Semesterbostäder på Sicilien

Det finns gott om möjligheter att hitta en charmig och pittoresk semesterbostad på Sicilien. Det kan vara en liten trevlig semesterbostad i stan eller ute vid kusten, en semesterlägenhet inne i stan eller ute på landet, en semesterlägenhet på en agriturismo eller en vingård, eller kanske er alldeles egna villa, där det endast är ni som bor. På Hideaways har vi rest Sicilien runt och handplockat semesterbostäder till konkurrenskraftiga priser. Du kan beställa en paketresa till Sicilien, där det ingår flygresa, semesterbostad och hyrbil; eller, om du själv vill arrangera transporten till Sicilien, kan du nöja dig med att att beställa inkvarteringen. Läs mer om de olika, utvalda, semesterbostäderna i nedanstående översikt, eller om alla resor till Sicilien.

Hittar du inte en resa eller semesterbostad på Sicilien som uppfyller dina önskemål, skickar vi gärna ett erbjudande på en skräddarsydd resa, utan några förpliktnignar.

Kort information om Sicilien

Siiclien kan erbjuda allt, oavsett om du vill ha en avslappnande semester vid poolen eller stranden, en storstadssemester med kultur och historia på programmet, eller kanske en aktiv semester med cykel- och vandringsturer. Faktiskt är det så, att Sicilien bjuder på några av landets bästa vandringsleder. Det finns t.ex. många möjligheter att vandra på vulkaner, antingen på Etna som är Europas största aktiva vulkan, eller på många av de mindre vulkanerna på de Eoliska öarna som ligger en kort båttur nordöst om Sicilien.

Med sitt läge ute i Medelhavet, omgiven av vatten på alla sidor, bjuder Sicilien helt naturligt på många möjligheter för simturer i havet, båtturer, dyknings- och snorkelturer. Sicilien har en imponerande flora och fauna under vattnet, för de som har lust att utforska det. Det vackra koboltblå havet, utgör de perfekta ramarna för båtturer till de Eoliska öarna. Det är ett vackert och avslappnande sätt att spendera en semesterdag på.

Mat och dryck

Fisk är nästan oundvikligt på Sicilein, där de färska råvarorna som tonfisk, sardininer, svärdfisk och skaldjur bokstavlingen väntar på dig utanför dörren. För matälskare som tycker om "alla havets läckerheter", är därför ett besök på en restaurang på Sicilien lika med förälskelse varje gång. De som tycker om sötsaker kommer också att älska Sicilien, för sicilianare är tokiga i all världens desserter och söta saker, och kan äta något sött morgon, middag, kväll. En av de mest kända sicilianska desserterna är "cannoli", som är krispiga spröda kak-rör fyllda med ricotta, choklad och pstagenötter eller kanderade citrusfrukter.

Det finns alla möjligheter i världen att köpa färska råvaror på Sicilien, antingen i butikerna eller på en av alla marknader - och det är lätt att låta sig frestas. Bor du i en semesterbostad med eget kök kan du köpa med dig mat hem och agera kock i köket. Om inte, kan du njuta av det sicilianska köket på en av alla trevliga restauranger. Det är en bra idé att se var de lokala går för att äta middag - för där de äter, är det med säkerhet bra mat och en restaurang värd att prova. Detta gäller naturligtvis inte bara på Siciien, utan i alla regioner i Italien.

Mat och dryck på Sicilien är en viktig del av resan, få inspiration till din semester i vår blogg om resor, läs t.ex. bloginlägg om mat och dryck, sevärdheter, kultur, klimat och geografi, samt mycket mycket mer.

Få inspiration till resan på Hideaways blogg.

>> Läs mer om semesterbostäder

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter