Rosanna, det låter som en kvinna från Texas, men hon är så italiensk som man nu kan bli. Hon har en favorit som hon passar och sköter om som ett barn. Namnet på denna favorit är Etna Hotel. Etna har en "glödhet" karisma, som om det var en levande människa. Rosanna är chef, men som hon själv säger, så är det mer en hobby än ett arbete och det kan man tydligt märka. I själva verket tror jag att Rosanna är samma person oavsett om hon är hemma och har ledigt eller om hon betjänar sina gäster i receptionen. Avslappnad, charmig och leende, detta gäller faktiskt för alla som tillhör hotellet.

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Å ena sidan är Etna Hotel ett stadshotell, å andra sidan ett lanthus och vad menar jag med det uttalandet? Ja, jag kan förstå om det låter lite mystiskt. Etna Hotel ligger ut mot huvudvägen i staden Giarre, en by som inte gör så mycket väsen av sig. Den gamla gården har legat här sedan 1600-talet, så man kan säga att Etna Hotel har vuxit ihop med Giarre, eller tvärtom, och nu har de slutligen blivit grannar. Lyckligtvis är staden inte större, än att Etna Hotel har fått lov att behålla sin hemlighet på den motsatta sidan av fastigheten och det är här som "lanthus" kommer in i bilden. För på bakgården döljer det sig en överraskning, en vacker vulkan, vars namn stavas på samma sätt som hotellet.

En meny som dina smaklökar kommer att älska

Förutom Etnas naturliga dragningskraft på oss människor så har dess namne, dvs. hotellet, områdets andra stora attraktion, nämligen restaurangen. Från utsidan tror man inte att det gömmer sig något speciellt bakom dörrarna, men smyg in ändå, det kommer du inte att ångra. Restaurangen drivs separat och ägs därmed inte av Etna Hotel, men i det här sammanhanget spelar det ingen roll så länge som maten på menyn låter dina smaklökar att hoppa högt av glädje. Det är ingen hemlighet att utsikten till Etna är hotellets största attraktion, njut av dess vackra kurvor på tillräckligt långt avstånd, så att du får hela dess "kropp" med i synfältet.

"Glödande" utsikt medan du svalkar dig i poolen

Varför anstränga sig med att bestiga Etnas sluttande bergskanter för att uppleva dess snötäckta topp när du kan ligga helt avslappnad i poolen och njuta av den nästan 3000 meter höga vulkanen? Den stora trädgården ligger framför Etna och mitt i allt det gröna ligger poolen, som är möblerad med solstolar längs poolkanten. Det ökar tveklöst rekreationsvärdet, att ha Siciliens kanske största attraktion så nära och ändå på ett passande avstånd.

Bra att veta om Etna Hotel

Även om Etna Hotel ligger i stadsområdet är det ganska lätt att hitta. Skyltningen är bra och jag kör (mot mina egna förväntningar) direkt till den tillhörande parkeringsplats, som inte är den största i sitt slag, men som ordspråket säger, så finns det säkert alltid plats för en till ...

Hotellet utmärker sig bland andra Hideaways genom att ligga inom bebyggt område. Tänk därför på att det kan finnas lite trafikbuller, såväl i gården som på rummen ut mot vägen. Det bör dock nämnas att de få rum som ligger ut mot vägen har speciella fönster så att trafikbuller inte märks lika tydligt. Själva stadsområdet vid hotellet är inte särskilt charmerande, men utsikten mot vulkanen mitt emot uppväger detta.

Jag vill rekommendera Etna Hotel för par och familjer med lite äldre barn, när lekplats och barnpool inte längre är lika nödvändigt. Men det bör noteras att familjer med barn är mer än välkomna, men när det kommer till faciliteter skulle jag definitivt rekommendera Etna Hotel för den vuxna publiken. Du kan låna cykel efter tillgänglighet. Lokal turistskatt betalas på plats.

Det mest fantastiska med den gamla egendomen är definitivt trädgården och atriumgården, summa summarum, så finns den största attraktionen utomhus. Inomhus finns inte så många bekvämligheter, men en överträffar dem alla, restaurangen, sagolik mat med en pittoresk inramning. Allt som allt skulle jag personligen ge tre extra stora stjärnor, var och en är välförtjänt: Den första stjärnan för utsikten, den andra för restaurangen och den tredje för charmen.

Etna Hotel har redan blivit en favorit bland våra gäster. Rosanna och hennes team av kollegor gör ett fantastiskt arbete som får såväl stor som liten att känna sig välkommen. En riktig klassiker vars läge inte går att ta miste på - se fram emot en semester där du bor med utsikt mot öns "varmblodiga" vulkan och på kort köravstånd till östkustens mest besökta attraktioner som Taormina, Siracusa, Catania och Medelhavskusten.

Därför kommer vi tillbaka igen

En storslagen utsikt är aldrig fel och det kommer att vara en av anledningarna till att besöka hotellet igen. Dessutom är jag mycket förtjust i de gamla byggnaderna som kunde berätta många historier från verkliga livet, om de bara fick chansen. Etna Hotel vill jag med glädje besöka igen och stanna i en vecka. Då skulle jag se till att få ett bord i restaurangen mer än en gång, så jag är säker på att komma igenom det mesta av menyn. En viktig, tredje orsak till att komma tillbaka är de många utflyktsmöjligheter som ligger som pärlor på ett band i området. Ta bilen eller vara lite mer okonventionell och ta dig runt på cykel, det ger dig en helt annan insikt i Siciliens uppsjö av upplevelser.

Läs mer om Etna Hotel

Officiell kategori

Hideaways kategori

8,6 Våra gästers
omdöme
419 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta stad, Giarre – 2 km
 • Närmsta strand, Riposto – 2,5 km
 • Alcantara-dalen, ett måste en varm dag – 22 km
 • Bergsstaden med grekisk-romerska anor, Taormina – 26 km
 • Vulkanen Etna, the one and only – 43 km
 • Catania flygplats – 44,5 km

Rumstyper

Sexton. Det är antalet rum i den byggnad som ursprungligen bildade ramar för detta lilla byhotell, som uppfördes på 1700-talet. Här osar det helt enkelt av atmosfär. Det finns ytterligare fjorton rum i en aningen modernare byggnad som stod klar 2006. Tillsammans ger detta ett facit på trettio rum som är fördelade i två etager.

Rummen, som finns i olika kategorier,  har varierande utsikt, som kan vara mot innergården, omgivningen, poolen, vägen eller mot gården på motsatt sida. 8 av rummen har utsikt över Etna. Inredning är lantlig, siciliansk och charmerande. Några av rummen i kategori superior har privat balkong/terrass/uteplats eller så har de tillgång till en gemensam terrass. Sedan har du den inbjudande trädgården och det är ju här som du serveras den spektakulära utsikten. Familjerummen kan ha ett sk. sovloft.

Faciliteter:

 • Luftkonditionering
 • Kassafack
 • Sat-TV
 • Wi-Fi. utan extra kostnad
 • Minibar
 • Barnsäng är mot avgift och på förfrågan

 

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Etna Hotel:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Continella
95014 Giarre

Koordinater

Latitude: 37.7439
Longitude: 15.1864

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Italien, Sicilien
 • Närmaste flygplats: 88 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Sicilien
 • Närmaste flygplats: 45 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Sicilien
 • Närmaste flygplats: 108 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi