”Buon Giorno e benvenuti " låter det i receptionen när jag stiger in. Det är Aldos italienska röst som välkomnar mig. Jag anländer på förmiddagen i det klaraste solsken och det serveras fortfarande frukost för gästerna på terrassen.

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

Aldo har tydligen väntat mig. "Vill du ha frukost innan vi börjar? Jag svarar lite försiktigt "ja tack", för även om jag redan har ätit, kan jag helt enkelt inte motstå frestelsen. Så vi sätter oss till rätta under ett parasoll på terrassen, där det serveras allt från nybakade croissanter, Etna honung till buffelmozzarella - ja, det är mitt eget fel att det blir festmåltid så tidigt på dagen, inget kan stilla min hunger. Något min blick särskilt har fäst sig vid, är att barnen kan göra sin egen, färska och hemlagade juice, och det är populärt vill jag lova.

Il Parco degli Ulivi utstrålar en lugn och autentisk atmosfär. Ju mer Aldo visar mig runt, desto mer känner jag mig hemma på det lilla 3-stjärniga hotellet. Som ni vet finns det en kruka med guld i slutet på regnbågen, och det känns som om det är dit jag har kommit.

Oändlig utsikt från poolen

Härligt poolområde! Kort och gott. Det är inte ett ymnighetshorn av lyx, men i gengäld 100% välbefinnande och 100% utsikt, när du simmar i evighethetspoolen. När ett hotell har en infinity pool, så betyder det att poolkanten är i jämnhöjd med horisonten. I detta fall känns det som om du simmar i Medelhavet, även om det är flera kilometer dit. Med rätt väder kan du till och med se hela vägen till Vulcano på Eoliska öarna, som ligger inte mindre än 25 km från kusten. Jag har sådan tur att dessa väderförhållanden är närvarande denna dag. Ta bara en titt på bilderna på denna sida, håller du inte med om att man kan se sig själv ligga där och njuta av utsikten? Den omgivande terrassen ser också skön ut, med allt som en riktig solterrass skall innehålla. Få serverat en kall drink i baren, lägg dig bekvämt på solstolarna eller sätt dig i caféområdet med en bra bok och låt utsikten vara det enda förvillande elementet.

Utsikt med toppbetyg!

Il Parco degli Ulivi har officiellt tre välförtjänta stjärnor och det är sällsynt, att man som en "professionell observatör" får lust att strö fler stjärnor över ett hotell, än vad som redan kategoriserats, men så är det faktiskt här. Il Parco Degli Ulivi är mycket mer än ett genomsnittligt hotell. Kvalitet från topp till tå och väldigt bra jämfört med andra fina 3-stjärniga hotell. Därtill kommer en fantastisk personal och utsikt till alla världens hörn och kanter. Det med utsikten är kanske lite överdrivet, eftersom du inte har full utsikt till alla världens hörn, men däremot väntar en oemotståndlig utsikt mot det omgivande Medelhavet och bergen bakom hotellet.

Ön med de många dragplåster

Mitt i ”smörhålet” på Sicilien, kan du uppleva en hel del utan att behöva köra väldigt långt. Om jag får ge dig några råd på vägen, så skall du ta en dag och köra från Villafranca Tirrena (där hotellet ligger) och västerut längs kusten och stanna vid Cefalù, som ligger gömt i en vik med klippor, sandstränder och historiska sevärdheter. Jag föll speciellt för den gamla stadskärnan med smala gator och små butiker, där två bilar inte kan mötas. Den verkar samtidigt originell som charmig, och när jag körde runt på gatorna, fick jag känslan av att köra runt i ett sicilianskt friluftsmuseum.

Du kan också vända bilen i motsatt riktning från Il Parco degli Ulivi och köra söderut. Det är upplagt att köra till Messina och beundra det vackra sundet och därifrån vidare ner längs kusten till Taormina, den konformade vulkanen, Etna och Catanias ”gamla stad”.

Visste du att när väderförhållandena tillåter, fungerar Etna som en skidort på vintern? På 3000 meters höjd, kan du få fantastisk skidåkning. Trots Etnas varma hjärta ligger den finaste snö och väntar på de preparerade pisterna. Om du besöker vulkanen under sommarsäsongenen, är det trots de varma temperaturerna vid havsvattennivån fortfarande ganska kallt på toppen, så kom ihåg att ta med en extra tröja i väskan, för de svala temperaturerna får inte avskräcka dig från att besöka Siciliens, nog största attraktion.

Ja, Sicilien bjuder på många överraskande upplevelser där varken barn eller vuxna kommer att ha tråkigt, för Sicilien kan underhålla dig och din familj, och du kan lika gärna börja glädja dig, för du kommer inte bli besviken ...

Vill du ha en aktiv semester?

Il Parco degli Ulivi ligger intill en liten, privat ridskola och stallet tillför platsen ännu mer charm och lantlig idyll. I själva verket är de gnäggande djuren, det första du ser när du kör in på parkeringen. Så är du rid galen kan du bara boka en tid, för ridskolan samarbetar med hotellet, och nästa gång kommer jag göra det.

Om du inte är "hästypen”, kan du vara aktiv på andra sätt: Här finns något ovanligt för ett 3-stjärnigt hotell, nämligen en fitness-och hälsoavdelning, liten men bra. Dessutom kan du öva dig á la Björn Borg, för på baksidan av hotellet kan du spela tennis.

Bra att veta om Il Parco degli Ulivi

Det är svårt att hitta något minus för Il Parco degli Ulivi. Hotellet har hela paketet; Utsikt över bergen och Medelhavet. Bra restaurang med lokala råvaror. Rymliga rum. Lekplats till barnen och friskvård för vuxna. Mysiga gemensamma utrymmen inne och ute.

Du äter gott på restaurangen med samma namn, Il Parco degli Ulivi - menyn är noga utvald och ändras efter säsongens råvaror. Det är efter principen "lite, men bra och välsmakande". Det är det också många bröllopspar, som kan nicka igenkännande till – varje år är hotellet värd för olika festligheter. Kom ihåg att det också finns många lokala restauranger i den närbelägna staden, Villafranca Tirrena. Hit är det bäst att ta sig med bil, även om det inte är mer än 6 kilometer dit. Il Parco degli Ulivi ligger nämligen på toppen av en platå, och du skall du ha bra bergsben för att klara turen uppför backen, efter en middag nere i byn.

Därför kommer vi gärna tillbaka igen

Aldo och Enrique verkar som de älskar att gå till jobbet, och det smittar verkligen av sig på stämningen. Il Parco degli Ulivi har en förmåga att få sina gäster att känna sig särskilt välkomna och du får mer än vad man normalt skulle förvänta sig av ett 3-stjärnigt hotell.

Läs mer om Il Parco degli Ulivi

Officiell kategori

8,0 Våra gästers
omdöme
538 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta stad, Villafranca Tirrena – 2,5 km
 • Närmsta strand – 3,5 km
 • Messinasundet med sin äventyrliga utsikt mot fastlandet – 20 km
 • Grekisk-romersk stämning i Taormina – 66,5 km
 • Fiskmarknad i Catania – 111 km
 • Catania flygplats – 124 km
 • Historiska och pittoreska Cefalù – 152 km
 • Palermo flygplats – 241 km

Rumstyper

Det är lätt att ta sig till rummen på Il Parco degli Ulivi, eftersom alla de 37 rummen ligger i två etage. Det är därför ovanligt med kö till hissarna. Rummen är efter italienska mått mätt, stora och stilen är spartansk, klassiskt siciliansk med en modern ådra. Rummen är välutrustade med kostnadsfri WiFi, minibar, satellit-TV, direkttelefon, hårfön och säkerhetsfack. Även om rummen saknar balkong, så är det inget som man direkt saknar. Rummen i bottenvåningen har direkttillträde till trädgården och här har Enrique omsorgsfullt placerat ut trädgårdsmöbler.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Il Parco degli Ulivi:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hiss
 • Spa / Wellness center
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Contrada Romeo 98049 Villafranca Tirrena
98049 Villafranca Tirrena

Koordinater

Latitude: 38.2243
Longitude: 15.4425

Il Parco degli Ulivi är inte tillgänglig i dagsläget

Il Parco degli Ulivi är inte en del av programmet hos Hideaways i dagsläget.

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.