Det är faktiskt lite av en slump att Alcantara kommit med i Hideawaysfamiljen. Man kan säga att det är en slump eftersom jag inte hade planerat ett besök i förväg. Men det visade sig vara en lycklig slump, vilket både jag och förhoppningsvis även du, är glad för. Här kan du nämligen tillbringa sköna, lata dagar där både kropp och själ kan vila ut.

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Sicilien är välsignat med ett klimat som vi kan bara kan sukta efter i Skandinavien och även om jag besökte ön i slutet av säsongen visade vädret sig från sin mest eftertraktade sida, nämligen med en molnfri himmel och en temperatur som innan lunchtid passerat 20°.

Så med solen i ryggen kör jag av från huvudvägen och kommer fram till dagens första hotell, Alcantara Resort. I receptionen blir jag mottagen som en vän till familjen – och detta utan att de vet vem jag är och varför jag har kommit. Om alla gäster får så varmt mottagande, då måste det finnas många stamgäster på Alcantara.

Tilltalar gästen med förnamn

Den första person jag möter är Melissa och hon frågar artigt vad hon kan hjälpa till med. "Mitt namn är Marie och jag kommer från ..." - Melissa behöver bara höra den korta versionen av anledningen till besöket och hon avbryter artigt med ett stort leende: "Du är varmt välkommen och nu ska jag visa dig runt." Medan hon plockar upp en nyckelknippa bakom receptionen, hör jag några gäster på hotellet småprata med personalen. De tilltalar varandra med förnamn och stämningen är familjär - då visste jag att det var rätt beslut att köra av och säga "ciao" till Alcantara.

Melissa visar mig först den inbjudande trädgården som förbinder huvudbyggnaden med de omgivande villorna och som har totalt 21 rum. Jag får känslan av att gå runt i en liten, nybyggd by där det aldrig är långt från A till B. Trädgården är lätt kuperad och där har lagts ett system av stigar upp till villorna, vilket gör det till en hemtrevlig upplevelse att promenera runt.

Pool med "slappna av" effekt

När du reser på semester förväntar du dig nog att det inkluderar en portion av avslappning och nu har du blivit förvarnad. Alcantara har det mysigaste poolområdet, där du inte kan undgå att ”växla ned”! Det är inte världens största i sitt slag men i gengäld finns det vardera en både för barn och vuxna, där vattendjur och barnsliga själar kan plaska runt.

"Avslappningsområdet" är omgivet av solstolar, korgbord och parasoller, som är strategiskt placerade längst ned i huvudbyggnaden, där restaurangens bar också "råkar" finnas. Länge leve latheten! Det är faktiskt själva idéen med att hålla semester på en plats som Alcantara ... När du går igenom menyn, låt dig lockas av den färska blodapelsinsjuicen. Det smakar himmelskt - och om den inte längre finns på menyn kan det bero på att jag "drack dem ut ur huset" på färskpressad juice.

Efter en trevlig visit närmar sig tiden till att säga adjö till Melissa och Alcantara Resort, så jag tackar för den personliga rundvisningen, den italienska espresson och den goda färskpressade juicen. Dock är det inte korrekt att skriva "adjö" – för egentligen menar jag ”vi ses igen”. Det är inte sista gången Alcantara har mig som sin gäst.

Alcantaras namne är en 400 meter lång klyfta

Ni vet ju att ett kärt barn har många namn och Alcantara är inget undantag. Du behöver inte köra längre än 15 kilometer innan du kommer till en helt annan värld, Alcantara-klyftan. Utan att avslöja för mycket är detta en av de platser på östkusten du bara måste uppleva - klyftan är både imponerande och respektingivande, för vi talar om en klyfta i tungvikts klassen. Upp till 20 m djup och hela 400 meter lång må sägas vara en ordentlig jätte, men det speciella med Alcantara-klippan är att du har möjlighet att uppleva den på mycket nära håll, såväl uppifrån som nedifrån. Längst ned i klyftan rinner en 14° varm (eller kall) flod med det klaraste vatten, där kroppen kan avkylas på en varm sommardag, så ta med badkläder. Lova mig att du åker dit, du kommer inte ångra det!

Testa de sicilianska specialiteterna

Alcantara ligger i den lilla staden Gaggi som har ett pittoreskt landskap, strax utanför stadsgränsen. Trots det korta avståndet till en mängd intressanta sevärdheter, rekommenderar vi Alcantara till dig som har en långhelg eller en veckas semester till godo. Hotellet osar av avslappnad semesterstämning, å andra sidan, finns det inte en uppsjö av aktiviteter och faciliteter. Restaurangen kan vid första anblicken se lite simpel ut i sin inredning och detta är typiskt för Sicilien, att man anstränger sig mer med matlagningen än i inredningen och det är nog en utmärkt disposition. Önskar du lite ombyte när det gäller restauranger, så har jag ett riktigt välsmakande insider tips för en god middag: Kör ut till kusten vid Giardino-Naxos och ta en promenad längs med strandpromenaden i skymningen, där ljuset längs kusten mest av allt liknar små stjärnbilder.

När du kommer till en skylt där det står: Enoteca A Putia, så är det dags att sätta dig väl till rätta. En liten familjeägd restaurang där det talas flytande italienska, men knappt så flytande engelska, men tro mig, i det här fallet är det bara charmigt! Det är ”papa” själv, som står och jonglerar med grytor och kastruller i köket. Var medveten om att maten är så väl tillagad att du kommer att vilja smaka allt från menyn. Det hände faktiskt mig och även om jag "bara" valde tre rätter, kunde jag nästan rulla hela vägen tillbaka till hotellet - ögonen kunde helt enkelt inte få nog av den färska och hemlagade maten.

Därför kommer vi gärna tillbaka

Alcantara är en mycket bra semesterupplevelse och kännetecknas av att vara ett litet, charmigt hotell med en hög nivå på kvalitet och service. Varför vill jag tillbaka? Ja, det är naturligtvis den åtråvärda juicen, men utöver de frestande smakerna, skulle jag verkligen vilja åka tillbaka och själv hålla semester på Alcantara. Detta eftersom kroppen automatiskt slappnar av, stämningen är cool och hemtrevlig. Läget i ”smeten” av östkusten, varifrån du enkelt kan besöka de största attraktionerna, som vulkanen Etna, Alcantara-klyftan, Taormina med den antika teatern, Catanias gamla stadsdel med alla lokala marknader och så vidare och så vidare, gör ju inte det hela sämre ...

Bra att veta om Alcantara Resort

Lokal turistskatt betalas på plats. Barnsäng finns på förfrågan och mot en kostnad. Tennis är på förfrågan (dagtid) utan extra kostnad. Poolhanddukar finns att tillgå. Luftkonditioneringen sätter de på runt mitten av juni fram till mitten av september.

Läs mer om Alcantara Resort

Officiell kategori

Hideaways kategori

9,0 Våra gästers
omdöme
296 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta stad, Gaggi – 500 m
 • Närmsta stad med shopping och restauranger, Giardini-Naxos – 5,5 km
 • Närmsta golfklubb, Il Piccolo Golf Club – 28 km
 • Närmsta strand, Giardini-Naxos – 7 km
 • Alcantara-dalen, glöm inte badkläderna – 17,7 km
 • Besök Etna, Siciliens stolta landmärke – 60 km
 • Taormina, staden med den fantastiska utsikten – 16 km
 • Catania flygplats– 63 km
 • Palermo flygplats – 288 km

Rumstyper

Alcantara saknar inte plats, det vore synd att säga. Egendomen har inte mindre än 15.000 kvadratmeter till sin disposition. Så med sina endast 21 rum så finns här gott om yta för såväl vuxna som barn. De 21 rummen ligger fördelade i sju stora ”villor”, och utrymmena är optimalt utnyttjade, såväl interiört som exteriört. Terrassen/balkongen (ej i promo) kommer säkert bli din favoritplats under din vistelse på Alcantara.

Faciliteter:

 • Luftkonditionering
 • Sat-TV
 • Fri Wi-Fi 
 • Kassafack
 • Minibar
 • Badrum m. dusch/kar och hårtork

 

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Alcantara Resort:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Havsutsikt / sjöutsikt
 • Barnpool el. avdelning
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Colonnello Francesco Mannino, 7
98030 Giardini Naxos

Koordinater

Latitude: 37.8560
Longitude: 15.2241

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Italien, Sicilien
 • Närmaste flygplats: 45 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Sicilien, Cefalù
 • Närmaste flygplats: 101 km
 • Närmaste strand: ca. 250 m
 • Pool
Italien, Sicilien, Linguaglossa
 • Närmaste flygplats: 61 km
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang