Resor till Terrasini

Den vackra och traditionella kuststaden Terrasini, som har cirka 11.000 invånare, ligger mellan bergen och Castellammare-bukten, endast cirka 30 kilometer väster om huvudstaden och regionshuvudstaden på Sicilien, Palermo.

Staden, vars invånare främst arbetar inom fiske och turism, framstår som levande trots sin lilla storlek. Detta gäller inte minst på sommaren, då invånarantaet sägs tredubblas på grund av alla besökare. Den naturliga samlingsplatsen är på stadens centrala torg (piazza).

Perfekt till både bad och en aktiv semester

Som resmål är Terrasini perfekt för en badsemeter, för i området runt staden finns både goda sandstränder - såsom La Praiola och Maggagiari - och fina badmöjligheter från klipporna vid kusten. Om du är intresserad av vattensport, är Terrasini också ett perfekt resmål, då det finns gott om möjligheter för surfing och dykning vid kusten utanför Terrasini.

Om du vill komplementera alla strandtimmar med fysiska aktiviteter i öns inland, finns här gott om backar som bjuder in till härliga vandrings- och cykelturer.

Inköpsmöjligheter

Terrasini har ett bra urval av småbutiker, bodar med frukt och grön och en del traditionella sicilianska restauranger som serverar allt från fiskrätter och pasta till pizza och lokala specialiteter. Om du önksar ett bredare utval av gastronomiska möjligheter, är det relativt kort till öns huvudort, Palermo, där de finns ett överflöd av bra restauranger och caféer.

Sevärdheter och utflykter

Då Terrasini är en liten ort, finns det begränsat med sevärdheter i själva staden - men det finns dock några lokala attraktioner, såsom Terrasinis regionala museum, tornet Torre Alba och kyrkan Chiesa Madre e Parrocchiale Marina SS delle Grazie. För att uppleva området stora sevärdheter rekommenderar vi dock en bil, så att du kan åka på dagsutflykter till följande platser:

Palermo

Med nästan 700.000 invånare (och mer än 1,3 miljoner i hela kommunen) är Palermo Siciliens största stad och Italiens femte största stad - samt öns kulturella, ekonomiska och politiska centrum.

Staden är berömd för sin rika kultur, sin fantastiska gastronomi, sin vackra arkitektur, mer än 2700 års historia - och massor av bra restauranger, caféer, museer, marknader, monument och shoppingmöjligheter. Palermo har också många stora kulturella ochhistoriska sevärdheter, såsom stadens operahus, Teatro massimo, stadens berömda katedral och den vackra kyrkan San Giovanni degli Eremiti.

Se all resor till Palermo med Hideaways här

Cefalù

Cefalù, som endast ligger en 1,5 timmes bilfärd från Terrasini, är en av Siciliens vackraste och mest ikoniska kuststäder, som utöver sin berömda strand lockar med en gammal fästning, en domkyrka som byggdes av kung Roger II av Sicilien, vackra palmer och traditionella caféer, är ett måste att besöka. Missa inte heller den 270  meter höga klippan, La Rocca, som på toppen huserar Dianatemplet från ca. 400 f.Kr.

Se alla resor till Cefalù med Hideaways här

Marsala

Staden ligger vackert vid havet, cirka en 1,5 times bilfärd från Terrasni, och bjuder bland annat på fina stränder, det berömda brännvinet med samma namn (som under de senare åren fått en renässans), och en grekisk-romersk arkeologisk park med flera vackra mosaiker.

Läs mer om Terrasini

Destinationer i Sicilien

Hitta din resa till Sicilien här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter