Rundresa på Sardinien med strandliv och lokal gastronomi

Ett paradis med total avkoppling Sardinien, ett paradis med små läckerheter och stora naturupplevelser. Faktiskt känner jag inte någon, som har besökt Medelhavets andra största ö, som inte blivit bländad av öns omedelbara skönhet. Semestern är vår dyrbaraste tid på året och när så många väljer att resa tillbaka om och om igen, så måste det ligga något i det. Sardinien är en vacker färgklick där du kan uppleva ett lokalt och autentiskt ”byliv”. Därför kommer det också folk från all världens hörn, för oavsett vad du värdesätter på din resa, så kan Sardinien omfamna alla dina önskningar – storstadsliv i Cagliari, jetset-manér i Porto Cervo och historiska vingslag vid Nuraghi-utgrävningarna, som dessutom är med på UNESCO´s förnäma lista. Eller vad säger du om ett porlande, lokalproducerat, vitt vin tillsammans med en fantastisk skaldjursmiddag – låter det frestande?

Dessutom finns här naturreservat med vackra rosa flamingos, klippformationer som påminner om upprättstående ”ladyfingers” – men när allt kommer omkring, väljer många stamgäster att komma tillbaka p g a två bestämda orsaker: ett oemåttståndligt milt klimat tillsammans med några av Europas vackraste sandstränder. De många kritvita, finkorniga sandstränder som du annars förknippar med Karibien. Men ack nej, det är varken St.Thomas, St. Croix eller Jamaica – det är ”bara” Sardinien.
Denna rundresa ger dig möjlighet att uppleva det bästa av Sardinien allt efter det du sätter mest pris på, när du är på semester. En sak är säker: du ska komma ihåg kamera, solglasögon och badkläder för även om ön lockar med många kulturella och historiska höjdpunkter så kommer du ganska enkelt att inte kunna motstå det azurblå havet och de förfinade stränderna.

Vi har valt två trevliga utgångspunkter för denna rundresa, där du startar på Sardiniens nordöstliga sida, på Pelican Beach Resort. Du befinner dig inte långt ifrån bildsköna Costa Smeralda varifrån du kan utforska allt från skärgårdslivet på La Maddalena, jetsettarnas Porto Cervo eller bara dåsa vi hotellets swimmingpool. Härefter fortsätter du till Sardiniens västliga sida, till Relax Thalasso & SPA Torreruja, där du märker att landskapet, efter hand, förändrar sig trots att hotellen inte ligger mer än ett par timmars bilresa från varandra. På Pelican Beach Resort är frukosten inkluderat i resans pris och där du har många möjligheter att utforska områdets lokala restauranger. På Relax Thalasso & SPA Torreruja är frukosten och middagen en del av resan, så här ska du bara sätta dig till bords och frossa i godsakerna när magen börjar knorra.

 

Läs mer om Rundresa på Sardinien med strandliv och lokal gastronomi

Höjdpunkter

 • Dina smaklökar kommer att älska det lokala, sardinska köket
 • Bo kustnära
 • …och på Relax Thalasso & SPA Torreruja
 • Kombinera kultur, natur, stadsliv och lantlig idyll
 • Upplev Sardiniens klippor och kristallklara vatten

Hotell som du kommer bo på

4 övernattningar med frukost

Garden- rum med delvis havsutsikt, balkong

Läs mer

3 övernattningar med halvpension

Dubbelrum standard med balkong/terrass

Läs mer

Avstånd och attraktioner

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Sardinien
Vid ankomsten ska du bara hämta hyrbilen (som vi rekommenderar att du har under hela ditt uppehälle). Här väntar ditt första hideaway på att hälsa dig välkommen. Hjärtligt välkommen till Pelican Beach Resort, som ligger i hjärtat av Sardinien och tätt inpå öns vackra östkust

Dag 2: Starta dagen med en portion havsutsikt
Det är semester så du behöver inte ställa väckarklockan – utan ge dig själv istället möjligheten till en stillsam morgon där du kan njuta av frukosten i lugn och ro ute på terrassen på Pelcian Beach Resort. Här vid kusten kan du få ett ”skönt uppvaknande” i sällskap med din cappuccino. Hotellet ligger perfekt i förhållande när det gäller att utforska den nordöstliga delen av Sardinien. Ta dina badkläder med för det kommer att bli svårt att motstå ett dyk i det klara vattnet.

Dag 3: Skärgårdsliv på La Maddalena
La Maddalena är en ö-grupp på toppen av Sardiniens nordkust och det sägs att detta är något av det mest betagande ögat kan se. Här har du det kristallklara vatten som du ser på alla de många fotogeniska ”porträtt” av Sardinien. Tillsammans huserar öarna ca 12.000 öbor som varje dag kan vakna till ljudet av Medelhavet utanför dörren. Huvudön har fått samma namn, La Maddalena, och om det skullekomma en skandinavisk mäklare hit så skulle husens läge säkerligen få topp poäng i härlighetsvärde. Packa en liten väska med badkläder och solkräm och ta båten äver påförmiddagen och upplev en idyllisk bit av Sardiniens lilla grannö.

Dag 4: Tid till en fridag, där total avslappning är med i programmet

I dag kan du efter frukosten välja en solstol vid poolen eller ta dig ner till vattnet och klipporna där det finns små solplatser avsedda för hotellets gäster. Många är härligt insynsskyddade!

Dag 5: På återseende Pelican Beach Resort
Och goddag Relax Thalasso & SPA Torreruja! Fram tills nu har du fokuserat på Sardiniens östliga del. Idag kan vara tillfället att ändra på statistiken – du ska ändå ut på landsvägen upp mot Relax Thalasso & SPA Torreruja som blir ditt hem den sista halvan av resan. Kör norrut mot Santa Teresa in Gallura, en trevlig liten stad med butiker och ett fint läge varifrån du har utsikt över havet. Härifrån kan man ta båten till Korsika. Har du ännu inte besökt Porto Cervo så tycker jag att du ska stanna till, innan du når Santa Teresa in Gallura, på en svalkande glass eller en crodino (alkoholfri aperetivo) och drömma dig bort bland alla lyxbåtar som lagt till. Du kanske till och med kan få syn på en kändis eller två J . Efter Santa Teresa tar du vägen mot Vignola Mare och underbara Relax Thalasso & SPA Torreruja, som för övrigt är ett av mina favorithotell här på Sardinien.

Dag 6-7 : Ännu ett par dagar i solens tecken eller gör små utflykter
Ta det lugnt och slappa vid poolen eller på en luftmadrass i det kristallklara vattnet eller ta bilen och kör längs den nordvästra sidan för att besöka Castelsardo med sitt pittoreska läge och utsikt mot Korsika. Endast 30 km härifrån ligger Sassari som är Sardiniens näst största stad med ca 130 000 invånare. Här har du århundrade av historia och du kan med egna ögon se ur staden blivit formad av de många olika kulturer som haft sitt inflytande här. Besök även det arkeologiska området vid Monte d´Accoddi där ruiner, av små tempel som liknar miniutgåvor av pyramider, ligger.

Dag 8: snipp snapp slut..
Allt beroende på när du åker hem så kan du denna dag njuta av de sista solstrålarna på Italiens solskensö. Tänk tillbaka på alla upplevelser du tar med dig hem i bagaget efter en vecka med det bästa från Sardiniens palett med sevärdheter. Maten, kulturen, den lokala befolkningen och inte minst vädret och det kristallklara vattnet har följt dig hela vägen och det skulle vara märkligt om du liksom vi inte kan få nog av Medelhavets ”läckerbit” – det är i alla fall inte helt utan orsak att än har så många återkommande gäster från all världens hörn, för det är svårt att hitta en maka till ”la bella Sardegna”.

Läs mer

Teman

Vi bedömer att denna rundresa passar dig som intresserar dig för följande teman:

Rundresan inkluderar

 • Flyg till Sardinien t/r inkl. alla skatter och avgifter
 • 4 övernattningar på Pelican Beach Resort (dubbelrum med balkong/terrass)
 • 3 övernattningar på Relax Thalasso & SPA Torreruja (dubbelrum med balkong/terrass)
 • 7 x frukostar
 • 3 x middagar på Relax Thalasso & SPA Torreruja


Rundresan inkluderar inte

 • Biluthyrning, välj bland olika typer och storlekar
 • Bensinförbruk
 • Måltider utöver de som nämnts
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring
 • Ev. incheckat bagage (beroende på flygbolag)
 • Entréavgifter på utflyktsdagar

Du hittar information om biluthyrning samt ev. tillägg i steg 2 när du söker efter priser på din resa.

Information

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).