Resor till Elba

Med sina 130 namngivna stränder, sin 147 kilometer långa kustlinje, sin vackra och varierande natur och sitt milda klimat är ön Elba det idealiska stället för en badsemester eller en aktiv semester - eller bara för dem som vill gå på upptäcktsfärd på Toscanas största ö.

Välkommen till denna del av Toscana med Hideaways, vi är specialister på resor till Elba där du bor på handplockade hotell under din resa.

Den tredje största ön i Italien

Elba ligger i det Tyrrenska havet cirka 10 kilometer från kuststaden Piombino och cirka 50 kilometer öster om den franska ön Korsika. Utöver att vara den största ön i den toskanska skärgården är det Italiens tredje största ö, enbart överträffad av mastodonterna Sicilien och Sardinien. 

Lätt att resa till...

Ön är lätt att resa till eftersom det går färjeavgångar från staden Piombino till Elbas största stad Portoferraio som bara tar en timme. Besöker du ön under högsäsong är det förståndigt att boka plats på färjan lång tid i förväg om du inte vill riskera att behöva vänta länge i hamnen. Om du hellre vill flyga till ön så går det ett mindre passagerarflygplan från Florens, flygtiden ligger på ca 45 minuter.

Perfekt för en badsemester

Elba är perfekt för en badsemester. Ön har omkring 130 namngivna stränder att välja mellan - och det finns både sandstränder, grusstränder, stränder med rullstenar, stränder omgivna av vild natur, stränder med klipputsprång, svarta och gula stränder (beroende på mineralinehållet i jorden under dem), samt stränder som är beströdda av torr tång (så kallad "felci", som är mycket eftertraktat på ön). Det finns kort sagt en strand för alla smaker!

Tycker du om att ha stranden (nästan) helt för dig själv så kan jag rekommendera  att du väljer någon av öns alla avsides liggande laguner, som du bara kan ta dig till från sjösidan – ett bra ställe är öns nordliga östkust norr om Rio Marina. Om du däremot reser med familjen och vill ha stränder med många aktiviteter och faciliteter, då kan stranden i Marina di Campo med sin vackra palmbevuxna strandpromenad rekommenderas. 

Aktiv semester

Tycker du om att röra på dig och hålla dig i form samtidigt som du är på semester? Då är Elba också något för dig, för det finns nästan inte ett enda ställe i Toscana som lämpar sig bättre för en aktiv semester än Elba. 

Bland de många möjligheterna till en aktiv semester är naturligtvis många förknippade med havet runt ön. Du kan till exempel hyra små speedbåtar, segla med på någon stor segelbåt, paddla havskajak eller nöja dig med att trampa runt på en pedalbåt. En annan möjlighet är att segla med den 15 meter långa båten Il Dollaro II, som arrangerar utflykter för grupper och för enstaka personer från april till oktober längs den sydöstra delen av Elba med avgång från Porto Azzuro. Det finns även gott om möjligheter att dyka i havet omkring Elba, bland annat till kända vrak - och det arrangeras dykkurser för alla kunskapsnivåer.

Andra perfekta aktiviteter för en aktiv semester på Elba är mountainbike, som även arrangeras som guidade turer på flera ställen på ön allt efter önskad svårighetsgrad om du inte vill cykla på egen hand. Det arrangeras även hikingturer med professionella guider om du skulle önska det. Om du är golfare så finns det även en golfbana på ön, Elba Golf Club, vid Acquabona.Läs mer om Elba

Destinationer på Elba

Capoliveri

Om du vill kombinera en många århundraden lång tradition av vinproduktion med fantastiska stränder, vacker natur och intressanta historiska sevärdheter i charmerande och autentiska italienska omgivningar, då är Capoliveri på Elba just något för dig!

Resor till Capoliveri

Porto Azzurro

Porto Azzurro, som ligger i en bukt på den östra delen av ön Elba, bjuder på ett livligt och charmerande centrum med massor av bra matställen, en trevlig hamnpromenad och med fina stränder i närheten.

Resor till Porto Azzurro

Portoferraio

Portoferraio är ofta det första du ser när du ankommer till ön Elba. Staden som Napoleon gjorde till öns högborg är sevärd och öns självklara mittpunkt. Även om många väljer att hålla sin semester på andra platser på ön, är den värd ett besök.

Resor till Portoferraio

Rio Marina

När resan går till Elba finns det fina anledningar till att du bor nära vackra Marina Grande. Den charmiga lilla badorten ligger fint på Elbas östkust och bjuder förutom bra badmöjligheter på trevliga restauranger och skön stämning.

Resor till Rio Marina

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter