrestaurang som serverar en vällagad frukost med allt från traditionella italienska sötsaker till dagsfärskt bröd och välsmakande pålägg. Skulle du behöva mer plats rekommenderar jag att du tittar ner i den gamla vinkällaren som renoverats till en stämningsfull lounge. Slå dig gärna till ro här och runda av kvällen med ett gott glas vin och dagen avslutas på rätt sätt.

En trevlig nyhet på Hotel Corte Gondina är deras nya fräscha spa. Här får du alla möjligheter för avkoppling och spaet bokas exklusivt i två timmar för två personer åt gången. Du och din bättre hälft får exklusiv tillgång till både bastu, bubbelbad och behandlingar (förbokas och betalas på plats). Så varför inte krydda vistelsen med några avkopplande timmar på tu man hand i spaet?

Läs mer om Boutique Hotel Corte Gondina

Officiell kategori

Hideaways kategori

338 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmaste stad med inköp och restauranger, La Morra - ca. 250 m
 • Närmaste golfbana vid Cherasco - ca. 5 km
 • Gastronomiska upplevelser i Alba - ca. 11 km
 • Storstadspuls i Turin - ca. 51 km
 • Vattenlandet Cupolelido - ca. 21 km
 • Turins flygplats - ca. 99 km
 • Milano Malpensas flygplats - ca. 196 km

Rumstyper

En trappa upp från receptionen finner vi majoriteten av de 14 rummen som är indelade i tre olika kategorier där majoriteten utgörs av åtta Classic-rum. Enstaka rum ligger på markplan i en sidobyggnad med egen uteplats. Bruno förklarar att då man valt att inte ändra allt för mycket av den ursprungliga villans planlösning skiljer rummen sig åt i storlek. Gemensamt för alla rum är den varma och inbjudande atmosfären som genomsyras av smakfulla möbler i sköna färgtoner.

Rummen är rymliga och mäter från 17-25 m² och är alla utrustade med balkong eller uteplats. Vidare har rummen sängar av bra kvalitet, luftkonditionering, gratis wi-fi, minibar, Sat-TV samt badrum med toalett, dusch och hårtork.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Boutique Hotel Corte Gondina:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Spa / Wellness center
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Roma, 100
12064 La Morra

Koordinater

Latitude: 44.6361
Longitude: 7.9316

Boutique Hotel Corte Gondina är inte tillgänglig i dagsläget

Boutique Hotel Corte Gondina är inte en del av programmet hos Hideaways i dagsläget.

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Italien, Piemonte
 • Närmaste flygplats: 120 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Piemonte, Alba
 • Närmaste flygplats: 110 km
 • Avstånd till havet: ca. 75 km
 • Pool
Italien, Piemonte, Alba
 • Närmaste flygplats: 100 km
 • Avstånd till havet: ca. 118 km
 • Pool