Resor till Montelupo Albese

Från Montelupo Albese har du en vacker utsikt över Piemontes kuperade landskap med otaliga vinfält, som regionen i nordvästra Italien blivit så berömd för. Den lilla landsorten ligger nämligen på toppen av en backe på cirka 564 meters höjd över havet. Även om den är betagande, är det dock inte bara utsiken som gör Montelupo Albese till ett intressant resmål.

Välkommen till Piemonte med Hideaways, vi är specialister på resor till Montelupo Albese, och andra destinationer i regionen, där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

I hjärtat av Piemonte

En semester i Montelupo Albese är en bra möjlighet för att uppleva autentiskt italienskt landsortsliv långt från den stora massturismen. Den största fördelen med att åka på semester till Montelupo Albese, är dock läget i den kända vinregionen Langhe, där det finns massor av spännande utflyktsmål inom kort räckvidd. Du kan t.ex. köra till regiones gastronomiska högborg, Alba, på under 20 minuter. Likaså hittar du en pärlrad av mindre städer och medeltida slott inom kort avstånd. Besök till exemep vinstaden Barolo, som nästan är ett obligatoriskt utfluktsmål att urforska om du älskar vin, samt imponerande medeltidsslott som Castello di Roddi och Castello du Grinzane Cavour.

Värdesätter du gastronomiska upplevelser av hög kvalitet när du reser, är Piemonte helt rätt val. Här ligger en rad kända Michelin-restauranger som är kända långt utanför Italiens gränser och nästan garanterat kommer att utvidga din smakhorisont. Vi rekommenderar dock att också prova de enkla, genuina trattoriorna, där du hittar lokala rätter till ett rimligt pris på menyn.

Semester med spontana avstickare

Montelupo Albese har endast 500 fasta invånare, och även om en del turister hittar hit, finns endast ett par restauranger i stan. Du behöver dock endast köra några få kilometer för att hitta fler restauranger i grannstäderna. I Alba, som ligger cirka 11 kilometer norrut, finns t.ex. flera restauranger. Här hittar du också flera butiker och supermarknader, om du behöver handla något under semestern. En del av nöjet med att åka på semester till Italien, och framförallt till Piemonte, är att besöka de små marknaderna där du ofta kan hitta allt från billiga souvenirer till konst och lokala delikatesser.

Även om det finns bussförbindelse till Montelupo Albese, bland annat från Alba, rekommenderar vi att du har en bil under din semester. För det första blir det lättare att ta sig runt i området utan att vara beroende av kollektivtrafik. För det andra är en stor del av charmen att spendera semestern i detta område, att kunna göra avstickare vilket är lättast i bil. I området kan du också vandra och cykla - vilket är perfekta sätt att uppleva naturen och städerna på ett mer intensivt sätt.

Läs mer om Montelupo Albese

Destinationer i Piemonte

Hitta din resa till Piemonte här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter