Borgo degli Angeli är en gammal gård som har ett naturskönt läge och som inte ligger allt för långt från kusten. Ett perfekt utgångsläge till att besöka denna vackra och historiska del av Sicilien. Byggnaderna är historiska och här förvarade man vin och tillverkade olja. Idag är Il Borgo degli Angeli en plats där konst, historia, elegans och modernitet har kombinerats på ett annorlunda, men charmigt sätt.

Marie Burheim
Besökt av
Marie Burheim

Il Borgo degli Angeli's vackra byggnader av sten skapar en viss atmosfär, speciellt kvällstid. Huset är rik på traditioner och du kan känna historiens vingslag. Den stora trädgården och det fina poolområdet har du mittemot, på andra sidan vägen. Här finns ytterligare ett poolområde som blickar ut över det sicilanska landskapet. Den moderna möbleringen vid poolerna skapar stark kontrast till det historiska.

Skön atmosfär och spännande historia

Från Il Borgo degli Angeli har du ett mycket bra utgångsläge att besöka denna vackra del av Siciliens där du hittar fantastisk historia och härliga stränder.

Runt om dig har du fina stränder att lapa sol på. En personlig favorit är San Vito Lo Capo, som ligger en timme bort. Här hittar du byggnader med arabiskt inflytande, restauranger som serverar cous-cous, ljusa sandstränder och kristallklart vatten. Även i Palermo finns fina stränder som Mondello, där du även har mer puls och aktivitet. Mellan Balestrate, som du har 15 min bort med bil, och Castellmare del Golfo har du en enda lång strand.

Det finns gott om historiska byar och städer runt om på Sicilien och väljer du ett boende här har du flertalet inom lagom dagsutflykter. Du kan ta en tur till Trapani's gamla del med mysiga gränder och njuta av god mat på en av de många restaurangerna eller till Marsala bl a känt för sitt dessertvin som heter just Marsala. Mer italienskt blir det knappast och här kan du besöka den pampiga kyrkan, ta en runda på fiskmarknaden eller beskåda fornlämningar från romartiden. Och liksom på många andra ställen på Sicilien, äter du förstås gudomligt gott här. Erice, den romantiska, medeltida byn med fantastisk utsikt, Castellmare del Golfo med sin genuina atmosfär, blodiga historia och guppande fiskebåtar , naturreservatet Lo Zingaro ... listan kan bli hur lång som helst.

För den stora familjen

Förutom de många utflyktsmöjligheterna är detta en plats för avkoppling. Och eftersom Il Borgo degli Angeli erbjuder lägenheter passar detta även den stora familjen då här finns plats för upp till 8 personer. Samtliga lägenheter har pentry så det finns fina möjlighet att tillreda sina egna måltider.

Bra att veta

På Il Borgo degli Angeli har man tänkt till och vill ge sina gäster en så bra start som möjligt. Därför får du som gäst, vid ankomsten, ett välkomstpaket bestående av bl a lite kaffe, mjölk, te, juice, frukostkakor, marmelad och bredbar choklad, så att du har en första frukost. Man har även ordnat så att du har tvättmöjlighet på området, utan extra kostnad. Strykjärn och strykbräda går att få låna på förfrågan.

Vi vill uppmärksamma dig om att på Il Borgo degli Angeli hålls bröllop och andra evenemang under året. Italienska bröllop är oftast inte som de här hemma och det är ganska roande att beskåda ett på närmre håll. De är stora, glada och livliga med levande musik mm.

Läs mer om Il Borgo degli Angeli

Officiell kategori

Hideaways kategori

69 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta by, Alcamo - 7,8 km
 • Ännu fler möjlgheter i Partinico – 12,1 km
 • Närmsta restaurang Antica Falconara – 2,7 km
 • Närmsta större stad med shopping och restauranger, Palermo – 44,9 km
 • Den vackra staden Marsala, 74,7 km
 • Staden Trapani med färjor till ön Favignana – 56,2 km
 • Charm och autenticitet i bergsbyn Erice – 66,2 km
 • Siciliens ”Copacabana” vid San Vito lo Capo – 64,6 km
 • Palermo Flygplats – 41 km
 • Catania flygplats – 267 km

Rumstyper

Här finns nio charmiga och bekväma lägenheter inredda i en rustik chic stil, en blandning av det förflutna blandat med moderna funktioner. Du kan välja mellan tre olika storlekar, från max 4-8 personer.

 • Två-rumslägenheter för upp till 4 pers, varav 2 ligger i bäddsoffa i allrummet, sovloft.
 • Tre-rumslägenheter för upp till 6 pers, varav 2 ligger i bäddsoffa i allrummet, två badrum.
 • Fyra-rumslägenhet för upp till 8 pers, varav 2 ligger i bäddsoffa i allrummet, två badrum. Några lägenheter är i två plan.

Alla lägenheter har ett fullt utrustat pentry, LCD-TV, Sky, DVD-spelare, stereo, kaffekokare, vattenkokare och gratis Wi-Fi. Värme och luftkonditioneirng finns att få mot avgift. Ett första byte av sänglinne och handdukar ingår samt slutstädning. Skulle extra städning eller byte av sänglinne och handdukar önskas, går detta att få mot extra avgift på plats. En deposition på €300 lämnas och återfås vid avresa.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Il Borgo degli Angeli:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Contrada Bosco Falconeria SS 113 km 318,900
90047 Partinico (PA)

Koordinater

Latitude: 38.0021
Longitude: 13.0213

Il Borgo degli Angeli är inte tillgänglig i dagsläget

Il Borgo degli Angeli är inte en del av programmet hos Hideaways i dagsläget.

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.