Natursemester i Sorrento

När du åker på semester till Sorrento i den syditalienska region Kampanien, kan du nästan inte undgå att att komma på natursemester. För vart du än vänder dig i Kampanien möts du av fantastiskt vacker och fullkomligt betagande natur. Klipporna som reser sig ur Medelhavet utgör en imponerande syn och det samma gäller för de små husen som ligger tätt tillsammans och nästan som fastklistrade längs bergssidorna. Olivlundar och dungar med väldoftande citron- och apelsinträd möter dig överallt. Här är grönt och frodigt. Ute på landet råder dessutom ett lugn och en ro utan dess like med alla tänkbara möjligheter till att njuta av naturen i fulla drag.

Vandringsturer är ett bra sätt att uppleva naturen på och i Sorrento med omnejd finns det rikliga möjligheter till vandringsturer av olika svårighetsgrader och längd. Överallt på Sorrento-halvön finns det markerade vandringsleder som tar dig genom den vackra naturen.

Vill du njuta av naturen på havet så finns det även många möjligheter till segelturer eller bad- och dykturer i Medelhavet utanför Sorrento. Det är en vacker syn att få se Sorrento med omnejd från sjösidan.

Vill du kombinera en natursemester i Sorrento med kulturella och historiska upplevelser eller stadsliv så finns det även många trevliga utflyktsmål och mysiga små byar och städere som lätt kan nås på en kortare eller längre dagstur från ditt hideaway i Sorrento.

Läs mer

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter