Il Tanaceto betyder renfana, en blomma med små gula blomknappar som i Skandinavien används som brännvinskrydda och till potpurrier. Och när man närmar sig gården förstår man varför den fått just detta namn. Il Tanaceto är en gammal lantgård som ligger vid foten av Etna där just renfana växer i dess svarta mylla.

Marie Burheim
Besökt av
Marie Burheim

Respekt för traditioner och kärlek till naturen

Det känns lite som att komma tillbaka i tiden - detta är kanske den första tanke som slår dig när du kör upp på infarten till Il Tanaceto. Denna gamla stengård med endast fyra rum, omgiven av Siciliens vackra gröna landskap och vinrankor, andas nämligen historia. Här är du långt borta från trafik, stress och massturism, ett hideaway helt enkelt. En plats där du kan vara ett med naturen, ta sköna promenader längs utsatta leder eller bara koppla av och njuta av stillheten. Ägarna Saro och Mariolina har blåst nytt liv i den gamla gården, men har samtidigt bevarat den genuina atmosfären med bl a vackra, råa stenvägar, stengolv, träbjkälkar och tidsenliga detaljer. I den öppna spisen sprakar en brasa och avger ett vackert sken. Här kan du koppla av och vila ut efter händelserika dagar.

Spännande utflykter

Il Tanaceto ligger i Castiglionde di Sicilia, nära den kända parken Gole Alcantara. Här har floden i tusentals år format dalen och du kan vandra längs ravinen och ta ett dopp i floden. Till den vackra staden Taormina, varifrån du har fantastisk vy över kusten och havet, är det ca 3 mil och till stränderna i Giardini-Naxos tar det ca 40 min med bil. Andra intressanta platser i din närhet är staden Randazzo och givetvis självaste Castiglione di Sicilia en blomstrande kulturstad som bjuder på naturupplevelser, konst och gastronomiska upplevelser. När du är tillbaka igen efter en spännande dag kan du koppla av i trädgården och njuta av det vackra omgivande landskapet eller slänga dig i den sköna utomhuspoolen.

Bra att veta

Il Tanaceto passar dig som vill bo nära lugnt och skönt, nära naturen i en genuin och enkel miljö. Här finns en restaurang, Palmento, som lagar traditionella sicilianska rätter. Denna är dock endast öppen för lunch och middag på förfrågan.
 

Läs mer om Il Tanaceto

Officiell kategori

59 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta stad, Castiglione di Sicilia – 4,7 km
 • Tag en simtur i Alcantara-klyftan – 11,8 km
 • Giardini-Naxos med restauranger – 26,2 km
 • Vackra Taormina – 34,9 km
 • Etna, ett måste på din utflyktslista – 38,5 km
 • Catania flygplats – 73,6 km
 • Siracusa – 124 km
 • Palermo flygplats – 245 km

Rumstyper

De fyra rummen på Il Tanaceto är enkelt inredda utan överflödig lyx, förutom fri Wi-Fi som finns att tillgå och några färgglada tavlor som sitter som små färgklickar på väggarna.

Faciliteter:

 • Sat-Tv
 • Wi-Fi
 • Badrum med dusch

 

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Il Tanaceto:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Il Tanaceto Contrada Nemmi/Pietramarina
95012 Castiglione di Sicilia CT

Koordinater

Latitude: 37.8901
Longitude: 15.0811

Il Tanaceto är inte tillgänglig i dagsläget

Il Tanaceto är inte en del av programmet hos Hideaways i dagsläget.

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.