Om jag ska vara helt ärlig så var mitt besök på Hotel Delfino kärlek vid första ögonkastet. Jag var annars lite skeptisk innan besöket, för namnet Delfino, verkade enligt mig inte så speciellt uppfinningsrikt men jag måste onekligen få krypa till korset, för här är helt enkelt fantastiskt! Ett tvättäkta gömställe och jag skulle vilja be dig att inte sprida nyheten (blir svårt) för här väntar så mycket gott om du letar efter en semester med "bella vista" efter de vackraste "la dolce vita" föreskrifter. Här på Hotel Delfino har du nämligen lyckan att få "hela paketet" utan att det blir för mycket.

Marie Kaalund Winther
Besökt av
Marie Kaalund Winther

13e juni står det i kalendern. Det är dagen då jag får en upplevelse som jag faktiskt inte hade räknat med och upplevelsen blev längre än normalt. Varför? Jo, för det är något som håller mig kvar från att åka vidare. Vad kan det vara, undrar du kanske? Jo, faktiskt "bara" Hotel Delfino. Var ligger då detta härliga hotell? Jo mitt emellan den charmiga staden Sorrento och bedårande Amalfikusten och med den härligaste utsikt du kan tänka dig över den mytomspunna grannön, Capri.

Skandinavisk sommar i början av juni

Sorrento och Amalfikusten ligger längs Italiens sydligare breddgrader och det samma gäller Hotel Delfino. Regionen heter Kampanien och det är inte någon hemlighet att detta är ett av mina favoritområden i det bestövlade landet. Här känner jag mig hemma, även om mitt danska modersmål hör hemma mer än 2100 km bort från Italiens färgrika "citronmetropol".

Här finns temperaturer vi bara drömmer om, uppe i det"kalla norden" och detta trots faktumet att jag besöker Hotel Delfino i början av säsongen. För säkerhet skull är badkläderna nerpackade i inspektionsväskan och det visar sig faktiskt vara en god ide för till slut har solens strålar värmt upp allt till lagom "badväder", men mer om det senare. Termometern visar 26 grader och inte ett moln finns på himlen, vilket gör att Hotel Delfino visar sig från sin bästa sida, när jag med min Fiat Punto svänger in på Via Nastro D'Oro, utanför Massa Lubrense. Lyckligtvis är parkeringen täckt med halmtak så att solens varmaste strålar inte tränger igenom och gör bilen olidlig.
Kan du nu bättre förstå vad jag menar med överskriften "skandinavisk sommar"? Kampanien är en plats för alla, som önskar sköna temperaturer från maj till oktober och det är svårt att hitta ett bättre ställe att njuta dem på än här på Hotel Delfino.

Lunch på terrassen med utsikt till Capri

Rundvisningen på Hotel Delfino är en smula annorlunda än normalt, för här finns många nivåer och utsiktspunkter att besiktiga såväl inne som ute. Vi börjar i lobbyn som inte gör mycket väsen av sig, men så snart du rör dig mot fönsterpartiet mot havet får du en helt annan upplevelse. Härifrån kan du se över till Capri, du kan följa båtarna som seglar till och från fastlandet och du kan dessutom få en bra överblick över de många nivåer som kännetecknar Hotel Delfino. T ex kan du se ned mot poolen och den tillhörande Miracapri-baren som hela dagen serverar kalla drycker. Du kan härifrån även se delen med rummen som från sina balkonger har panoramavy och strax nedan där du står kan du få en glimt av den ena restaurangen, Punta San Lorenzo, där du behagligt kan sitta i skuggan ute på terrassen och njuta av en lunch eller en middag - så klart kryddat med härliga utsikter över kusten, havet och Capri.

Det är så frestande att tacka ja till erbjudandet om en enklare lunch efter rundvisningen och det ångrar jag inte. Förutom den inkluderande härlighetskänslan så är betjäningen av "humoristiskt inslag" och kocken vet bestämt väl hur han ska sammansätta regionens råvaror till en härlig smakupplevelse, där flera örter och grönsaker kommer från den egna bakgården. Och som en liten sidonotering, så är en enklare frukost på italienska inte vad ordet lätt innebär för oss - nej, jag skulle nästan kunna rulla tillbaka till mitt hotell i Sorrento efter att ha tagit den där sista biten:)

Brudparet är i antågande

Nej, bara lugn - det är inte undertecknad, som hastigt fattade ett beslut om att bli förevigad :). Även om det faktiskt skulle kunna vara så, för ramarna passar bra in på den mer romantiska avdelningen. Detta vet italienarna om och därför hålls det flera bröllop på Hotel Delfino under säsongen och jag får ett smakprov på händelsen. För på terrassen är det uppdukat med åtskilliga välkomstdrinkar och prosecco-flaskorna står redo att bli öppnade med ett hurranden och applåder. I restaurangen har man dukat upp med otaliga blomsterarrangemang och lokalen liknar en festlokal, där musikern har kommit i förväg för att stämma gitarrens klang.

Det goda med Hotel Delfino är att de tar hand om alla sina gäster - bröllop eller ej. Därför blir du som gäst inte särskilt berörd av festligheterna utan kan njuta av hotellet på vanligt vis. Och jag måste säga att det var en positiv erfarenhet då jag knappt märke att det hölls ett bröllop här även om festdeltagarna hade anlänt och musiken som spelades var italienska bröllopsvisor.

109 trappsteg till det azurblå havet

Efter lunchen kan jag varmt rekommendera att "slå magen ner" vid havet i en solstol och falla i slummer till böljorna som slår in mot klipporna. Detta är avslappning på ett sätt där du inte behöver varken en bok eller musik i öronen för att komma till ro - här kan du "nöja" dig med utsikten och det azurblå vattnet, som du även kan ta ett dopp i. Här finns nämligen en liten inhängning där du kan simma runt och det är en fin kontrast till det lugna vattnet uppe i poolen.

Upp och ner är även en del av själva upplevelsen och det kan lyckligtvis göras i etapper, för du har mer än 100 steg uppe från hotellet helt ner till havet. Även om du inte är på aktiv semester så kan du komma hem med lite bättre kondition om du tar denna tur dagligen: )

Lite kort om vad som väntar dig på Hotel Delfino

 • Swimmingpool med saltvatten från havet – öppen från kl 09.00 till 18.00, dagligen
 • Solsängar, parasoll och poolhanddukar som ligger klara till dig
 • Eller ta ett Medelhavsdopp nere vid platån i det mest kristallklara vatten
 • Två restauranger, där den ena kan användas till både frukost- och middag (La Rotonda)
 • Två barer, som tillsammans håller öppet från kl 09.00 till midnatt
 • Shuttle-service flera gånger, dagligen, till och från Sorrento
 • Ett lugnt och mycket vilsamt läge centralt på Sorrentohalvön

 

Bra att veta

Som du nästan kan ana så får Hotel Delfino mina varmaste rekommendationer. Och detta trots att hotellet ligger lite avsides i förhållande till andra restauranger och stadsliv. Här finns fyra förtjänade stjärnor på huvuddörren - och detta inte minst p g a läget och utsikterna, där själva standarden på rummen är en stor 3a på karaktärskalan. Ett litet resort där du inte behöver röra dig utanför tomten om du önskar dig en semester med total avkoppling med den eller dem du håller av.

Ändå vill jag rekommendera dig att ha en hyrbil till hands för så kan du när det passar dig åka på upplevelseturer i närområdet, allt från Sorrento, Vesuvio, Pompeji, Positano eller ta färjan till Capri. Hotellet erbjuder shuttle-service till och från Sorrento flera gånger om dagen och det tar ca 20 min per väg beroende på trafiken. Det är en fin gest för det betyder även att du kan tillbringa en heldag i staden, äta middag och ta den sista bussen tillbaka till hotellet - och därmed ha lov att dricka ett (extra) glas vin till maten utan att behöva tänka på att köra bil eller ta en taxi. Du hittar den uppdaterade tidtabellen i receptionen.

Du kan flyga både till Rom och Neapel och om du väljer Rom så ta det tidiga flyget ut och det sena flyget hem. På så vis slipper du stressa och du kan göra körningen (som för övrigt är mycket vackert genom Lazio och Kampanien) och göra dagen till en utflyktsdag och t ex på tillbakaresan stanna till vid munkklostret Montecassino, som ligger mellan Neapel och Rom.

Hotel Delfino har ankomstdagar; tisdagar, fredagar, lördagar och söndagar och 7 dagars vistelse!

 

 

Läs mer om Hotel Delfino

Officiell kategori

Hideaways kategori

9,2 Våra gästers
omdöme
1213 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Närmsta stad, Massa Lubrense – 2 km
 • I Sorrento lever man ett gott liv i vackra omgivningar – 11 km
 • Neapel är vacker, historisk och absolut värt ett besök – 58 km
 • Ruinerna i Pompeji – 35 km
 • Musikens stad Ravello – 47 km
 • Vulkanen och Monte Vesuvio - 58 km
 • Positano, antagligen Amalfikustens mest fotograferade stad – 24 km
 • Smeraldo-grottan vid Conca dei Marini - 34 km
 • Roms flygplats – 289 km
 • Neapels flygplats - 61 km

Rumstyper

De 66 rummen håller god och jämn standard här finns det som bör finnas utan att bli "flashigt" - jo det skulle vara om du väljer ett rum med havsutsikt och där du från din balkong har utsikt över Medelhavet, klipporna och Capri. Det har i gengäld en wow-faktor:)

Storleken är genomsnittlig och passar bäst till 2 personer, men det finns möjlighet till en extrabädd, var bara uppmärksamma på att det kan bli lite trångt.

Rummen som inte har havsutsikt ligger på motsatt sida och har inte balkong, men du kan nyttja dig av de många gemensamma utrymmena med utomhusterrasser. Utsikten från dessa rum är inte lika imponerande som de övriga och här har du utsikt över antingen trädgården eller stengärdet - i gengäld är priset lägre jämfört med de rum som har havsutsikt.

Faciliteter:

 • Luftkonditionering
 • Gratis Wi-Fi
 • Kassafack och minibar
 • Platt-TV
 • Badrum med kar eller dusch
 • Hårtork
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Hotel Delfino:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Havsutsikt / sjöutsikt
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • Hiss
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Nastro D'Oro Massa Lubrense
80061 Sorrento

Koordinater

Latitude: 40.6003
Longitude: 14.3307

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Italien, Kampanien, Sorrento
 • Närmaste flygplats: 55 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Kampanien, Capri
 • Närmaste flygplats: 51 km
 • Närmaste strand: ca. 5 km
 • Pool
Italien, Kampanien, Amalfikusten
 • Närmaste flygplats: 67 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi