Välkommen till Fattoria di Pietrabuona, en anrik och stor egendom som ligger mellan Lucca och Florens. Förutom det natursköna läget där du är omgiven av olivträd och gröna, frodiga kullar har du här en perfekt utgångspunkt för att besöka flera av Toscanas mest älskade sevärdheter. Lägenheterna är rustika och enkla men bjuder på en lugn och trivsam atmosfär.

Marie Burheim
Utvalt av
Marie Burheim

Gården, som ägs av familjen Galeotti Flori, ligger på Zano-kullen, som även går under namnet Svizzera Pesciatina in Vallerina, och egendomen täcker hela 40 hektar. På detta stora område ligger sju byggnader (gamla gårdar) som blivit renoverade med varsam hand för att bevara den ursprungliga charmen. I dessa "gårdar" finns mellan en och tre lägenheter, och det är i en av dessa du kommer att bo. Vi vill poängtera att detta boende absolut inte är lyxigt, utan du väljer detta om du vill ha en bra utgångspunkt och samtidigt bo på ett lugn och skönt läge. Och det är just detta som gör att gården får höga betyg från sina gäster.

Vandra, cykla eller bara koppla av

Även om vi vuxna säkerligen uppskattar ett lantligt läge mer än barnen, så kommer säkert även de minsta gästerna trivas här på Fattoria di Pietrabuona. De har nämligen stora ytor att röra sig på, och här finns en lekplats dedikerad dem. De kan även spela bordtennis eller gå på upptäcksfärd på ägorna. Här finns möjlighet till Tuscany Disc Golf som påminner om vanlig golf men istället för golfklubbor kastar du frisbee. Visst låter det spännande?

Tycker du om att cykla har du fina möjligheter till detta, eller så packar du ner de bekväma kängorna och beger dig ut till fots. På ägorna finns en rutt på ca 6 km anpassad för "Nordic Walking" som du kan följa. Väl "hemma" igen kan du slappa vid poolkanten (6x12 m), eller varför inte unna dig en SPA-dag? Montecatini Terme ligger endast ca 15 km bort. Känner du för att doppa dig i havet så har du stränderna vid Viareggio endast ca en timme bort med bil. Då kan du också passa på att frossa i fisk och skaldjur.

Från stall till sädeshus och vinkällare

Det som är så charmigt med just Toscana är att inget går till spillo, och då syftar jag först och främst på det faktum att de ser möjligheter att skapa ett trivsamt hem även i en gammal stallbyggnad. Precis så har man gjort här på gården. Lägenheterna som ligger utspridda i de olika byggnaderna kan befinna sig i det gamla stallet, i den antika vinkällaren eller i ladan. På så sätt har de tagit tillvara på både tradition, historia och charm. Och ytterligare en sak som jag uppskattar, är att de behållt gårdarnas ursprungliga namn som Casetta di Zano, Casa di Gigli och Stalle...bara för att nämna några. Gården producerar egna produkter som t.ex. honung, olivolja och kastanjemjöl, och i villan finns det en liten gårdsbutik där du kan handla med dig godsakerna hem.

Välj det boende som passar dig bäst

Vi kan erbjuda dig tio olika lägenheter, alla med sina personliga namn, som traditionen kräver. Lägenheterna ligger i de olika husen och för att du lättare ska få en inblick i läget har vi under respektive lägenhet angett avståndet till poolen. 

Därför väljer du Fattoria di Pietrabuona

 • Du uppskattar en bra utgångspunkt
 • Du vill bo lugnt med gröna omgivningar
 • Du önskar boende med självhushåll
 • ...och möjligheten att äta utomhus under bar himmel
 • Du tycker om att röra dig ute i naturen

Bra att veta om Fattoria di Pietrabuona

Det ingår ett första set sänglinne och handdukar, el, gas och vatten. Önskar du byte av sängkläder och handdukar går detta bra mot en avgift. En gemensam tvättmaskin finns till ditt förfogande liksom möjlighet till barbeque. Internet finns. Barnstol och barnsäng går att låna utan kostnad och på förfrågan. Medtagande av djur är på förfrågan och mot en kostnad. Lokal turistskatt betalar du på plats. Deposition lämnas vid ankomsten.

Frukostbuffe går att köpa till på plats, som du får levererad till lägenheten, på kvällen eller morgonen. Om du beställer i förväg (du måste kontakta receptionen) kan de förbereda en enklare måltid bestående av kalla rätter till kvällsmat. Framför Villa Galeotti Flori finns en busshållplats men vi rekommenderar att du har bil. Närmsta tågstation har du i Pescia. Tågen tar dig bland annat till Lucca, Florens och Cinque Terre. Ungefärlig ankomst måste föranmälas och ankommer du mellan kl. 21.00-23.00 (efter överenskommelse) tas en avgift ut på plats. Det går ej att ankomma efter kl. 24.00.

Läs mer om Fattoria di Pietrabuona

Officiell kategori

Hideaways kategori

9,4 Våra gästers
omdöme
33 omdömen

Faciliteter

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
Se alla

Karta och avstånd

 • Pietrabuona där du har en mataffär och bar - ca 500 m
 • Större utbud i Pescia - ca 4 km
 • Stränderna vid Viareggio - ca 56 km
 • Underbara Volterra på sin höjd - ca 80 km
 • San Gimignanos tinnar och torn - ca 110 km
 • Chianti området - ca 92 km
 • La Spezia, varifrån du kan ta båt till Cinque Terre - ca 107 km
 • Florens flygplats - ca 59 km
 • Pisa flygplats - ca 64 km

Rumstyper

Det finns lägenheter från 2 till 6 personer och de flesta är på två plan. En del lägenheter har TV i det ena sovrummet. Wi-Fi har du utanför husen. Casa di Mezzo och Stalle har Wi-Fi i Villa Galeotti Flori som ligger ett fåtal meter bort från de båda husen. Alla lägenheter har sin uteplats där du kan njuta av dina måltider och möjlighet till att grilla finns. 

Vi vill uppmärksamma dig om att inredning och möblering är enkel och ingen lägenhet är identisk den andra. 

Lägenhet m. 2 sovrum Casa di Mezzo (ca 70 m²) för 4+1 pers, ligger i Podere Villa. På bottenplan har du ett vardagsrum med stor öppen spis. En trappa upp finns ett rymligt kök, ett sovrum, ett sovrum med två enkelsängar och ett badrum med dusch. Lägenheten är utrustad med Sat-TV, ugn, kylskåp, frys, vattenkokare och mokkabryggare. Avstånd till poolen är ca 2,5 km.

Lägenhet m. 2 sovrum Casa di Gigi (ca 75 m²) för 4+1 pers, ligger i Podere Villa. På bottenplan har du ett vardagsrum med öppen spis och ett rymligt kök. En trappa upp finns ett sovrum, ett sovrum med två enkelsängar och ett badrum med dusch. Lägenheten är utrustad med Sat-TV, ugn, kylskåp, frys, vattenkokare och mokkabryggare. Avstånd till poolen är ca 2,5 km.

Lägenhet m. 1 sovrum Stalle (ca 40 m²) för 2+2 pers, ligger i Podere Sondino. På bottenplan har du ett rymligt vardagsrum med öppen spis, ett pentry samt ett badrum med dusch. En trappa upp finns ett sovrum. Lägenheten är utrustad med Sat-TV, kylskåp med frys, vattenkokare och mokkabryggare. Avstånd till poolen är ca 1 km.

Lägenhet m. 2 sovrum Cinghiale (ca 52 m²) för 4 pers, ligger i Podere Sondino. På bottenplan har du ett vardagsrum med pentry, sovrum och ett rymligt badrum med dusch. En spiraltrappa leder dig upp till sovrum och badrum med badkar och dusch. Lägenheten är utrustad med Sat-TV, ugn, litet kylskåp med frys, vattenkokare och mokkabryggare. Avstånd till poolen är ca 1 km. 

Lägenhet m. 1 sovrum Villetta Vetro (ca 40 m²) för 2 pers, ligger i huset Podere Piastriccio. Den lilla lägenheten har luftkonditionering. På ovanvåningen har du ett vardagsrum med pentry (du når detta plan via en liten smal väg). På bottenplan har du ett sovrum (säng på 150 cm) och ett badrum med dusch. Lägenheten är utrustad med Sat-TV, ugn, litet kylskåp med frys, vattenkokare och mokkabryggare. Luftkonditionering är mot en avgift och går att få i perioden 15/6-31/8. Avstånd till poolen är ca 700 m.

Lägenhet m. 1 sovrum Casa Piccola (ca 47 m²) för 2+2 pers, ligger i huset Podere Piastriccio. På bottenplan har du ett vardagsrum och kök. En trappa upp finns ett sovrum och ett badrum med dusch/badkar. Lägenheten är utrustad med ugn, litet kylskåp, vattenkokare och mokkabryggare. Avstånd till poolen är ca 700 m.

Lägenhet m. 2 sovrum Casa Grande (ca 75 m²) för 4+1 pers, ligger i huset Podere Piastriccio. På bottenplan har du ett vardagsrum med gammal öppen spis, kök, sovrum och badrum med dusch/badkar. En spiraltrappa i järn tar dig upp till andra våningen där det finns två sovrum. Lägenheten är utrustad med ugn, kylskåp med liten frysdel, vattenkokare och mokkabryggare. Avstånd till poolen är ca 700 m.

Lägenhet. m. 2 sovrum Pietro (ca 75 m²) för 6+1 pers, ligger i Podere Sondino. På bottenplan har du ett vardagsrum med öppen spis, ett kök och ett sovrum. En trappa upp finns ett sovrum med badrim (dusch), ett sovrum med två enkelsängar och badrum med dusch/badkar. Lägenheten är utrustad med Sat-TV, ugn, litet kylskåp med frys, vattenkokare och mokkabryggare. Avstånd till poolen är ca 1 km.

Lägenhet. m. 2 sovrum Tinaia (ca 78 m²) för 6 pers + 1 barn u. 2 år, ligger i huset Podere Cima a Zano. På bottenplan har du ingången, ett sovrum och ett badrum med dusch/badkar. En trappa upp finns ett sovrum och ett badrum med dusch/badkar. I lägenheten finns även ett kök och vardagsrum samt loft med två sängar. Avstånd till poolen är ca 300 m

Lägenhet. m. 2 sovrum Casetta di Zano (ca 92 m²) för 6 per + 1 barn u. 2 år, ligger i huset Podere Zano och enligt legenden sägs huset tillhöra den by som låg här tusen år f.Kr. Här finns endast denna lägenhet. Ingången har du på det övre planet där du även har ett vardagsrum med öppen spis, två sovrum samt två badrum. En trappa ner ligger matplatsen och köket, ett allrum samt ett badrum. Utomhus har du en vedugn och bbq. Lägenheten är utrustad med ugn, kylskåp, frys, diskmaskin, vattenkokare och mokkabryggare. Avstånd till poolen är ca 10 m.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Faciliteter

Här kan du se några av de faciliteter (kan vara mot tillägg på plats) som erbjuds på Fattoria di Pietrabuona:

 • Pool (eventuellt säsongsöppen)
 • Möjlighet för aircondition
 • Internet / Wi-Fi
 • Parkering / Garage (ev. mot avgift)
 • Reception
 • 2 eller flera sovrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via per Medicina 2
51017 Pescia

Koordinater

Latitude: 43.9322
Longitude: 10.6923

Så kan du resa

Hos Hideaways vill vi ge dig största möjliga flexibilitet och frihet. Hos oss kan du därför beställa bekväma och trygga paketresor med valfri avresedag samt reslängd. Alla våra resor inkluderar flyg och hotell. Utöver detta kan du i steg två (efter att du sökt en resa), tilläggsboka, eventuell hyrbil eller transfer (transport mellan flygplats och hotell T o R).

Omdömen på TripAdvisor

Läs hotellrecensioner på Tripadviser från andra gäster, som har besökt hotellet. Här hittar du även tips på upplevelser i området.

Liknande hotell

Italien, Toscana, Buonconvento
 • Närmaste flygplats: 117 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Närmaste flygplats: 120 km
 • Pool
 • Internet / Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Närmaste flygplats: 57 km
 • Avstånd till centrum: ca. 7 km
 • Pool

Andra hotell Toscana

Läs mer