Resor till La Morra

Är du på jakt efter ett resmål i Norditalien där du kan provsmaka några av Italiens bästa viner, ostar och tryffel, samtidigt som du kan uppleva vackra och karaktärsfyllda medeltidsstäder och välbevarade kulturhistoriska sevärdheter? Då är La Morra det perfekta resmålet för dig.

Den lilla, charmiga staden La Morra, som bara har omkring 2 700 invånare, ligger på en kulle, vackert omgiven av gröna vinodlingar i provinsen Cuneo i den nordliga regionen Piemonte i det nordvästra hörnet av Italien, omkring 65 kilometer sydost om Turin och omkring 40 kilometer nordost om Cuneo. 

Välkommen till det nordliga Italien med Hideaways, vi är specialister på resor till La Morra och andra resmål i regionen Piemonte där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Paradis för vinälskare

Staden är ett idealiskt resmål för vinälskare eftersom staden ingår som en del av det berömda vindistriktet Langhe, där man framställer de bästa Barolo vinerna och där även en lång rad av Piemontes berömda ostar och tryffel kommer ifrån. Vinstaden Barolo, som har gett namn åt det kända vinet ligger enbart 6 kilometer från La Morra (ca. 10 minuters körning) och Alba, som är känt för sin produktion av vin, tryffel och fikon och som även betraktas som Langhe-distriktets huvudstad, ligger omkring 16 kilometer från stan (ca. 20 minuters körning).

Nära Norditaliens storstäder och sjöar

Samtidigt ligger La Morra nära de största norditalienska storstäderna, där ett överflöd av kulturella och historiska sevärdheter och inköpsmöjligheter väntar dig om du behöver ett avbrott i din lantliga semester. 

Regionhuvudstaden Turin ligger bara 65 kilometer från La Morra (ca. en timmes körning snabbaste vägen), medan grannregionen Lombardiets huvudstad och Norditaliens största och viktigaste stad Milano bara ligger omkring två och en halv timmes körning bort längs den snabbaste vägen (ca. 167 kilometer). Hamnstaden Genua, som är huvudstad i regionen Ligurien och Italiens sjätte största stad ligger även den bara ungefär två och en halv timmes körning från La Morra.

Du kan även relativt lätt ta dig till två av Norditaliens vackraste sjöar, Ortasjön och Maggioresjön, som bara ligger dryga ett par timmars körning från La Morra i nordlig riktning eller göra en dagsutflykt till den andra sidan av den franska gränsen och den vackra staden Nice, som bara ligger 2 timmar och 50 minuter från stan.

Fina inköpsmöjligheter i La Morra

Du behöver dock inte resa så långt om du föredrar att stanna i La Morras lugna rytm. Staden har allt du behöver i form av bank, apotek, slaktare, bageri, turistinformation - och dessutom naturligtvis en lång rad inbjudande vinbarer och restauranger med något för alla smaker. Om du själv vill laga till någon av dina måltider så finns det en utmärkt affär i La Morra. Affären som ligger på Via Roma, har det mesta du kan få behov av under din semester så som bland annat frukt, grönsaker och ost, dessutom har man naturligtvis även en sektion med lokala viner. Observera att det är stängt på torsdagar.

Läs mer om La Morra

Destinationer i Piemonte

Hitta din resa till Piemonte här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter