Resor till Barga

Vad säger du om att bo i en av Italiens vackraste medeltida städer, full av toskansk charm och idyll, samtidigt som du befinner dig nära centrala och norra Italiens största attraktioner?

Barga, som har omkring 10 000 invånare, ligger cirka 37 kilometer norr om provinshuvudstaden Lucca i regionen Toscana, omgiven av grönklädda berg, kastanjeträd, vinodlingar och olivlundar - och längre bort det mäktiga berget, Pania della Croce, som utgör en del av de apuanska alperna. Staden är samtidigt den viktigaste staden i dalen "Media Valle", som genomskärs av floden Serchio.

Välkommen till Italien med Hideaways, vi är specialister på resor till Barga och andra resmål i regionen Toscana där du bor på noga utvalda hotell på din resa. Vill du själv arrangera resan till Braga kan du naturligtvis nöja dig med att bara boka din hotellvistelse genom oss, men du kan också välja att boka en paketresa som inkluderar flyg, hotell och eventuell hyrbil som står klar åt dig på flygplatsen vid din ankomst till Toscana.

En av Italiens vackraste medeltidsstäder

Staden står med på listan över de vackraste medeltida städerna i Italien och lockar till sig många nya fasta invånare från in- och utland med sin vackra domkyrka, sina många vackra torg och hus och sin utsikt över det omkringliggande landskapet från sin position på en hög kulle i Media-dalen. Framför allt bland konstnärer har staden uppnått stor popularitet på grund av sin måleriska skönhet och sina årliga musikfestivaler.

Även om Barga inte är särskilt stor så rymmer staden åtskilliga restauranger, pizzerior, butiker, barer och inköpsmöjligheter, vilket gör det bekvämt att vistas i staden, eftersom du inte behöver åka vidare till andra städer i området för att göra inköp eller gå på restaurang.

Upplevelser och sevärdheter

Med sin beskedliga storlek är det begränsat hur många sevärdheter Barga kan rymma, men staden bjuder ändå på flera intressanta historiska sevärdheter, av vilka de största är domkyrkan, Collegiata di San Cristoforo, och den välbevarade teatern, Teatro dei Differenti, där det ofta äger rum kulturella arrangemang. 

Men de riktigt stora sevärdheterna i området upplever du på en dagsutflykt från staden med din hyrbil, eftersom Barga ligger nära flera av Toscanas allra största attraktioner så som Lucca, Florens och Pisa.

Lucca

Provinshuvudstaden Lucca, som bara ligger omkring 37 kilometer från Barga, är känd för sin rika historia eftersom den först grundlades av de sagoomspunna etruskerna och senare blev en romersk koloni och senare - från år 1160 och hela 500 år framåt - på ett äventyrligt sätt förvandlades till huvudstad i Italiens största stadsstat. I dag bär staden otaliga spår från sin dramatiska historia, däribland de osedvanligt välbevarade, fyra kilometer långa fästningsmurarna vilka härrör från renässanstiden.

Se alla resor till Lucca med Hideaways här.

Florens

Regionhuvudstaden Florens var en gång en av den västliga världens stormakter, ett konstnärligt, ekonomiskt och politiskt kraftcentrum, som hela Europa refererade till, och som än idag bär på ovärderliga konstnärliga och historiska skatter, inte minst från renässanstiden.

Se alla resor till Florens med Hideaways här.

Pisa

Många italienare säger att Pisa har mer av Medeltiden än Rom, fler romerska lämningar än Florens och mer autentisk charm än nio av tio italienska städer. Och det ligger faktiskt något i det. Där utöver har staden naturligtvis sitt berömda lutande torn, som utgör en del av det historiskt unika torget, Piazza dei Miracoli, som är Pisas religiösa, kulturella och turistmässiga centrum, och som utöver Campanilen (Lutande Tornet) rymmer domkyrkan, dopkapellet och kyrkogården Camposanto.

 

 

Läs mer om Barga

Destinationer i Toscana

Hitta din resa till Toscana här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter