Resor till Castagneto Carducci

 

På en kulle i Toscana, endast 10 kilometer från havet ligger en av de mest berömda etruskiska städerna i Italien, Castagneto Carducci. Stden har utvecklats runt det imponerande medeltida slottet (som idag är en plats för evenemang och fester), vilket ligger på kullens högsta punkt. Staden hette från början Castagneto Marittimo, men fick sitt nya namn på början av 1900-talet för att hedra den berömda italienska poeten Giosuè Carducci som spenderade större delen av sin barndom här. Idag är staden en lugn liten plats, som framförallt på sommaren bjuder på en oas nära havet.

 

Välkommen till Italien med Hideaways, vi är specialister på resor till Castagneto Carducci och andra städer i området där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

 

Vad ska du se och göra i Castagneto Carducci?

 

Castagneto Carducci är en liten, mysig medeltida stad, som består av smala gränder, vackra torg och små butiker – med andra ord, en perfekt plats för dig som vill uppleva äkta italiensk atmosfär och ha en bra bas för en sol- och badsemester i Toscana. Marina di Castagneto Carducci är den strand som ligger närmas Castagneto Carducci. Det tar cirka 15 minuter att åkta dit med bil, och väl på plats hittar du både privata bad med solsängar och parasoll, samt offentliga stränder där du kan breda ut din handduk.

 

Men du behöver naturligtvis inte lämna staden för att få en upplevelserik dag. Castagneto Carducci har ett trevligt centrum, som bäst upplevs på lugna promenader där du stannar till på en av många utsiktspunkter för att njuta av det omkringliggande landskapet. Missa inte heller att besöka il Centro di Valorizzazione Casa Carducci, där du kan lära dig mer om poeten som har gett namn till staden, och dessutom besöka ett arkiv med dikter och dokument som är relaterade till honom. På din promenad genom staden, kommer du helt säkert att lägga märke till Palazzo Comunale, som majestätiskt vaktar över staden på sin plats i början av Via Marconi. Idag huserar palatset rådhuset och dess administrativa kontor.

 

Castagneto Carducci är en perfekt oas efter en händelserik dag på stranden, där du kan slå sig ner för en aperitivo eller middag på kvällen och njuta av den lätta havsbrisen. I Castagneto Carducci finns gott om restauranger, tratterior och vinbarer, så du hittar säkert något som passar smaklökarna. Passa på att prova de traditionella toskanska rätterna, och avnjut dem gärna på en plats med panoramautsikt.

 

Transport

 

Flyg

Pisa Galileo Galilei International Airport ligger cirka en timmes bilfärd från Castagneto Carducci. Hit flyger bland annat lågprisbolaget Ryanair. Även Florens flygplats Amerigo Vespucci, ligger på överkomligt avstånd (knappt 2 timmar bort med bil). Vi rekommenderar att du hyr en bil på flygplatsen, för total frihet på semestern.

 

Tåg

Den närmast järnvägsstationen ligger i Donoratico, från vilken du kan åka vidare till Castagneto Carducci med kollektivtrafik (buss).

 

Buss

På sommaren erbjuder kommunen en gratis pendelbuss kallas In Borgo In Bus som på kvällarna kör dig från Marina di Castagneto till Bolgheri och Castagneto Carducci.

Läs mer om Castagneto Carducci

Destinationer i Toscana

Hitta din resa till Toscana här

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter