Agriturismo på Sicilien

En vistelse på en agriturismo är ett bra sätt att uppleva det autentiska Sicilien på. När du bor på en agriturismo på Sicilien, bor du ute på landet, på en typisk siciliansk gård byggd av de karaktäristiska ljusa och bruna stenarna. På gården produceras matvaror, det kan t.ex. vara vin, olivolja, apelsiner, mandlar, pistagenötter och mycket mer. På de större platserna finns det normalt sätt en pol, kanske en lekplats till barnen, och en restaurang som har öppet hela dagen, eller endast då och då. Läs mer om utvalda hotell och semesterbostäder i nedanstående översikt.

Det finns många olika platser med agriturismo at välja emellan - från små lantställen med några få lägenheter, till större lantställen med flera lägenheter, och slutligen till stora imponerande herrgårdar med många lägenheter. Och det finns allt från enköa lantställen, till lyxiga lantställen med alla faciliter du kan önskar dig. 

Det är härligt och rofullt att bo ute på landet, på ett ställe med agriturismo. Det finns inte så många måsten, det enda du behöver tänka på är att slappna av och njuta. På morgonen vaknar du till ljudet av tuppen som gal. Efter frukosten kan du bestämma dig för om dagen ska spenderas vid poolen, eller kanske på en utflykt för att upptäcka något av alla det spännande som finns att se på Sicilien.

Agriturismo i Italien

Agriturismo är mycket utbrett över hela Italien, och det är en mycket populär inkvarteringsform. Ofta finns det, som beskrivet här ovan, autentiska semesterbostäder och små hotell, och de har en sak gemensamt: du kan nästan alltid räkna med att maten är i en klass för sig - utan att det för den delen kostar mer än på andra typer av hotell. Läs mer om semester på agriturismo i Italien genom att klicka på nedanstående länk.

Läs mer om agriturismo i Italien

>> Läs mer om agriturismo

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter