Intill Etnas storslagna naturpark, mot norr, lyser Feudo Vagliasindi upp som en fyr i det vulkaniska landskapet. Här har vinbönder i generationer levererat druvor på flaska till den sicilianska befolkningen. Så har vardagen också sett ut för familjen Vagliasindi, som på 1800-talet uppförde vingården, som bär samma namn som familjen.

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

”Wow” är min första reaktion, då jag kör fram till huvudbyggnaden, och det tar faktiskt emot att gå in för man vill så gärna stanna kvar utomhus och beundra utsikten! Det måste ha varit en välbärgad, och delvis modig vinodlare, som valde att bygga detta minipalats – modig eftersom hans gård på den tiden har varit före sin tid och med stor sannolikhet ett samtalsämne vid middagsborden bland lokalbefolkningen.

Långt senare påbörjades en omfattande restaurering av den gamla vingården, som numera hälsar välkommen som ett historiskt hotell i modern tappning, Renoveringen har varit genomgripande och pågått i inte mindre än fyra år.

En värld av små finesser

När jag går runt på utsidan tänker jag för mig själv att huset invändigt nog inte kan konkurrera med utsikten från gårdsplatsen och det stora poolområdet. Men jag blir klokare! Jag smyger mig in och ser, till min stora förvåning, att utomhusarealerna bara är ett smakprov på det som väntar innanför husets fyra väggar. Den första jag möter är en frodig kvinna vid trappan upp till receptionen – hon står på en piedestal och är gjord av siciliansk sten. Konstnären av denna mycket feminina skulptur vill jag gärna möta en dag och fråga, vem som kan ha inspirerat honom till de oerhört mjuka formerna!

Allt är moderniserat från topp till tå med respekt för de gamla traditionerna. Färska orkidéer står i skarp kontrast till den minimalistiska inredningen, där den ljusa interiören ackompanjeras av målningar från lokala konstnärer. Jag levererar en komplimang till ägaren som svarar med ett ”grazie mille” och berättar att just inredningen och den avslappnade atmosfären är en av orsakerna till att så många gäster kommer tillbaka år efter år. ”Jaha, så du har många stamgäster” frågar jag. Han svarar att det är därför han har byggt poolen, för även om Vagliasindi är en gammal vingård med stolta traditioner, så ska man följa tiden och efterfrågan – och jag vill verkligen inte förneka att bassängen är pricken över i:et, både för trofasta återkommande gäster och framtida stamgäster.

Middag i sällskap med de lokala

Alla veckans dagar kan du vid frukosten sätta dig till bords och låta dig frästas av en meny, som inte ens ortsborna kan hålla sig borta från. Ta detta som en garanti för, att maten är i topp.  För en italienare sätter sig inte till rätta vid middagsbordet om råvarorna inte tillreds enligt hans eller hennes kräsna smaklökar. Restaurangen ligger på samma våning som receptionen och liksom från gårdsplatsen kan du härifrån njuta av det omkringliggande landskapet där det till och med finns en gigantisk terrass i söderläge, där solens strålar värmer större delen av dagen.

Bra att veta om Feudo Vagliasindi

Vagliasindi är ett riktigt hideaway. Med ett ogenerat läge bakom Etnas bankande hjärta, men ändå enkelt att hitta till eftersom det ligger invid en lugn landsväg. Därutöver är Vagliasindi ett hideaway eftersom du inte behöver röra dig utanför den gamla vingårdens gränser – du kan dåsa här dagen lång, men när upptäckargenen gör sig påmind har huset ett idealiskt läge i förhållande till områdets största attraktioner. Smaka på medelåldersbyn Randazzo (närmaste stad), det grekisk-romerska templet i Taormina eller ta båten från Messina till en av de lipariska öarna. Alternativt kan du i receptionen hyra cyklar och lära dig mer om lokalområdet, vilket jag kan rekommendera då vägarna inte är speciellt trafikerade. Vagliasindi ligger ungefär 700 meter över havet och det är en fördel under de varmaste sommarmånaderna, speciellt om du vill vara aktiv på din semester.
 

Därför kommer vi gärna tillbaka

Den historiska, vackra byggnaden är en fröjd för ögat – detsamma är närområdet med Etna i bakgrunden. Vagliasindi är en liten oas där det mest basala finns inom räckhåll. Det är lokalt och enkelt, men samtidigt närvarande och mysigt. Allt onödigt har tagits bort, men essensen är value for money – god mat, behaglig service och småskalighet. För vinintresserade och oss, som bara gillar ett gott glas vin, erbjuds det på Vagliasindi en rundtur i de gamla vinkällarna som avslutas med provsmakning av oliver kompletterat med smakprover av deras välkända Etnavin (mot betalning).

 

Läs mer om Hotel Feudo Vagliasindi

Officiell kategori

8,0 Våra gästers
omdöme
398 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Restaurang
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
Se alla

Karta och avstånd

 • Möjlighet för vinprovning på gården Cottanera – 3 km
 • Närmsta stad, Randazzo med affärer och restauranger – 5 km
 • Närmsta golfklubb, Il Piccolo Golf Club – 12 km
 • Alcantara-dalen, kom ihåg att packa badkläderna – 21,5 km
 • Närmsta kust vid Fiumefreddo di Sicilia – 30 km
 • Besök Etna, Siciliens stolta landmärke – 42 km
 • Taormina, byn med den oförglömliga utsikten – 43 km
 • Catania flygplats – 77 km
 • Palermo flygplats – 238 km

Rumstyper

De flesta rum ligger på andra våningen och totalt finns det bara fjorton. Enligt min mening är det en av anledningarna till att många väljer att återvända till Vagliasindi, för här är det intimt på ett behagligt sätt. Det känns aldrig överfullt och svängrum är ingen bristvara. Det finns två olika typer av rum; standard och suite.

Den största skillnaden är att den sistnämnda rumstypen har jacuzzi och några fler kvadratmeter att röra sig på. Inredningen är identisk med standardrummen och går i samma stil som husets övriga ytor. Här möter det rustika det moderna. På översta våningen ligger de flesta av rummen. Det ger en romantisk touch med det träbeklädda taket och de sneda väggarna. I respekt för den gamla byggstilen har det inte varit möjligt bygga till balkonger, man får istället njuta vid poolen och terrassen.

Faciliteter:

 • Luftkonditionering
 • Sat-TV
 • Wi-Fi, mot avgift
 • Kassafack
 • Minikyl
 • Barnsäng på förfrågan, mot avgift
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Hotel Feudo Vagliasindi:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Restaurang
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Strada Provinciale 89 Contrada Feudo S. Anastasia, Randazzo
95036 Taormina

Koordinater

Latitude: 37.8889
Longitude: 15.0029

Hotel Feudo Vagliasindi är inte tillgänglig i dagsläget

Hotel Feudo Vagliasindi är inte en del av programmet hos Hideaways i dagsläget.

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.