Resor till Treiso

Den lilla byn Treviso ligger i ett böljande landskap, som så typiskt för Piemonte-regionen är täckt av vinodlingar och lundar av hasselträd. Själva byn som bara har omkring 800 invånare, ligger på toppen av en kulle längs vars sidor vinrankorna breder ut sig. Från byns snirklande gator är det på många ställen en fantastisk utsikt över området.

Föredrar du resor där du bor i fridfulla omgivningar på säkert avstånd från de stora turistströmmarna, då är Treiso ett förträffligt resmål. Den lilla staden är därför trots sin underliggande charm inte alls turistig. Tvärt emot kommer du här uppleva en äkta italiensk landsortsstad där det inte är turismen utan vinodling som spelar den viktigaste rollen för ekonomin. Treiso ligger dessutom i det välrenommerade vindistriktet Langhe, som just här framför allt är känt för Barbaresco vinet, som sägs ha odlats ända sedan Romartiden.

Välkommen till Italien med Hideaways, vi är specialister på resor till Treiso och andra resmål i regionen Piemonte där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Gastronomi av hög klass

Även om Treiso är en by utan stora sevärdheter och där de flesta dagar bara går sin gilla gång, så är det inte liktydigt med att det inte finns några attraktioner. Som typiskt för denna delen av Italien så har Treiso trots sin beskedliga storlek ett par bra restauranger. Den ena, La Ciau del Tornavento, har till och med tilldelats en av de eftertraktade Michelin-stjärnorna. En sådan ges bara till restauranger, som "använder ingredienser av högsta kvalitet för att skapa rätter med distinkt smak på en konstant hög nivå"

Är det gastronomiska upplevelser du söker på din resa är det dessutom som gjort för att utnyttja Treisos fina läge till att besöka restauranger och vingårdar i området. Det tar till exempel bara en kvart att köra till Alba, som bland matälskare är känd för sitt stora urval av restauranger och trattorior. Här hittar du dessutom de butiker och supermarkets som inte finns i Treiso, samt ett rikt kulturliv. Under årets lopp har du därför här möjlighet att uppleva allt från musikfestivaler till åsnekapplöpningar.

I Treiso har du dessutom en bra utgångspunkt för att göra utflykter till många av Piemonte-regionens andra kända städer. Om du är intresserad av vin kan du nästan inte undgå att ta en tur till Asti och Barolo, som har gett namn åt några av regionens mest kända viner. Det tar cirka en halvtimme att köra dit från Treiso. Det finns på det hela taget så många karaktärsfulla medeltidsstäder, vingårdar, kloster och borgar att utforska i Piemonte att det är lätt att förstå varför så många reser hit år efter år.

Aktiv semester med massor av sevärdheter

Du har perfekta förutsättningar för att hålla en avkopplande livsnjutarsemester i Piemonte, där de gastronomiska upplevelserna går hand i hand med sigtseeing i stämningsfulla medeltidsstäder med trånga kullerstensgator och rustika byggnader. Även om det finns bussförbindelser så kan det rekommenderas att ha tillgång till hyrbil när du reser till Treiso. Hyrbil ger dig den bästa möjligheten att utforska området i ditt eget tempo och till att följa plötsliga infall.

Skulle du gärna vilja vara lite mer fysiskt aktiv under din semester så finns det även rikliga möjligheter till detta. Närmsta golfbana ligger till exempel bara några få minuters körning från Treiso. Har du din cykel med, eller om du hyr en, så erbjuder området många vackra leder och utmaningar för alla nivåer. Det är det perfekta sättet att skaffa sig aptit till nästa restaurangbesök!

Läs mer om Treiso

Destinationer i Piemonte

Hitta din resa till Piemonte här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter